خاوازی:نمایندگان نگران خودکفایی در تولید گندم نباشند/واردات کاهش یافته است

خاوازی:نمایندگان نگران خودکفایی در تولید گندم نباشند/واردات کاهش یافته است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از زمان آغاز طرح ضریب خوداتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی، میزان واردات گندم کاهش یافته است.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 19 شهریور) مجلس شورای اسلامی  در جریان پاسخ به سوال نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: سوال مذکور مربوط به سال های 93 تا 94 است، در حالی که بنده از اردیبهشت ماه تصوی وزارت جهاد کشاورزی را برعهده گرفتم، اما تلاش کردم به صورت عادلانه اسناد را مورد بررسی قرار دهم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: براساس ماده 7 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، طرح تملک دارایی های سرمایه ای در زمان مشخص شروع و پایان می یابد، بر این اساس طرح خودکفایی گندم از سال 82 آغاز و در سال 93 به تمام رسید.

وی افزود: هدف تجمیع این طرح دستیابی به تولید 113.3 میلیون تن گندم بوده که 141 میلیون تن گندم حاصل اجرای این طرح است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم بیان کرد: پس از پایان طرح خودکفایی گندم، طرح ضریب خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی از سوی سازمان برنامه و بودجه تصویب و جایگزین این موضوع شد.

خاوازی با اشاره به اینکه برای رعایت عدالت 5 قبل و 5 سال بعد از اجرای طرح مذکور را مورد بررسی قرار دادیم، گفت: در طرح خودکفایی گندم به صورت تجمیعی به 49.5 میلیون تن تولید گندم به صورت میانگین سالانه 9.9 میلیون تن دست یافتیم، در حالی که در 5 سال اجرای طرح ضریب خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی 65.2 میلیون تن گندم با میانگین سالانه 13 میلیون تن حاصل شد.

وی ادامه داد: همچنین از نظر خرید گندم نیز در 5 سال منتهی به اجرای طرح خودکفایی گندم به 92 میلیون تن تولید رسیدیم که این عدد در طرح جایگزین به 45 میلیون تن کاهش یافت؛ در این بین در حوزه واردات نیز در  طرح خودکفایی گندم 15 میلیون تن به صورت میانگین بود که در طرح جایگزین مذکور به میانگین 5.4 تن دست یافتیم.

این عضو دولت دوازدهم تصریح کرد: بنابراین جای نگرانی درخصوص اجرای طرح ضریب خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی نیست، زیرا از طریق تزریق اعتبارات از ردیف های دیگر مورد حمایت قرار گرفته است.

خاوازی با اشاره به اینکه صحبت های نماینده تهران نکات قابل تأمل و درستی را شامل می شود، گفت: نباید فراموش کنیم که اقدامات زیادی در حوزه تامین بذر، کود و بسیاری از نهاده ها رخ داده؛ امروزه برای تامین نیاز داخلی گندم هیچ مشکلی وجود ندارد، اما برای تامین ذخایر استراتژیک 3 الی 5 میلیون تنی از سوی شرکت بازرگانی دولتی، واردات صورت می گیرد که این امر تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی نیست.

وی درخصوص برخی صحبت های مطرح شده نسبت به وجود تناقض در آمارهای ارائه شده، بیان کرد: هیچ کشاورزی اجباری برای فروش گندم به دولت ندارد، اما طبق آمار 20 ساله در حدود 67 درصد گندم های خریداری شده روی خوشه انجام گرفته است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: نباید فراموش کرد که حداقل یک میلیون و 150 هزار تن بذر در اختیار کشاورزان قرار گرفته که این رقم باید به 8.5 میلیون تن گندم خریداری شده اضافه شود. همچنین 7 درصد ضایعات نیز وجود دارد که باید در ارقام مورد محاسبه قرار گیرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه 17 هزار کمباین در کشور وجود دارد که در این میان برای پیشبرد اهداف نیازمند 14 هزار کمباین دیگر هستیم، افزود: با توجه به ظرفیت های کنونی برای برداشت گندم 5 ماه زمان صرف می شود. همچنین در حوزه سمپاش ها و تراکتور نیز باید با برنامه ریزی به سمت افزایش این اقلام گام برداریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 500 هزار تن گندم از سوی کارخانجات آرد خریداری می شود و نیم درصد گندم و مشتقات آن نیز صادر می شود، تصریح کرد: باید یادآور شد 70 درصد از گندم مورد نیاز کشور از طریق کشت آبی تامین می شودو با توجه به ظرفیت های کنونی می توان با برنامه ریزی و حمایت ذخایر استراتژیک را نیز از طریق تولید داخلی تامین کرد.

خاوازی با اشاره به اینکه دولت تلاش کند که در سال جاری قیمت مناسبی را برای خرید گندم از کشاورزی پیش بینی کند که رضایت کامل حاصل شود، گفت: در این بین باید تلاش کنیم ارقام مناسب مانند پیشگام، مهرگان و رخشام که دارای نفوذ بیشتری هستند، مورد استفاده قرار بگیرند. در این بین باید انتقال دانش به کشاورزان نیز انجام شود که این موضوع در افزایش تولید محصولات و کاهش استفاده از آب نیز تاثیر دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تامین کود نیتروژنی مورد پیگیری قرار گرفته است، افزود: همچنین دو نوع کود به وزن 400 هزار تن و 200 هزار تن در حال واردات هستند؛ در این بین تلاش کردم برای کاهش قیمت ها، کود ترکیبی MPK را به کشاورزان عرصه کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با کمک نمایندگان در بودجه سال 1400 با ارائه تسهیلات و سرمایه در گردش مناسبی پیش بینی شود تا وزارت جهاد کشاورزی با منابع مناسب در این زمینه گام بردارد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: هم اکنون در حوزه نهاده های دامی، ذرت و جو ذخایر کامل است؛ همچنین سفارشات زیادی نیز برای واردات کنجاله سویا صورت گرفته که پس از واردات آنها مشکل در این عرصه نیز برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon