طهرانچی: در حال گذر از زنجیره دانشگاهی هستیم/ تاکید بر یکپارچگی مدیریتی در اولویت واحدها


طهرانچی: در حال گذر از زنجیره دانشگاهی هستیم/ تاکید بر یکپارچگی مدیریتی در اولویت واحدها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد در حال گذار از زنجیره دانشگاهی به دانشگاه شبکه‌ای است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از  روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در یازدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، معاونان، روسای استان‌ها و مدیران دانشگاه در تالار حافظ سازمان مرکزی برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسین (ع) و سوگواری ایام محرم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی امروز در مقطع حساسی قرار دارد، سال تحصیلی گذشته با اتفاقات خاصی پیرامون شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تغییر جهت و رویه دانشگاه به پایان رسید و سال تحصیلی جدید نیازمند تلاش همه جانبه مجموعه دانشگاهیان برای ارتقاء سطح کیفی خدمات آموزشی و پژوهشی است.

وی با بیان اینکه در گذشته از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین و پرآوازه ترین زنجیره دانشگاه های غیرانتفاعی ایران یاد می شد، افزود: واقعیت این است که دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته یک زنجیره بزرگ بود، روش اداره دانشگاه نیز کاملاً زنجیره‌ای بود. سامانه های آموزشی، پژوهشی و مالی هر کدام از واحدها یک هویت مستقل داشت و واحدهای دانشگاهی هرکدام یک زنجیره بودند و اتصال آنها یک زنجیره بزرگ را تشکیل داده بود.

 طهرانچی ادامه داد: در واقع دانشگاه آزاد اسلامی به این شکل زنجیره‌ای در گام اول انقلاب یک موفقیت در جمهوری اسلامی ایران به حساب می آمد، چرا که این دانشگاه دارای میلیون ها فارغ‌التحصیل دانشگاهی و صدها واحد دانشگاهی در کشور است.

دانشگاه آزاد اسلامی در حال گذار از دانشگاه زنجیره ای به دانشگاه شبکه‌ای است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در هزاره پیش رو بعد از خلق دستاوردهای پژوهشی، فناوری و علمی و ظهور علم و فناوری سایبرنتیک وارد جهان شبکه‌ای شده‌ایم، گفت: در جهان شبکه‌ای، مؤلفه‌ها، مبتنی بر شبکه هستند و شبکه نیز بر تعداد اعضای خود متکی است. در حقیقت تنها راه بقای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، گذار از دانشگاه زنجیره‌ای به دانشگاه شبکه‌ای است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در دانشگاه شبکه‌ای، هویت دیگر مختص واحد دانشگاهی نیست، در این دانشگاه، شبکه پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و ... معنا می‌دهد. در حال حاضر در سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد اسلامی، شبکه‌ای از پژوهش‌های علمی مانند شبکه پژوهش‌های موضوع با نگاه حل مسئله شکل گرفته است و این تحولات به خصوصیات جهان شبکه‌ای برمی‌گردد.

واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترسازی مفاهیم شبکه‌ای را در دستور کار قرار دهند

 طهرانچی با تأکید بر اینکه با رفتارهای زنجیره‌ای نمی‌توان در جهان شبکه ای حضور داشت، گفت: باید بسترسازی مفاهیم شبکه‌ای برای حضور قوی تر در این فضا در دستور کار واحد های دانشگاهی قرار گیرد. جهان شبکه‌ای الزاماتی دارد و تمام جوانب زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد، همانطور که مقام معظم رهبری نیز بارها بر این موضوع تاکید داشته اند بر این اساس باید بتوانیم جایگاه خود را در جهان تعریف کرده و بر اساس الزامات آن گام برداریم.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: لازمه حضور در جهان شبکه‌ای این است که بتوانیم جایگاه خود را در این جهان پیدا کرده و آن را تعریف کنیم. با رفتارهای گذشته قبلی که منبعث از نگاه زنجیره‌ای است، اهداف جهان شبکه‌ای محقق نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید توجه ویژه به جهان شبکه‌ای داشته باشند، اظهار داشت: در جهان زنجیره ای دانشگاه آزاد اسلامی دارای واحدها، مراکز، آموزشکده ها و مدارس بود و یک ستاد مرکزی نیز هماهنگ کننده این زنجیره بود، اما در جهان شبکه ای هر نقطه شبکه، هوشمندی و خصوصیات کل شبکه را با خود حمل می کند.

یکپارچگی مدیریتی در راس اولویت های واحدهای دانشگاهی قرار گیرد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: یکپارچگی مدیریتی ضمن دوری از هرگونه تمرکزگرایی یکی از خصوصیات اصلی جهان شبکه‌ای است که باید مدنظر واحدهای دانشگاهی قرار گیرد. اصرار بر تمرکزگرایی در جهان شبکه‌ای بی معناست. انضباط فرایندی و قواعدگذاری از دیگر خصوصیات جهان شبکه‌ای است. باید در جهان شبکه‌ای با پذیرش قواعد، عضو یک شبکه شد و در بستر همان قواعد حرکت کرد. در جهان شبکه‌ای وقتی تلاش کنیم دیده می‌شویم و ارتقاء پیدا می‌کنیم، این نکته بسیار حائز اهمیتی است.

لازمه تحقق شبکه دانشگاهی پویا، قدرتمند شدن و یکپارچگی در فضای مجازی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، بزرگترین شبکه دانشگاهی کشوراست، گفت: این شبکه دانشگاهی فقط در حوزه علم نیست، بلکه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصاد دانش‌بنیان و ... است و لازمه تحقق شبکه دانشگاهی پویا، قدرتمند شدن و یکپارچگی در فضای مجازی است.

دانشگاه آزاد اسلامی می خواهد در فرهنگ، هویت، علم و اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد

 طهرانچی خاطر نشان کرد: اصل مهم این است که دانشگاه آزاد اسلامی می خواهد همچنان در فرهنگ، هویت، علم و اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد و لازمه آن گذار از رفتار زنجیره‌ای به رفتار شبکه‌ای است. البته باید آسیب‌های جهان شبکه نیز در نظر گرفته شده و مبانی نظری، فکری و مراقبت های که لازم است در این جهان انجام شود، بیش از پیش تبیین شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه سالی که گذشت، سال عبور از بحران‌ها برای دانشگاه آزاد اسلامی بود، گفت: وقتی که ما در دانشگاه نگاه واحدی و زنجیره‌ای داریم، می‌گوییم باید برخی از زنجیره‌ها که زیان‌ده هستند، از مجموعه دانشگاه حذف شوند، اما در جهان شبکه‌ای حذف، هیچ معنایی ندارد، در جهان شبکه ای هر کدام از واحدها مأموریت خاص و جداگانه‌ای دارند که باید به آنها بپردازند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در سالی که گذشت برای بسترسازی حضور در ساختار شبکه‌ای اقداماتی صورت گرفت که اولین اقدام بسترسازی مالی برای عبور از جریان زنجیره ای بود. در این راستا نظام مالی تغییر کرد و تمام سعی مجموعه دانشگاه در ارتقای این سیستم به کار گرفته شد.

راه اندازی سامانه های پژوهشیار و آموزشیار بسترسازی برای ورود به ساختار شبکه‌ای است

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین در این راستا سامانه پژوهشیار شکل گرفت که در این سامانه 25 هزار استاد در یک شبکه پژوهشی فعالیت می‌کنند. سامانه آموزشیار نیز دیگر اقدام دانشگاه در جهت بسترسازی برای ورود به ساختار شبکه‌ای بود. در سامانه آموزشیار ما یک پلت فرم لازم داشتیم که یک میلیون دانشجو بتوانند با هم در این پلت فرم حضور داشته باشند. سامانه آموزشیار در واقع پلت فرم همبستگی نقاط شبکه است.

وی ادامه داد: یک میلیون دانشجو در این سامانه فعال هستند که کارنامه تحصیلی، شرایط مالی و دروس دانشجویان و... قابل پیگیری است. در واقع آموزشیار به صورت کاملاً یکپارچه، شفاف و روشن فعالیت می کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: ثبت دروس با کدینگ یکسان، شماره دانشجویی ثابت برای دانشجویان، مدیریت واحد در مدل شبکه‌ای دانشگاه، یکپارچگی و ارتباط داده ها، نظارت جامع آمار و... ازجمله ویژگی های سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار) است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تمامی مسائل مربوط به پرداخت و تقسیط شهریه و دیگر موارد مالی از طریق این سامانه صورت می‌گیرد و هیچ‌گونه دریافتی خارج از این سامانه در واحدها انجام نخواهد شد، تأکید کرد: پیش از آغاز به کار سامانه آموزشیار، هیچ رویه یکسانی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت که با راه‎اندازی این سامانه، مشکل مرتفع شد.

 طهرانچی با تأکید بر اینکه در ساختار شبکه ای، رفتار اجزای شبکه به راحتی مانیتور می‌شود، گفت: این یکی از خصوصیات بسیار مثبت ساختار شبکه‌ای است، چرا که رفتار در این ساختار بسیار یکپارچه است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از مسائل مهم تبدیل شدن به فضای شبکه ای، شفافیت حضور در این فضا است، گفت: در جهان شبکه ای شفافیت بسیار حائز اهمیت است. در این جهان رفتارها قاعده مند می شود. واحدهای دانشگاهی باید برای بسترسازی ورود به این فضا اقدامات لازم را انجام دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی را از مسئولان این دانشگاه مطالبه کردند، گفت: باید با همدلی و صمیمیت و حفظ کیان دانشگاه برای ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی تلاش کنیم، برای این منظور باید بدنه دانشگاه یکپارچه باشد و بدون شک یکی از کسانی که در این زمینه به صورت مؤثر فعالیت داشته، دکتر ولایتی بودند. دکتر ولایتی دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان امانتی از مقام معظم رهبری تحویل گرفتند که باید همه مجموعه دانشگاه با تلاش شبانه‌روزی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری تلاش کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حضور دکتر ولایتی در دانشگاه بسیار مغتنم و یک نعمت بزرگ است که باید با محبت و همدلی این مسیر ادامه یابد.

وی با قدردانی از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های دکتر ولایتی از تیم مدیریتی این دانشگاه، گفت: نگاه علمی دکتر ولایتی به مسائل برای ما درس است که به عنوان سرباز ولایت چگونه عمل کنیم و بنده از ایشان درس‌ها گرفتم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جلساتی به صورت هفتگی با حضور دکتر ولایتی برگزار می شود، گفت: ایشان به دقت و دغدغه‌مندانه مسائل دانشگاه را پیگیری و نقصان ها را بیان می‌کند. ما وعده می‌دهیم هرآنچه مجموعه مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی در توان دارد در راستای تحقق برنامه‌های راهبردی و عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی به‌کار گرفته شود تا در کنار حفظ کیان دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی هم «دانشگاه» و هم «اسلامی» باشد و گسترش فضای انقلابی و ارتقای علمی را با جدیت دنبال کند.

صمیمیت و همدلی بین حلقه‌های مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی بی‌نظیر است

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: از پشتیبانی و راهنمایی‌های دکتر ولایتی تشکر و قدردانی می‌کنم. خوشبختانه صمیمیت و همدلی که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی بین حلقه‌های مدیریتی برقرار است، بی‌نظیر است، ان‌شاءالله خداوند این همدلی را برای ما سرمایه قرار دهد که سرباز مقام معظم رهبری باشیم و در حوزه علم و فناوری بتوانیم تلاش وافر کنیم تا منویات رهبر معظم انقلاب را به منصه ظهور برسانیم.

سند دانشگاه اسلامی، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب جوهره اصلی برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به تدوین برنامه جامع راهبردی پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: سند دانشگاه اسلامی، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم جوهره اصلی برنامه پنج ساله دانشگاه و ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی راهبرد اصلی این برنامه است.

طهرانچی ادامه داد: نگاه ما یک نگاه سکو (پلت فرم) است، در این برنامه همه واحدها باید سهم خود را از تبیین مسأله تا پروژه مشخص کنند. این سکو باید تبیین شده و واحدها و اساتید به این برنامه متعهد باشند.

روسای واحدهای دانشگاهی نسبت به تحقق بودجه نظارت جدی داشته باشند

وی در ادامه خطاب به رؤسای استانها، گفت: نسبت به بحث بودجه باید دقت و نظارت جدی صورت گیرد. درصد تحقق و درصد رشد بودجه یکی از شاخص‌های ارزیابی رؤسای استانی خواهد بود. رؤسای استان‌ها باید همچنین برنامه‌ریزی لازم برای حضور در فضای مجازی و سکویی رفتار کردن فضای مجازی و شبکه‌ای رفتارکردن داشته باشند.

 طهرانچی همچنین ضمن معرفی برخی از معاونان جدید الانتصاب و رؤسای استانی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دکتر محمدمهدی فداکار سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر علاءالدین بروجردی معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه، دکتر مجید مشکینی مشاور و نماینده تام‌الاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیأت‌های امنای استانی، دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی و دکتر سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی رئیس مرکز جذب و امور هیأت علمی دانشگاه هستند که رؤسای واحدهای دانشگاهی باید ارتباط تنگاتنگی به منظور تحقق اهداف دانشگاه با این مسئولان داشته باشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی زیر سایه ولایت حضرت اباصالح المهدی (عج) و رهبری حکیمانه، خردمندانه و بی نظیر مقام معظم رهبری در جبهه داخل و خارج از کشور، یار نظام بوده و بتواند در ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی بی‌نظیر عمل کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon