در آخرین سال قرن؛ نخستین جشنواره «کتاب‌خوان و رسانه» برگزار می‌شود

در آخرین سال قرن؛ نخستین جشنواره «کتاب‌خوان و رسانه» برگزار می‌شود

گروه استان‌ها- نخستین جشنواره «کتاب‌خوان و رسانه» با هدف اطلاع‌رسانی مناسب از فعالیت کتابخانه‌های عمومی و تقدیر از فعالان رسانه‌ای در حوزه کتاب و کتابخانه‌ها، در ۶ بخش اصلی، ۲ بخش فرعی و ۱ بخش ویژه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، به منظور توسعه همکاری کتابخانه‌های عمومی با مطبوعات، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های رادیو و تلویزیونی و تقویت زمینه‌های اطلاع رسانی مناسب «خدمات و برنامه‌های» کتابخانه‌های عمومی، نخستین جشنواره «کتاب خوان و رسانه» به دبیری مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود.

تجلیل از نقش اصحاب رسانه در توجه عموم مردم به «خدمات و برنامه‌های کتابخانه‌ها و تکریم کتابداران»؛ استعدادیابی خبرنگاران فعال در عرصه رسانه؛ ایجاد زمینه توجه مردم به نقش کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در توسعه فرهنگ عمومی و افزایش مشارکت مردمی و اعضای کتابخانه‌ها در فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی در مناطق کم برخوردار از بخش‌های این جشنواره است.

نخستین جشنواره «کتاب خوان و رسانه» در سال پایانی قرن در موضوعات «کتابخانه»، «کتابدار»، «کتاب خوان»، «اهدای کتاب»، «کتابخانه و خانواده»، «مسئولیت اجتماعی نهاد کتابخانه های عمومی کشور»، «ترویج فرهنگ مطالعه»، «برگزاری محافل تخصصی در طول سال با رویکرد مورد نیاز ملی و استانی» مانند: «محافل ادبی»، «فضای مجازی و کتابخانه»، «توجه به نقش آموزش در کتابخانه های عمومی» و... برگزار می‌شود و فعالان عرصه رسانه می‌توانند آثار منتشر شده خود از تاریخ انتشار فراخوان را تا 22 بهمن ماه به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

بخش‌های جشنواره

این جشنواره در 6 بخش اصلی شامل «خبر»، «گزارش» (خبری، توصیفی، تحلیلی و تحقیقی و...)، «سرمقاله و یادداشت»، «گفت و گو»، «مقاله»، «عکس» (خبری، عکس غیرخبری، گزارش تصویری) برگزار می‌شود و دارای 2 بخش جنبی شامل «اهدای جایزه به بهترین مطلب با محوریت افتتاح کتابخانه‌های مرکزی و اثرات آن در توسعه فضاهای فرهنگی ایران اسلامی» و همچنین «اهدای 11 جایزه به بهترین گزارش از توسعه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نهاد در کتابخانه‌های عمومی» با 11 موضوع محوری  به شرح ذیل است:

1. کم توجهی به کتابخانه، کتابدار و مطالعه در آثار سینمایی تولید داخل (21 شهریور روز سینما)

2. تمرکز کتابخانه‌های بر فعالیت های فرهنگی از جمله تشکیل محافل ادبی (27 شهریور روز شعر و  ادب فارسی)

3. نقش کتابخانه‌های عمومی در توسعه و ترویج فرهنگ مقاومت (30 شهریور آغاز هفته دفاع مقدس)

4. نقش کتابخانه‌های عمومی در رفع نیازهای گروه‌های خاص (نابینایان، ناشنوایان و ...) (23 مهر روز عصای سفید و روز جهانی نابینایان)

5. تمرکز بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها از جمله راه اندازی بخش کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور (30 آبان روز جهانی کودک، 13 آبان روز دانش آموز)

6. نقش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در ایجاد زیرساخت‌های مناسب و ریل گذاری در جهت توسعه فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی (10 آذر روز مجلس)

7. اهمیت نقش پژوهش در ایجاد تحول و تغییر کتابخانه ‌های عمومی کشور از پایگاه‌های امانت کتاب به مراکز فرهنگی و اجتماعی با محور کتاب (25 آذر روز پژوهش)

8. نقش کتابخانه‌های عمومی در حفظ و تقویت هویت ایرانی و اسلامی (30 آذر شب یلدا و ولادت حضرت زینب (س))

9. همدلی و همراهی کتابخانه‌های عمومی با آسیب دیدگان حوادث طبیعی (5 دی سالگرد زلزله بم)

10. توجه به کتابداران و کتاب‌خوان‌های ادیان و غیرمسلمانان در کتابخانه‌های عمومی (12 دی آغاز سال نو میلادی)

11. نقش کتابخانه‌های عمومی در توسعه و ترویج فرهنگ اصیل انقلاب اسلامی (بهمن ماه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی)

بخش ویژه این جشنواره نیز به رسانه‌های دیداری و شنیداری(رادیو و تلویزیون) با رویکرد توجه به اخبار و گزارش‌های ویژه رسانه‌های ملی در حوزه کتابداران، کتابخوان‌ها و کتابخانه‌های عمومی اختصاص دارد.

انتهای پیام/281/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon