سرمایه‌گذاری خارجی در استان فارس رشد ۲.۵ برابری داشته است


سرمایه‌گذاری خارجی در استان فارس رشد 2.5 برابری داشته است

گروه استان‌ها- مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس گفت: در ۴ ماهه اول سال ۱۲ پروژه سرمایه‌گذاری با اعتباری بالغ بر ۴۳۰ میلیون دلار در استان فارس مصوب شده که نسبت به کل سال قبل که ۱۸۱ میلیون دلار بوده و رشد ۲.۵ برابری داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بابک دایی در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم در شیراز، در مورد جذب سرمایه‌گذاری خارجی اظهار داشت: از سال 97 با تشدید تحریم‌ها روبه‌رو بودیم و شیوع بیماری کرونا نیز از اول اسفند 98 مزید علت شد و براساس گزارش‌های جهانی و بانک جهانی بیماری کرونا 30 تا 40 درصد بر روی سرمایه‌گذاری خارجی تاثیر منفی دارد.

وی افزود: با وجود تحریم‌ها و شیوع بیماری کرونا به دلیل اقدامات و بستر‌سازی‌هایی که از قبل انجام شد و همچنین به دلیل ظرفیت‌های استان فارس توانستیم در 4 ماهه نخست امسال رتبه نخست کشور را در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خارجی کسب کنیم که این یک دستاورد بزرگ است.

دایی با بیان اینکه در 4 ماهه اول سال 12 پروژه سرمایه‌گذاری با اعتباری بالغ بر 430 میلیون دلار در استان فارس مصوب شده که نسبت به کل سال قبل که 181 میلیون دلار بوده رشد 2.5 برابری داشته است گفت: این پروژه‌‌ها به روش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است و برای 1200 نفر نیز ایجاد اشتغال می‌کند.

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس با بیان اینکه قطعا تا پایان سال میزان سرمایه‌گذاری خارجی استان افزایش می‌یابد، عنوان کرد: علاوه بر این 12 پروژه 2 پروژه سرمایه‌گذاری دیگر نیز در هیئت سرمایه‌گذاری خارجی داریم که هنوز مصوب نشده است.

تدوین 400 فقره فرصت سرمایه‌گذاری با اعتبار 28 میلیارد دلار در فارس

دایی با بیان اینکه در حال حاضر در استان فارس بالغ بر 400 فقره فرصت سرمایه‌گذاری با اعتباری بالغ بر 28 میلیارد دلار در بخش‌های مختلف اقتصادی تدوین و یک پکیج سرمایه‌گذاری با جزئیات تمام برای سرمایه‌گذارن داخلی و خارجی آماده شده است عنوان کرد: همه فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس به صورت فلش کارت تهیه شده است که در اختیار هیئت‌های سرمایه‌گذاری که به استان فارس می‌آیند گذاشته می‌شود که در آن تمام مشوق‌ها، فرصت‌ها، قوانین و هر چیز مرتبط با سرمایه‌‌گذاری آورده شده است.

وی افزود: ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان فارس در قالب یک اکشن پلن به تفکیک هر بخش و نوع تامین مالی تهیه شده است این  موضوع به رشد سرمایه‌گذاری فارس کمک کرده است.

دایی با بیان اینکه سایت سرمایه‌گذاری استان فارس به صورت الکترونیکی در حال خدمات‌دهی است یعنی سرمایه‌گذاری که در آلمان حضور دارد می‌تواند به صورت الکترونیک درخواست سرمایه‌گذاری بدهد بدون اینکه حضور فیزیکی داشته باشد گفت: با این کار روند سرمایه‌گذاری را غیرحضوری کرده‌ایم اینها آن پتانسیل‌هایی است که از سویی به جذب سرمایه‌گذار و از سوی دیگر به بهبود فضای کسب و کار کمک می‌کند.

جهش سرمایه‌گذاری پیش نیاز جهش تولید است

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس با بیان اینکه در سال جهش تولید اولویت ما کنترل آثار اقتصادی بیماری کرونا  و حفظ وضع موجود بوده است گفت: بعد از شیوع بیماری کرونا 70 هزار نفر در استان فارس برای دریافت بیمه بیکاری ثبت‌نام کردند که نخستین چیزی که اولویت داشت این بود که از بیکار شدن این 70 هزار نفر جلوگیری شود.

دایی با بیان اینکه استان فارس در حفظ شرایط موجود موفق بوده است، افزود: برای جهش تولید در شرایط بیماری کرونا جی دی پی (تولید ناخالص داخلی) استان باید حداقل دو برابر شود که برای این کار نیز باید به دنبال جذب سرمایه‌گذاری جدید باشیم لذا برای جهش تولید، جهش سرمایه‌گذاری یک ضرورت و پیش نیاز است.

وی اظهار داشت: نمی‌توانیم با همین وضع موجود جهش تولید ایجاد کنیم بنابراین برای ایجاد اشتغال جدید نیاز به سرمایه‌گذاری جدید داریم و تا زمانی که سرمایه‌گذاری جدید صورت نگیرد ما نمی‌توانیم جی دی پی استان را بالا ببریم.

دایی افزود: با اقداماتی که برای جذب سرمایه‌گذاری در استان انجام شده بسترسازی و ریل‌گذاری در اقتصاد استان انجام شده و هر مدیری که بعد از ما بیاید ریلی که در حوزه سرمایه‌گذاری استان گذاشته شده را باید سوار شود و برود.

وی گفت: ما معتقدیم در اقتصاد باید بسترسازی شود و محیط را برای کسب و کار و شروع فعالیت فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران سهولت یابد و این همان کاری است که در شرایط جنگی و در شرایط سخت اقتصادی باید انجام شود.

شناسایی 78 فقره قوانین و مقررات زائد فضای کسب و کار در فارس

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه بازخورد بیرونی بهبود فضای کسب و کار فوری ملموس نمی‌شود، عنوان کرد: در 4 سال اخیر 78 فقره قوانین، مقررات و فرآیندهای زائد فضای کسب و کار در استان فارس شناسایی کرده‌ و به وزارت اقتصاد و دارایی نیز ارسال کرده‌ایم و این‌ها موانع کسب و کار و جذب سرمایه‌گذاری است که باید برطرف شود.

وی با بیان اینکه در مردادماه امسال پنجره فیزیکی کسب و کار در اتاق بازرگانی استان فارس افتتاح شد اظهار داشت: با افتتاح این پنجره فرایند ثبت شرکت‌ها از 72 روز به 72 ساعت کاهش یافته است حتی یک نفر توانسته در 36 ساعت از طریق این پنجره مجوز کسب و کار دریافت کند.

دایی با تاکید بر اینکه اینها کارهای زیربنایی و ماندگار است که در جهت سهولت فضای کسب و کار انجام شده است گفت: قبلا کسی اگر می‌خواست کار تولیدی راه بیندازد و بقیه می‌گفتند باید کفش آهنی بپوشی اما در حال حاضر این گونه نیست.

ثبت تقاضای صدور پروانه کسب در سامانه پیشخوان مجوزها

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی با اشاره به راه‌اندازی پیشخوان مجوزهای دولت در استان فارس گفت: پیشخوان ملی مجوزهای کشور به آدرس (www.G4B.ir) چارچوبی یکپارچه شامل 4 سامانه الکترونیکی است که هر کدام از آنها دارای نقشی‌ اساسی و مستقل در زمینه تحقق و تامین اهداف و ماموریت‌های حاکمیت در بهبود محیط کسب و کار کشور است.

وی افزود: این سامانه‌‌ها عبارتند از سامانه مجوزهای کشور (سام)، سامانه دریافت شکایت، انعکاس، پیگیری و رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار (دادور)، مرکز فوریت‌های بهبود محیط کسب و کار (یاور) و نقشه ملی استعلامات کشور (نما) است.

دایی با بیان اینکه با راه‌اندازی این پیشخوان الکترونیک تمام مجوزهای صنفی استان به صورت الکترونیک صادر می‌شود و دریافت مجوزها از 58 روز به کمتر از 10 روز رسیده است عنوان کرد: استان فارس نخستین استانی بود که پیشخوان مجوزهای دولت را راه‌اندازی کرد.

وی با بیان اینکه مردم در هر جای کشور از دستگاه مجوز‌ دهنده شکایت دارند باید به سامانه دادور مراجعه کنند و ظرف 48 ساعت به این شکایت رسیدگی می‌شود، افزود: اینها آن بسترهایی است که باید مردم از آنها آگاه باشند و به آنها اطلاع‌رسانی شود زیرا اگر مردم آگاهی پیدا کنند منجر به بهبود فضای کسب و کار می‌شود.

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی خاطرنشان کرد: بهبود فضای کسب و کار نیز سبب ترغیب سرمایه‌گذاران برای ورود به استان فارس می‌شود و همه اینها سبب تحقق جهش تولید می‌شود.

رسانه‌ها شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی را برای مردم ملموس کنند

وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی جامعه در حال حاضر خاص است گفت: در دهه شصت همه مردم شرایط جنگی را لمس می‌کردند کسی نمی‌گفت فلان برند یا فلان ماشین خارجی چرا در ایران نیست همه شرایط جنگی را لمس کرده بودند متاسفانه الان نیز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و باید این موضوع را برای مردم تشریح و فرهنگ‌سازی کنیم.

مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس با بیان اینکه در این شرایط اقتصادی نباید به دنبال فلان برند کت شلوار انگلیسی در ایران باشیم عنوان کرد: وقتی که ارز ما اینقدر ارزشمند است نباید از کشور خارج شود این را باید فرهنگ‌سازی کنیم مردم هم در جریان قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه وقتی شرایط جنگی است فرد کارمند، بازاری، تاجر و صادرکننده هر کدام باید این شرایط لمس کنند اگر یک صادرکننده سال‌های قبل 100 درصد سود می‌کرد در شرایطی که جنگ اقتصادی نباید انتظار آن میزان سود را داشته باشد اظهار داشت: فرهنگ‌سازی این موضوع بین مردم کار رسانه‌ها است.

دایی با بیان اینکه رسانه‌ها باید بستر جامعه را فراهم و کمک کنند که مردم در جریان واقعی امور قرار بگیرند گفت: نباید چالش‌ها را بزرگ و دستاوردها را کوچک نشان داد هدف ما این است که امید را در جامعه گسترش دهیم.

انتهای پیام/422/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon