استان مازندران با کمبود صادرکننده حرفه‌ای در بخش کشاورزی روبه‌رو است


استان مازندران با کمبود صادرکننده حرفه‌ای در بخش کشاورزی روبه‌رو است

گروه استان‌ها- استاندار مازندران با تاکید بر شناسایی ظرفیت‌های صادراتی کشورهای حوزه دریای خزر گفت: صادرکننده حرفه‌ای بخش کشاورزی در استان کم داریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احمد حسین‌زادگان صبح امروز در جلسه کارگروه تنظیم بازار  مازندران در زمینه اهمیت تولید و صادرات  با اشاره به دغدغه‌های حوزه صادرات اظهار داشت: صادرات سبب رشد و توسعه اقتصادی استان می‌شود که باید بخش خصوصی به درستی ورود  پیدا کند.

وی افزود: برای رشد و توسعه استان باید از شعار دوری کرده و امور را عملیاتی کنیم؛ ببینیم امسال چه کنیم تا با توجه به قوانین موجود، در بحث صادرات موفق باشیم. با توجه به ظرفیت بالای استان در بحث  تولیدات کشاورزی، متاسفانه  صادرکننده حرفه‌ای در استان کم است.

حسین‌زادگان اضافه کرد: باید راهکار افزایش صادرات بررسی شود و با کنترل و نظارت بیشتر و بهتر و مدیریت رسانه‌ای، صادرات را بهتر کرده و تقسیم وظیفه کنیم؛ در این زمینه دولت  از صادرکنندگان حمایت می‌کند. 

استاندار مازندران گفت: وجود  بازارچه مرزی یک ظرفیت  برای استان است و باید به درستی عرضه و تقاضا به تعادل ارزی برسند. پیش بینی می‌شود کیفیت و قیمت مرکبات تولیدی امسال  نسبت به گذشته بهتر باشد؛ این محصولات ذخیره‌سازی می‌شود و شاهد رونق صادرات خواهیم بود. در بحث تولید باید نیاز کشاورزان و باغداران نیز برآورده شود و تولیدکنندگان واقعی شناسایی شوند و در زمینه بهبود صادرات ورود کنند.

وی گفت: از سال‌های گذشته  تاکنون تفاهم‌نامه‌های مختلفی نوشته و منعقد شد اما جزئیات آن اجرایی و عملیاتی نمی‌شود بنابراین باید در بحث اجرا نیز تأکید شود. کشورهای جامعه هدف و بازار مصرف شناسایی تشکیل شود و با حضور کمیته مربوطه دلایل عدم توسعه صادرات بررسی شود.

قدرت رقابت در بازار مرکبات افزایش یابد

مهدی گلچوب، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران نیز در این نشست گفت: برای اینکه ما بتوانیم  به بازار مرکبات ورود پیدا کنیم باید هزینه سربار  را کم و قدرت رقابت را افزایش دهیم.

وی افزود: یک آفت ما دربازار کشاورزی آن است که افرادی ورود پیدا می‌کنند که  مستقیم با تجار کشورهای دیگر وارد معامله می‌شوند؛ در این زمینه ممکن است تولیدات و بسته بندی‌ها استاندارد نباشد.

گلچوب بیان کرد: پایش بازار  صورت گرفته که سیستم به صورت آنلاین قیمت مرکبات در سلیمانیه عراق و مسکو را نشان می‌دهد؛ صادرکنندگان نیز به قیمت مرکبات در فروشگاه‌ها و بازارهای معتبر دقت کنند.

عزیزالله شهیدی‌فر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل برداشت مرکبات و ضرورت جابجایی مرکبات در سراسر کشور  و بحث صادرات، تلاش شد پیگیری‌های لازم انجام شود.

شهیدی‌فر افزود: مگس میوه سال گذشته به مرکبات آسیب وارد کرد اما امسال خوشبختانه کمترین ضایعات را دربحث مرکبات داریم. امسال بهترین مرکبات را داریم و کیفیت پرتقال امسال بهتر از سال گذشته است. همچنین پیش بینی می‌شود میزان صادرات پرتقال نیز نسبت به مدت مشابه  50 درصد بیشتر شود.

حسین قلی قوانلو، رئیس سازمان صمت مازندران نیز در این نشست گفت: باغداران نسبت به فروش مرکبات عجله نکنند  چرا که خبرهای خوبی برای آنان در راه است.

وی افزود: کاری کنیم کشاورز  یک دفعه محصول خود را جمع نکند و  بانک‌ها نیز دو ماه به باغداران فرصت پرداخت اقساط تسهیلات دهند.

شعبانی، رئیس اتحادیه باغداران مازندران هم بیان کرد: دربحث صادرات مرکبات به موضوعات و بحث رنگ ریزی مرکبات، آفت مگس مدیترانه توجه شود و آموزش‌های لازم جهت چینش، نگهداری، بسته بندی به کشاورزان و باغداران داده شود.

عبدالله مهاجر، رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز گفت: در بحث تولید پرتقال و کیوی مشکلی نداریم اما باید مدیریت شود. صادرات از استان صورت می‌گیرد اما صادرکننده در استان وجود ندارد.

مهاجر بیان کرد: برخی افراد  که دارای کارت بازرگانی نیستند محصولات تولیدی خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کنند که در قبال این افراد اتاق هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

انتهای پیام/682/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon