بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در بارداری


بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در بارداری

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در دوران بارداری توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر جلال الدین میرزای رزاز درباره رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری گفت: خانم‌‌های باردار به دلیل وضعیت خاص خود بهتر است تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی ویژه‌‌ای را دنبال کنند.

وی افزود: در مادران باردار طی سه ماهه اول نیاز به انرژی افزایش نمی‌‌یابد اما در سه ماهه دوم و سوم به ترتیب350، 450 کیلو کالری افزایش می‌‌یابد. این کالری باید از یک رژیم متعادل شامل لبنیات، غلات کامل، پروتئین‌‌های حیوانی و گیاهی، میوه و سبزیجات تازه حاصل شود.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه بیان داشت: برای رعایت رژیم غذایی سالم به زنان باردار توصیه می‌‌شود نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات، یک چهارم آن را با غلات سبوس دار و یک چهارم آن را با منابع پروتئینی بدون چربی و همچنین لبنیات پر کرده و در کنار آن از لبنیات کم چرب استفاده کنند.

رزاز درباره مصرف لبنیات و میوه‌‌ها و سبزیجات در دوران بارداری گفت: متخصصان تغذیه برای مصرف لبنیات کم چرب در این دوران روزانه سه تا چهار واحد شیر، ماست و پنیر توصیه می‌‌کنند که سرشار از کلسیم و پروتئین است. همچنین زنان باردار باید توجه خاصی به مصرف میوه‌‌ها و سبزیجات داشته باشند چرا که این مواد غذایی، سرشار از آنتی اکسیدان‌‌ها، فیبرها و ویتامین‌‌ها هستند.

وی با بیان اینکه مصرف غلات کامل انرژی لازم را در رژیم غذایی دوران بارداری تامین می‌‌کند، افزود: حداقل نیمی از نیاز کربوهیدرات یک زن باردار از طریق غلات کامل مانند جودوسر و نان سبوس دار جبران می‌‌شود و همچنین در دوران بارداری، پروتئین بیشتری نسبت به قبل از بارداری موردنیاز است. پروتئین، برای رشد مناسب بافت‌‌های جنین از جمله مغز، ضروری است.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور منابع پروتئین در دوران بارداری را گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات دانست.

رزاز در ادامه خوردن غذاهای با فیبر بالا، چربی، نمک و مصرف مایعات را موارد تاثیرگذار در رژیم غذایی بارداری دانست و گفت: فیبر بخشی از میوه‌‌ها، سبزی‌‌ها و دانه‌‌های خوراکی به ویژه حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمی‌‌شود. غذاهای پر فیبر به سیر شدن کمک می‌‌کند و موجب مصرف کمتر غذا و چربی می‌‌شود. فیبر با حجیم کردن مدفوع باعث خروج راحت و سریع مدفوع شده و به این طریق از بروز یبوست جلوگیری می‌‌کند.

ویروس کرونا , بهداشت و درمان , غربالگری مادران باردار ,

وی تصریح کرد: مواد غذایی پرچرب مانند غذاهای سرخ کرده، چربی اشباع و محصولات حاوی اسید چرب ترانس در دسته غذاهای ناسالم قرار می‌‌گیرند. مصرف اسید چرب ضروری مانند امگا3 اهمیت زیادی دارد. برخی از مواد غذایی دارای اسید چرب سالم آجیل، گردو،آووکادو، بذر کتان، ماهی چرب و روغن زیتون هستند. این مواد غذایی معرفی شده نوع صحیحی از چربی را برای رشد مغز جنین تامین می‌‌کنند.

رییس انجمن تغذیه ایران در خصوص مصرف نمک و مایعات در دوران بارداری اظهارداشت: خوردن نمک نیز باید در حد تعادل باشد. مصرف بیش از حد نمک می‌‌تواند برای مادران باردار مضر باشد.

وی درباره مصرف مایعات گفت: زنان باردار می‌‌توانند با نوشیدن روزانه 8 لیوان آب و مایعات موجود در سوپ‌‌ها و نوشیدنی‌‌ها به میزان کافی مایعات را دریافت کنند.

رزاز به محدودیت غذایی در دوران بارداری اشاره و خاطرنشان کرد: مصرف کافئین و شیرین کننده‌‌های مصنوعی، گوشت‌‌ها و غذاهای دریایی خام، ماهی‌‌های دریایی دارای جیوه بالا، گوشت‌‌های فرآوری شده و لبنیات غیر پاستوریزه در دوران بارداری باید محدود شوند تا به سلامت جنین کمک شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon