طرح خانواده متعالی در شورای فرهنگ عمومی فارس بررسی شد


طرح خانواده متعالی در شورای فرهنگ عمومی فارس بررسی شد

گروه استان‌ها- طرح خانواده متعالی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس مطرح شد و دستگاه‌های مختلف نظرات کارشناسی خود را مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عنایت‌الله رحیمی در جلسه شورای فرهنگ عمومی با طرح موضوع خانواده متعالی با بیان اینکه این طرح خوب و ایده مطلوبی است اظهار داشت: باید هر طرحی از دل یک پژوهش بیرون آید که منجر به شناخت و تهیه برنامه شود بعد از برنامه 2 مولفه اصلی آموزش و  حمایت برای خانواده متعالی باید مورد نظر باشد.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها در این مولفه‌ها وظایفی دارند گفت: بهتر است که طرح مجدد در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد تا مطالعه عمیق‌تری درباره طرح انجام شود و در بحث آموزش و حمایت نیز این امر به عهده دستگاه‌های آموزشی و متخصص گذاشته شود.

استاندار فارس با بیان اینکه خانواده سنگ زیربنایی اجتماعی شدن، محل آموزش اخلاق، مهر و محبت، دین باوری و انتقال ارزش‌ها به نسل‌های بعدی است افزود: در اجرای این طرح باید تکلیف و سهم هر دستگاه به صورت مشخص اعلام و مکاتبه شود که هر دستگاه در کدام قسمت طرح می‌تواند کمک کند.

رحیمی با بیان اینکه باید توانمندی و امکانات برای اجرایی شدن طرح بیان شود، بیان کرد: این موارد باید احصا شود تا برنامه به سمت عملیاتی شدن پیش برود؛ آسیب‌های خانواده‌های متعادل، متزلزل و متلاشی را باید دید تا با برطرف کردن آنها به خانواده متعالی رسید.

استاندار فارس با بیان اینکه بی‌برنامگی ما را به جایی نمی‌رساند عنوان کرد: حتما باید برنامه داشته باشیم با اجرای طرح نمی‌توانیم بگوییم همه مشکلات برطرف نمی‌شود اما می‌توان گفت با فهم همه جانبه‌تر و درست‌تر می‌توان اقدام کرد.

معصومه دستغیب مدیرکل امور بانوان استانداری فارس نیز در این جلسه با ارائه طرح خانواده متعالی گفت: این طرح در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت بعد از تصویب اجرایی می‌شود و تا 5 سال ادامه دارد. در این طرح تلاش برای رسیدن به اهداف دین مبین اسلام و سند مهندسی فرهنگی کشور و اهداف انقلاب اسلامی دیده شده است.

وی با بیان اینکه برای این طرح 50  برنامه پژوهشی، 50 برنامه حمایتی  و 10 برنامه مقدماتی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: اعتبارات اجرای طرح از منابع مختلف از جمله اجرایی شدن پیوست فرهنگی، ظرفیت خیران و اعتبارات فرهنگی دستگاه‌ها تامین می‌شود.

سند تحول تعلیم و تربیت غافل نشویم

سید تقی سهرابی مدیرکل صدا و سیمای فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه در این طرح باید از سند تحول تعلیم و تربیت غافل نشویم تصریح کرد: در اجرای طرح باید به صورت مشخص در زمینه نقش زن در خانواده توجه شود.

وی با بیان اینکه دشمن برای از بین بردن بنیان خانواده زن را هدف گرفته است گفت: ما هم برای اصلاح تهاجمات غرب و فعالیت‌های ضد فرهنگی به نقش زن به عنوان همسر و زن در اجتماع باید توجه کنیم و بهتر است که در این طرح یک سرفصل جامع برای نقش زن  قرار داده شود.

حجت‌الاسلام محرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه ساختار و محتوای طرح به صورت جامع‌تر دیده شود، افزود: منابع مالی اجرای طرح هم باید شفاف بیان شود
باید توجه به ظرفیت‌های مردم نهاد بیشتر شود تا عملیاتی کردن طرح بهتر صورت گیرد. همچنین باید خانواده مجازی هم با توجه به شرایط حاضر لحاظ شود.

استفاده از ظرفیت بسیج در اجرای طرح خانواده متعالی

سردار یدالله بوعلی فرمانده سپاه فجر استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه مطالعات خوبی در تدوین طرح انجام شده است، گفت: در این طرح نقش مادران کمرنگ دیده شده که باید لحاظ شود.

وی با بیان اینکه مصادیق و مشکلات حوزه خانواده زیاد است، افزود: اگر قرار است 100 عنوان باشد اولویت‌بندی شود که اگر اعتباری می‌آید براساس اولویت توزیع شود. همچنین درباره مراکز تربیتی در نخستین مرحله یعنی مهدها دیده نشده است. نقش آموزش و پرورش و دانشگاه نیز کمرنگ در طرح دیده شده که مهم است.

فرمانده سپاه فجر استان فارس با بیان اینکه به نظر می‌رسد که طرح در حوزه اجرا منطبق بر واقعیات نیست بیان کرد: همچنین از ظرفیت بسیج به‌ویژه بسیج سازندگی و مساجد و محلات استفاده تا در پیشبرد طرح کمک شود.

پیشگیری از طلاق در طرح خانواده متعالی بیشتر دیده شود

سید احمد احمدی‌زاده معاون سیاسی استاندار فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوع خانواده مهم است که مورد غفلت واقع شده است عنوان کرد: اکنون چارچوبی مشخص شده به عنوان خانواده متعالی که این سند در ارتباط با همه دستگاه‌ها باید مورد بررسی قرار بگیرد و اگر ایراداتی است در کمیته‌های مختلف قبل از اجرای طرح برطرف شود.

حجت‌الاسلام کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه باید در امر طلاق موارد پیشگیری جدی در طرح بیشتر دیده شود، تصریح کرد: 13 نهاد در حوزه خانواده کار می‌کنند اما همچنان مشکل داریم این نشان می‌دهد که پراکندگی در شیوه اجرا وجود دارد.

وی با بیان اینکه باید طرح با فرماندهی یک متولی اجرا شود گفت: اگر یک متولی داشته باشد و دیگران تحت لوای آن متولی کار کنند بهتر می‌شود علاوه بر اینکه یک چکش‌کاری دیگری طرح نیاز دارد که باید قبل از اجرا انجام شود.

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon