اجرای پروتکل‌های بهداشتی در محل اسکان زلزله‌زدگان رامیانی/ بسته‌های بهداشتی بین روستائیان توزیع شد


اجرای پروتکل‌های بهداشتی در محل اسکان زلزله‌زدگان رامیانی/ بسته‌های بهداشتی بین روستائیان توزیع شد

گروه استان‌ها- در روستاهای زلزله‌زده رامیان علاوه بر نگرانی‌هایی که برای ایمنی و حفظ جان اهالی روستاها وجود دارد، رعایت اصول و دستورالعمل‌های پیشگیری از کرونا نیز یک دغدغه جدی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامیان، این شهرستان از جمله مناطقی در استان گلستان است که وضعیت قرمز کرونایی دارد و حالا با زلزله‌ای که برخی از خانواده‌ها را راهی چادرهای اسکان اضطراری کرده است، این نگرانی‌ها بیشتر از قبل هم شده است.

برپایی چادرهای اسکان اضطراری از سوی جمعیت هلال احمر در روستاهای قورچای، ویرو و الهادی هرچند بخشی از نگرانی‌های اهالی این روستاها را برطرف کرده است اما حضور بیش از 350 نفر در مکان‌های اسکان اضطراری، نگرانی‌هایی را درباره شیوع بیشتر بیماری کرونا به همراه داشته است.

اهالی این روستاها حالا این شب و روزهای سرد کوهستان را با یک نگرانی جدی دیگر پشت سر می‌گذارند با اینحال دانشگاه علوم پزشکی استان تیم‌های پزشکی خود را به این روستاها اعزام کرده است.

سه تیم کارشناسی از مرکز بهداشت استان متشکل از گروه‌های مدیریت بلایا، مبارزه با بیماری‌ها، توسعه شبکه، بهبود تغذیه، سلامت خانواده بهداشت محیط و مرکز فوریت‌های دانشگاه از نزدیک نیازهای بهداشتی مناطق زلزله‌زده شهرستان رامیان را مورد بررسی قرار دادند.

نیازهای پزشکی و دارویی، مراقبت مادران و کودکان، سلامت آب و دفع زباله روستاهای قورچای و ویرو، اجرای پروتکل کووید-19 در محل اسکان، بررسی ترددها با توجه به طرح فاصله‌گذاری فیزیکی، وضعیت تغذیه خانوارهای کمپ و لزوم مکمل یاری تغذیه‌ای از موضوعات مورد توجه در محل‌های اسکان اضطراری است.

توزیع ماسک، اقلام بهداشتی مانند ژل‌های ضدعفونی، کیسه‌های پلاستیکی و غیره که از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده، بخشی از نگرانی‌ها را کاهش داده است.

در عین حال گروه‌های جهادی نیز مانند همیشه پای کار حاضر شده و به کمک زلزله‌زدگان آمدند. توزیع بسته‌های غذایی در کنار تأمین آب شرب موردنیاز در روستای ویرو از جمله اقداماتی است که گروه‌های جهادی در حال انجام آن هستند.

در پی زلزله 5.1 ریشتری بامداد دوشنبه (17 شهریور) 195 واحد مسکونی دچار خسارت شد که 71 واحد تعمیراتی و 124 واحد مسکونی دیگر تخریب شده است.

استاندار گلستان با قدردانی از عوامل امدادی و دستگاه‌های خدمات‌رسان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: در همان 24 ساعت اول همه دستگاه‌ها به وظایف خود درست عمل کردند. ساعت 7 صبح روز حادثه همه مدیران این دستگاه‌ها در منطقه حضور داشتند.

هادی حق‌شناس گفت: یک روز بعد از حادثه کلنگ ساخت اولین خانه روستایی در قورچای زده و امروز پی آن کنده شده است. اکنون در روستاهای قورچای و ویرو و برخی روستاهای دیگر تعدادی از اهالی در چادرها زندگی می‌کنند که به طور قطع در سرمای زمستان امکان سکونت آنان در چادرها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن در حال تشکیل پرونده واحدهای خسارت دیده است، افزود: تسهیلات  میلیون تومانی بنیاد مسکن به این افراد پرداخت می‌شود و در عین حال ما به دنبال این هستیم که کمک‌های بلاعوض هم برای خانوارهای آسیب دیده بگیریم.

حق شناس با تأکید براینکه مقاوم سازی خانه‌های روستایی یک اصل مهم است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته  18 هزار خانه روستایی در استان مقاوم سازی شد و الان 110 هزار خانه غیرمقاوم در روستاهای استان وجود دارد. در روستاهای قورچای و ویرو خانه‌های خشتی و گلی حتی اگر آسیب ندیدند در صورت موافقت مالکان آنان از سوی بنیاد مسکن مقاوم سازی خواهد شد. به طور قطع اگر قدرت زلزله بیشتر می‌شد فاجعه‌ای انسانی رخ می‌داد.

انتهای پیام/581/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon