فاجعه زیست محیطی در دلفان؛ برداشت بی رویه آب نفس هزاران ماهی را گرفت + تصاویر


فاجعه زیست محیطی در دلفان؛ برداشت بی رویه آب نفس هزاران ماهی را گرفت + تصاویر

گروه استان‌ها- برداشت بی‌‎رویه آب برای کشت سیب زمینی سبب شد تا بخشی از رودخانه روستای کفراج دلفان خشک و هزاران ماهی در بی آبی تلف شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دلفان، برداشت بی‌رویه آب از رودخانه‌ها، حفر چاه‌های غیر مجاز آب و کشت بی‌رویه محصولات آبدوست در دلفان سبب شده تا در سال‌های اخیر شاهد کاهش ذخایر آب زیر زمینی و خشک شدن برخی از رودخانه‌های این شهرستان باشیم.

و اما برداشت بی رویه آب از رودخانه روستای کفراج شهرستان دلفان مرگ هزاران ماهی را رقم زده که بخشی از این مشکل زیست محیطی و خشک شدن رودخانه به برکت حضور برخی از کشاورزان غیر بومی است که سفره‌های آب زیر زمینی را برای رونق کشت سیب زمینی خود به تاراج برده‌اند.

کشت بی رویه محصولات آبدوست در برخی مناطق شهرستان دلفان در نبود نظارت، سبب شده تا روستائیان این منطقه به بهای اندکی بستر رودخانه را خالی از آب کنند.

برای اطلاع از مشکل زیست محیطی پیش آمده به سراغ یکی از دوستداران محیط زیست و مسئولان مربوطه رفتیم تا ماجرا را برایمان شرح دهند.

برداشت بی‌رویه آب از رودخانه کفراج دلفان

یکی از دوستداران محیط زیست شهرستان دلفان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: برداشت بی‌رویه آب از رودخانه سبب شده تا در روستای کفراج شهرستان دلفان مشکلات زیست محیطی رخ داد.

وی افزود: متاسفانه به خاطر کم توجهی امور آب این شهرستان نسبت به پمپاژ بیش از حد آب از رودخانه برای کشت سیب زمینی، بخشی از رودخانه خشک و ماهی‌های بسیاری از بی آبی تلف شده‌اند.

این دوستدار محیط زیست عنوان کرد: چند سالی است که کشاورزان غیر بومی به این شهرستان آمده و با اجاره کردن زمین از روستائیان منطقه، زمین‌های زیادی را زیر کشت آبدوست سیب زمینی برده‌اند و این در حالیست که علی‌رغم کشت بی‌رویه سیب زمینی هیچ نظارتی انجام نمی‌گیرد.

خالی شدن سفره آب زیرزمینی توسط کشاورزان غیر بومی

وی بیان کرد: با وجود اینکه سال گذشته کشت سیب زمینی و محصولات آبدوست در این شهرستان ممنوع شد اما به دلیل نبود نظارت بسیاری از اراضی زیر کشت سیب زمینی رفت و اکنون شاهد مشکلات زیست محیطی در این منطقه هستیم.

این دوستدار محیط زیست گفت: چاه یا منبع اصلی تامین آب شرب نورآباد از منابع آب روستای کفراج است ولی با این وجود با خاطر برداشت های بی رویه دچار کم آبی  شده و  اداره آب نظارتی بر چاه های و میزان برداشت کشاورزان ندارند.

مرگ هزاران ماهی

وی تصریح کرد: متاسفانه چون تمام آب رودخانه در روستای کفراج به وسیله کفکش کشیده شده است اکنون هزاران ماهی از این رودخانه تلف و خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست وارد شده است.

رامین رحمتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست دلفان نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: از رودخانه برداشت بیش از حد آب انجام گرفته و  حق آبه زیست محیطی رعایت نشده است.

وی افزود: بر اساس قانون حدود 30 درصد آب رودخانه باید برای حق آبه زیست محیطی گذاشته شود اما این موضوع در این روستای کفراج رعایت نشده و آب رودخانه در مسیر پایین دست خشک شده است.

برداشت بی رویه آب و خشک شدن رودخانه

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دلفان عنوان کرد: متاسفانه به خاطر برداشت بی رویه آب از پایین دست رودخانه روستای کفراج تعداد زیادی ماهی از بین رفته است.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود آب در این منطقه مسئولان جهادکشاورزی  و امور آب باید با برنامه ریزی این موضوع را حل و فصل کنند چرا که کشت محصولات آبدوستی مانند سیب زمینی و هندوانه پیامدهای خشک شدن رودخانه و مشکلات زیست محیطی را به دنبال دارد.

عزیزی رئیس امور آب شهرستان دلفان نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: برنامه الگوی کشت مربوط به جهاد کشاورزی است و وقتی کشاورز کشت می‌کند ما در مقابل کار انجام شده قرار می‌گیریم.

وی افزود: وقتی کشت سبز است نمی‌توان کاری انجام داد و از آنجا که الگو و برنامه کشت با سازمان جهاد کشاورزی است بنابراین در این رابطه امور آب تنها در بحث اضافه برداشت و چاه غیر مجاز می‌تواند ورود کند.

رئیس امور آب شهرستان دلفان عنوان کرد: ما در این رابطه نظارت جدی داریم و پیگیری کرده‌ایم منتها اهالی روستا حق آبه دارند و ما نمی‌توانیم از حق آبه آنها جلوگیری کنیم.

نبود برنامه الگوی کشت توسط جهاد کشاورزی

وی بیان کرد: سال گذشته 190 دستگاه تراکتور و ادوات کشت سیب زمینی را در این منطقه توقیف کردیم ولی واقعیت امر این است که بازدارنده نبود بنابراین جهاد کشاورزی باید برنامه داشته باشد و  کشاورزان را به سمت کشت‌هایی تشویق کند که نیاز آبی کمتری دارند اما متاسفانه جهاد کشاورزی برنامه خاصی برای این قضیه ندارد و ما نیز نمی‌توانیم به کشاورز بگوییم که کشت نکند.

عزیزی با اشاره به اینکه سال گذشته بسیاری افراد که تخلف کردند پرونده قضایی تشکیل شد گفت: پیگیر  این قضیه هستیم و این طور نیست که آن را رها کرده باشیم، کارهای قانونی خود را انجام می‌دهیم.

وی در رابطه با تلف شدن ماهی‌های رودخانه در روستای کفراج نیز تصریح کرد: از سرچشمه تا پایین دست رودخانه روستاهای مختلفی سر مسیر هستند که کلی حق آبه بر دارند و با توجه به شرایط اقلیمی گاهی آب رودخانه کم می‌شود و ما مقصر نیستیم.

بی توجهی به برداشت بی‌رویه آب در نبود نظارت و الگوی کشت مناسب، امروز مرگ هزاران ماهی را رقم می‌زند و در سال‌های آتی مشکلات زیست محیطی بعدی و فرو نشست زمین را در پی دارد که جبران آن امکان پذیر نیست، پس جا دارد مسئولان مربوطه تا دیر نشده برای این موضوع مهم چاره اندیشی کنند.

گزارش از سکینه بیرانوند

انتهای پیام/642/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon