کمبودهای حوزه درمان نتوانست هرمزگان را مقابل کرونا تسلیم کند/ پیشتازی استان در استفاده از "پلاسمافرز"


کمبودهای حوزه درمان نتوانست هرمزگان را مقابل کرونا تسلیم کند/ پیشتازی استان در استفاده از "پلاسمافرز"

گروه استان‌ها- در ایام شیوع بیماری کرونا، استان هرمزگان علی‌رغم کمبودهایی که در بیمارستان‌ها وجود دارد اقدامات درمانی قابل تحسینی انجام داده و حتى در برخى شاخص‌های درمانی از جمله پلاسمافرز از سایر استان‌ها برتر بوده است.

به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس ، برای ویروس کرونا از این حیث که موجودى ناشناخته بوده، تاکنون روش درمانى قطعى وجود نداشته و واکسن آن که در دست ساخت است و هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته؛ با این حال از ابتداى شیوع ویروس در کشور، اقدامات درمانى و دارویى موثرى براى بیماران کووید١٩ انجام شده است.

در استان هرمزگان نیز، علی‌رغم برخى شایعات مبنى بر اینکه کمبودهاى دارویى و درمانى در بیمارستان‌هاى استان وجود دارد، اقدامات و درمان‌هاى بسیار مناسبى براى بیماران صورت گرفته و حتى در برخى موارد از سایر استان‌ها برتر بوده است.

هرمزگان  ​پیشتاز در استفاده از پلاسمافرز

در این رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته است: جهت درمان بیمارانی بسترى کووید19 در هرمزگان، تجربه‌های خوبی کسب شده و درحال حاضر هم روش‌های درمانی موثری برای آن‌ها استفاده می‌شود که اکثرا طبق پروتکل وزارت بهداشت است.

فرشیدى ادامه داد: در کنار درمان‌هایی که طبق پروتکل انجام می‌گیرد، برخى روش‌ها و داروها نیز که در این پروتکل وجود ندارند اما تاثیرات مثبتى در روند بیمارى داشته‌اند، در استان براى بیماران انجام می‌دهیم یکى از این روش‌ها پلاسمافرز است که جزو دستورالعمل درمان کووید19 هم در دنیا و هم در کشور ما نیست اما بدلیل تحقیقاتی که در اوایل شیوع کرونا در این خصوص انجام شد و این روش تاثیرات مثبتی در روند بیماری داشت، تصمیم به استفاده آن برای بیمارانی که نیاز دارند، گرفته شد.

وى ضمن اشاره به اینکه "قیمت هر دستگاه پلاسمافرز حدود 700 میلیون تومان است" ادامه داد: از طریق خیرین و ستاد استانی مقابله با کرونا این امکان فراهم شد تا برای بندرعباس و تعدادی از شهرستان‌های استان دستگاه پلاسمافرز را تهیه کنیم همچنین خیرین در تهیه فیلترهاى این دستگاه براى هر بیمار که قیمت بالایى هم دارد، کمک می‌کنند.

دکتر فرشیدى ضمن اشاره به اینکه "تاکنون بیش از 300 مورد پلاسمافرز در استان انجام شده است" تاکید کرد: هرمزگان جزء معدود استان‌هایی در کشور می‌باشد که پلاسمافرز در بیمارستان‌های آن انجام می‌شود و حدود 80 درصد از استان‌ها این اقدام را به صورت مرتب انجام نمی‌دهند.

دو روش درمانى دیگر در استان انجام می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان اظهار کرد: روش دیگرى که اغلب استان‌ها نیز آن را انجام می‌دهند، پلاسمادرمانی است در این روش بیماران بهبودیافته از کووید19 که پادتن آن‌ها بالا است، پلاسمای خود را اهدا می‌کنند تا توسط دستگاه پلاسمافرز برای بیماران بستری انجام شود.

فرشیدى خاطرنشان کرد: طبق مشاهده نتایج انجام پلاسمافرز و پلاسمادرمانى در بیماران بسترى، پلاسمافرز موثرتر است تنها ایراد روش پلاسما درمانى وابسته بودن به اهداى پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونایى است. 

وى تصریح کرد: روش دیگری که در بیمارستان‌های استان برای درمان بیماران کرونایی انجام شده اما در دستورالعمل کشوری نیست، هموپرفیوژن می‌باشد، مشکلی که در این روش وجود دارد، قیمت بالاى ست‌های آن است که از 15 تا 25 میلیون تومان متفاوت است البته مقداری از این هزینه توسط خیرین و مقداری از خود بیمار گرفته می‌شود تا برای برخی بیماران انجام شود.

هردارویى درصورت موثر بودن براى درمان بیماران بسترى، استفاده می‌شود

فرشیدى تصریح کرد: برخی از داروهایی که جهت درمان بیماران بستری کووید19 استفاده می‌کنیم مانند فاویپیراویر مختص کووید نیست با این حال خیرین تعدادی از این داروها را تهیه کرده‌اند و برای برخی بیمارانی که در آن‌ها، کرونا همپوشانی با برخی بیماری‌های دیگر دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین به گفته سخنگوى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان، داروى رمدسیویر نیز براى برخى بیماران بسترى استفاده می‌شود؛ البته درباره اینکه این بیماران نیازمند استفاده هستند یا خیر کمیته علمى جهت بررسى‌هاى لازم برگزار می‌شود.

مهم‌ترین درمان طبق پروتکل وزارت بهداشت چیست؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: روشی که برای درمان کووید19 اساسی و طبق دستورالعمل است، استفاده از اکسیژن مورد نیاز برای بیمارانی که سطح اشباع اکسیژن خون‌شان پایین‌تر از 90 درصد است، بوده که تامین این اکسیژن از دو طریق صورت می‌گیرد.

فرشیدى ادامه داد: یکی از این روش‌ها، استفاده از اکسیژن ساز است بعد از مدتی از آغاز اپیدمی کرونا، نیاز به این دستگاه بیشتر شد لذا ما در کنار این دستگاه، مخازن تامین اکسیژن هم قرار دادیم که در بیمارستان شهید محمدی در کنار یک اکسیژن ساز 600 لیتر در دقیقه، دو مخزن 10 تنی نیز تعبیه کرده‌ایم در شهرستان‌های دیگر هم 5 مخزن اکسیژن تامین شده است.

وى خاطرنشان کرد: اگر با شرایط بحرانی روبه‌رو شویم، نیاز به 3 تا 4 اکسیژن ساز دیگر داریم که در سطح شهرستان‌ها توزیع کنیم، لذا به دنبال تامین آن‌ها تا ظرف حداکثر یک‌ماه دیگر هستیم تا در زمستان اگر شرایط به خاطر هم‌پوشانی‌ کرونا و آنفلوآنزا بحرانی شد کمبودی در این زمینه نداشته باشیم.

انتهای پیام/868/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon