گزارش تسنیم از عواقب سنگین فرسودگی ماشین‌آلات در صنایع گیلان؛ کاهش بهره‌‌وری و افزایش بیکاری استان را تهدید می‌کند


گزارش تسنیم از عواقب سنگین فرسودگی ماشین‌آلات در صنایع گیلان؛ کاهش بهره‌‌وری و افزایش بیکاری استان را تهدید می‌کند

گروه استان‌ها- فرسودگی و به روز نبودن خطوط تولیدی از جمله چالش‌های صنایع گیلان است که اگر چاره‌اندیشی نشود کاهش بهره‌‌وری و بیکاری کارگران از عواقب سنگین آن خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت‌، تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی ریشه‌دار گیلان که کارخانجات نساجی و پارچه‌بافی از جمله آن‌ها هستند از جمله مصائب آشنای استانی است که با حجم بالای بیکاری نیروهای فعال خود مواجه است از سوی دیگر معضل فرسودگی خطوط تولید و یا به‌روز نبودن آن‌ها هم سایه سنگین خود را بر این خطه افکنده است.

عدم رقابت‌پذیری و دوام آوردن در برابر رقبای خارجی، کیفیت نازل و پائین محصولات تولیدی، نبود بازار فروش مناسب و در مجموع افزایش آمار بیکاری از جمله برخی تبعات و عواقب زیان‌آور بحث فرسودگی خطوط تولیدی و ماشین‌آلات صنایع محسوب می‌شود که نیاز است برای این چالش جدی تصمیمات اصولی و زود هنگام اتخاذ شود.

عضویت کشورمان در معاهده گمرکی اوراسیا، استقرار دبیرخانه منطقه‌ای آن در استان گیلان، بازار مصرف 300 میلیون نفری و ده‌ها مورد این‌چنینی دیگر از این امر حکایت می‌کند که جایگاه کشورمان و گیلان در بحث تولید، صادرات و ارزآوری تغییر پیدا کرده است و وجود  چالش‌های طولانی مدتی نظیر فرسودگی خطوط تولید پذیرفتنی نیست.

چوب حراج زدن و فروش کارخانجات قدیمی و ماشین‌آلات، استفاده‌های غیرمولد از این ظرفیت‌ها در حالی‌که گیلان به شدت با مشکل بیکاری مواجه است، سکوت متولیان امر و نمایندگان ادوار استان، از کار بیکار شدن کارگران، خلف وعده در بحث استقبال از سرمایه‌گذاران و گرفتار کردن آنان در بروکراسی اداری تنها گوشه‌ای از مشکلات استانی نظیر گیلان است.

طبق تحقیقات انجام شده در اواخر سال 97 ماشین‌آلات خط تولید حدود 65 هزار واحد کوچک و متوسط کشور فرسوده بوده که این رقم معادل 30 درصد از کل واحدهای تولیدی کشور است از طرفی حدود 20 درصد از ماشین،آلات خط تولید واحدهای صنعتی بزرگ کشور فرسوده بوده که این رقم به دلیل تحریم م‌ها روز به روز در حال افزایش است.

طبق اظهارات فرهاد دلق‌پوش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان استان گیلان از حیث استقرار صنایع استانی نوپا به شمار می‌رود و 22 درصد از سهم تولید ناخالص داخلی آن توسط صنایع تأمین می‌شود و علاوه بر این‌ها 18 درصد از سهم تولید ناخالص داخلی گیلان نیز در حوزه کشاورزی و مابقی در بخش خدمات تحقق پیدا می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه طبق بررسی‌های وی هیئت مدیره و مدیرعامل چند کارخانه در گیلان غیربومی هستند اظهار داشت: این کارخانجات با تعداد کارگران محدودی کار می‌کنند و تا چند سال آینده تعطیل می‌شوند زیرا خط تولید آن‌ها فرسوده است.

جبار کوچکی‌نژاد موضوع احیاء واحدها و کارخانجات تولیدی و صنعتی تعطیل شده در استان گیلان را امر مهمی که باید در دستور کار مسئولان استان قرار بگیرد تصریح کرد: مشکل اینجا است که کارخانجات وابسته به دولت در استان گیلان هیئت مدیره غیربومی دارند و این مدیران به‌دور از مشکلات این کارخانجات در تهران حضور دارند.

نماینده مردم رشت در مجلس به روزرسانی دستگاه‌ها و خطوط تولید فرسوده کارخانجات استان گیلان و اعطاء تسهیلات مورد نیاز به این بخش را ضروری اعلام کرد و افزود: کاهش بروکراسی اداری، توسعه شهرک صنعتی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی و ایجاد رقابت در حوزه تولید از جمله مؤلفه‌های مهم برای تحقق جهش تولید است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان اینکه بحث فرسودگی ماشین‌آلات در مورد تعدادی از صنایع استان گیلان درست است اظهار داشت: صنایعی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و یا در اوایل آن در گیلان ایجاد شدند مانند صنایع نساجی، کارخانه چوکا و تعدادی دیگر این شرایط را دارند.

آرش فرزام صفت استقرار صنایع کوچک و متوسط به شکل عمده در استان گیلان در مدت 15 یا 20 سال اخیر را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: این تعداد از واحدهای صنعتی استان گیلان آن چنان با بحث فرسودگی ماشین‌آلات مواجه نیستند بلکه موضوعی که این واحدهای را دچار مشکلاتی کرده است قدیمی شدن نوع تولید است.

وی با تأکید بر اینکه ممکن است دستگاه‌ها و ماشین‌آلات کارخانه‌ای به روز باشند اما نوع تولید آن‌ها آنگونه که بتوانند در بازار عرضه کنند و به فروش برسانند نباشد خاطرنشان کرد: کمبود منابع در واحدهای صنعتی، اعمال تحریم‌های ظالمانه و کمبود ارز موجب شد برخی کارخانجات گیلان نتوانند خط تولید خود را عوض و به روزرسانی کنند.

به گزارش تسنیم، در راستای تحقق شعار جهش تولید و در ادامه آن عملیاتی شدن سیاست‌ها و راهبردهای اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری، افزایش کیفیت محصولات تولیدی، تأمین بازار فروش کالاها با ارائه تسهیلات، نوسازی ماشین‌آلات فرسوده و نوین‌سازی خط تولید واحدهای صنعت گیلان امری است که انتظار می‌رود توسط مسئولان با حساسیت بیشتری دنبال شود.

انتهای پیام/614

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران