مصاحبه| الزهار: دست از سلاح مقاومت و آزادی کامل فلسطین نمی‌کشیم

مصاحبه| الزهار: دست از سلاح مقاومت و آزادی کامل فلسطین نمی‌کشیم

محمود الزهار از رهبران حماس دیدار اسماعیل هنیه با سید حسن نصرالله را در راستای همکاری و تفاهم بین نیروهای مقاومت دانست و گفت: این دیدار تأکیدی بر این موضوع است که ما هرگز از موضع مقاومت و سلاح خود و آزادسازی کامل اراضی اشغالی دست برنمی‌داریم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گروه‌های فلسطینی در نشست پنج‌شنبه (13 شهریور ماه) در بیانیه پایانی نشست خود در بیروت ــ رام‌الله بر تشکیل کمیته ملی یکپارچه برای رهبری مقاومت مردمی همه‌جانبه تأکید کردند.

گروه‌های فلسطینی در این بیانیه مخالفت خود را با تمام طرح‌هایی که هدف از آن نابودی مسئله فلسطین و خدشه وارد کردن به قدس و مقدسات آن است، اعلام کردند.

این گروهها در بیانیه پایانی این نشست بر تشکیل کمیته‌ای ملی متشکل از شخصیت‌های برجسته و منتخب به‌منظور ارائه رویکردی استراتژیک برای پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی تأکید کردند.

گروههای فلسطینی  در این بیانیه خواستار تشکیل یک کمیته ملی یکپارچه برای رهبری مقاومت مردمی همه‌جانبه شدند.

در خصوص نتایج این نشست و نیز دیدار امروز اسماعیل هنیه با سید حسن نصرالله در بیروت با «محمود الزهار» از رهبران مقاومت حماس و چهره سرشناس این جنبش گفت‌‌وگویی انجام دادیم که در زیر می‌آید:

تسنیم: نتایج اجلاس  اخیر گروههای فلسطینی در  بیروت که با حضور دبیرکل‌های گروههای فلسطینی آن هم پس از یک دوره طولانی در این سطح  برگزار شد چه بود؟

الزهار: در وهله اول باید به‌عنوان جنبش حماس تأکید کنیم که ما توافقنامه‌های سازش را به‌رسمیت نمی‌شناسیم و آنها را رد کرده‌ایم. همچنین معلوم است که این محمود عباس بود که ریاست این توافقنامه‌ها را به‌عهده داشت یا مسیری را که سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) آغاز کرده بود، با مانع روبه‌رو کرد. تغییری در موضع حماس در قبال اشغالگران اسرائیلی خواه در قبال اشغال اراضی اشغالی یا به‌رسمیت شناختن مالکیت آنها بر هر وجب از خاک فلسطین وجود ندارد.

امروز در قالب این برنامه لازم است که با موضوع الحاق (اراضی فلسطینی) مقابله شود. این مسئله در قالب جزئی از مسئله فلسطین است، زیرا اساساً اشغالگری رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی سال 1948 میلادی خود به‌منزله الحاق بخشی است که یهودیان مالک آن نیستند اما امروز ملک آنها شده است. ما هرگز در قبال این موضوع کوتاه نخواهیم آمد و قبول نخواهیم کرد که هیچ بخشی از اراضی فلسطینی که در سال 1967 میلادی اشغال نشد، به این زمینها ملحق شود؛ خواه تصمیم ترامپ باشد یا غیر از او، در نتیجه این موضع‌گیری به‌معنای تغییر چشم‌انداز و نگاه ما نسبت به چهار اصل ریشه‌ای و ثابت یعنی کل سرزمین (فلسطین)، عقاید و مقدسات و همه انسانها (فلسطینی‌ها) نیست؛ خواه در سرزمین فلسطین باشند یا در اراضی اشغالی سال 1948 یا در خارج از فلسطین. تصویری که ما داریم، روشن است. بیایید روی مخالفت با الحاق بخشی از اراضی توافق کنیم، اما این بدان معنا نیست که ما بخشی از پروژه‌های سازمان آزادیبخش فلسطین شده‌ایم که قبلاً از آن (بخشی از سرزمین فلسطین) چشم‌پوشی کرد و درخصوص آن امتیاز داد.

تسنیم: در بیانیه پایانی نشست اخیر در بیروت ــ رام‌الله آمده است که یک دولت فلسطینی تشکیل خواهد شد اما در جمله تکمیلی آمده است که این دولت در چارچوب مرزهای سال 1967 خواهد بود و نه سال 1948، آیا منظور تشکیل دولت فلسطین در کل اراضی تاریخی فلسطین است یا در مرزهای 1967؟

الزهار: این به‌معنای اعتراف به چشم‌پوشی از اراضی اشغالی سال 1948 میلادی نیست. همه می‌دانند که نمی‌توانیم دولتی در اراضی اشغالی سال 1948 میلادی تشکیل دهیم زیرا در اشغال هستند و در نتیجه این فقط یک اقدام اداری است و به‌معنای به‌رسمیت شناختن سیاسی نیست. اقدام اداری به این معنا است که اراضی‌ای که در اختیار ما است و اراضی اشغالی سال 1967 میلادی به‌شمار می‌رود، می‌توان در آنجا دولتی تشکیل داد، زیرا عملاً اکنون نمی‌توانیم دولتی را تشکیل دهیم که در سرزمین‌های اشغالی سال 1948 میلادی زمامداری کند چرا که هر وجب از آن تحت سیطره اشغالگران اسرائیلی است، این به‌معنای به‌رسمیت شناختن این موضوع نیست که اراضی اشغالی سال 1948 میلادی ملک یهودیان است بلکه به این معنا است که از جنبه اجرایی، در اراضی‌ای که تحت کنترل خودمان است، دولتی تشکیل دهیم، اما این بدان معنا نیست که ما اشغالگران اسرائیلی را که اراضی اشغالی سال 1948 میلادی را در اشغال دارند، به‌رسمیت شناخته‌ایم.

تسنیم: بیانیه پایانی نشست بیروت به اصل تحکیم چرخه مسالمت‌آمیز قدرت از طریق برگزاری انتخابات سالم و آزاد اشاره کرده است، آیا این امر شامل انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین هم خواهد شد؟

الزهار: منظور همه انتخابات از جمله انتخابات تشکیلات خودگردان و مجلس قانونگذاری و نیز سایر انتخابات است و در نتیجه سخن درباره اصل انتخاباتی است که توافق درباره آن صورت می‌گیرد.

تسنیم: در نشست اخیر در بیروت برخی گروههای فلسطینی بر «مقاومت مسلحانه» تأکید کردند و برخی دیگر از شخصیت‌های فلسطینی از مقاومت مردمی سخن گفتند، در نهایت امر به‌نظر می‌رسد که صحبت از فعال‌سازی مقاومت مردمی شد، هدف واقعی از طرح مقاومت مردمی چه بود؛ آیا منظور مقاومت همراه با سلاح است یا بدون سلاح؟

الزهار: آیا انتظار دارید که گردانهای شهید عزالدین قسام یا شهدای الاقصی یا جهاد اسلامی به مقاومتی مردمی تبدیل شوند! یا سلاح خود را به زمین خواهند گذاشت؟! به‌طور قطع نه. کسی که نمی‌تواند مقاومت مسلحانه‌ای انجام دهد، به‌سمت مقاومت مردمی می‌رود. ما مقاومت مردمی را با سلاح در غزه آزمودیم و اشغالگران را بیرون راندیم، یعنی ما از طریق مقاومت مردمی اشغالگران را بیرون راندیم، درحالی که ارتشی نداشتیم بلکه یک سری گردان و گروهان و نظایر آنها داشتیم و همین‌ها بودند که توانستند سرزمین را آزاد کنند، در نتیجه، این امر به‌معنای هرگونه موضعگیری سیاسی مبنی بر اینکه ما از مقاومت مسلحانه ــ چه در قالب گروههای فلسطینی یا غیر از آنها ــ صرفاً به‌خاطر مقاومت مردمی دست بر خواهیم داشت، نیست. نه، مقاومت مردمی همان نفی اخلاقی اشغالگران است و ابزارهای آن متعدد است که از جمله این ابزارها، مقاومت مسلحانه است.

تسنیم: به‌نظر می‌رسد  همان‌طور که از سخنان «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان برمی‌آید او قصد دارد دیگران را به‌دنبال پروژه خودش یعنی مقاومت مسالمت‌آمیز در قبال اشغالگری بکشاند، آیا به‌نظر شما این امر قابل تحقق است؟

الزهار: عملاً نمی‌تواند همگان را دنبال خودش بکشاند، آیا سلاح آنها را مصادره خواهد کرد یا تاریخ آنها را؟! عباس با این سخن می‌خواهد اسرائیلی‌ها و اروپایی‌ها را راضی کند اما در عمل، نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

تسنیم: آیا از جزئیات دیدار امروز اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در بیروت اطلاعی دارید، این دیدارها با چه هدفی صورت گرفته است؟

الزهار: این دیدار در راستای همکاری و تفاهم بین نیروهای مقاومت خواه در فلسطین یا لبنان یا سایر کشورها صورت می‌گیرد و تأکیدی بر این موضوع است که ما هرگز از موضع مقاومت خود و سلاح خود و اصل آزادسازی کامل اراضی اشغالی دست بر نخواهیم داشت.

 می‌خواهم بر این اصل تأکید کنم که همه طیف‌های مقاومت باید همکاری کنند تا اشغالگران اسرائیلی را از اراضی اشغالی بیرون برانند. خاک سوریه(بلندیهای جولان) در اشغال است. لبنان و فلسطین نیز خاک آنها در اشغال است. این نیروها باید برای بیرون راندن اشغالگران همکاری کنند زیرا دشمن مشترک است و اراضی اشغالی خواه فلسطینی یا لبنانی یا سوری یا اردنی یا حتی مصری همه و همه اراضی عربی است که نباید اشغالگران در آن حضور داشته باشند و کسی که به‌زور چیزی را گرفته است، نباید به هیچ شکلی او را به‌رسمیت شناخت، بنابراین موضوع روشن است و همگان آن را به‌خوبی درک می‌کنند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon