‌وزارت علوم به دنبال افزایش رشته‌ها در اردبیل؛ خبری از آمایش سرزمین نیست


‌وزارت علوم به دنبال افزایش رشته‌ها در اردبیل؛ خبری از آمایش سرزمین نیست

گروه استان ها- در حالی که استان اردبیل تا به امروز آموزش عالی خود را بر یافته‌ها و نیاز آمایش سرزمین پیاده نساخته است، وزارت علوم به دنبال سیاست گذاری دفعتی و افزایش تعداد رشته‌ها است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، عصر امروز دستاورد سفر مسئولان معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم به استان اردبیل باری از تاسف و نگرانی را در بین اصحاب رسانه دامن زد.

این استان که از یک طرف با فارغ التحصیلان دانشگاهی روی دست مانده و از طرف دیگر با صندلی های خالی دانشگاهی مواجه شده و آسیب سوءبرنامه ریزی های دو دهه اخیر را تجربه می‌کند، اینبار هم با صحبت های قابل توجه مسئولان حوزه آموزش خود آموزش عالی را با مشکلات گسترده مواجه می‌بیند.

تلاش مسئولان برای افزایش اعداد و ارقام کارنامه‌های کاری خود چه در تعداد شرکت‌های دانش بنیان و چه در راه اندازی رشته‌های جدید دانشگاهی در حالی بار دیگر به رخ کشیده شد که استان اردبیل نیازمند برنامه ریزی دقیق و موشکافی در وضعیت آموزش عالی خود است.

شگفتی از اظهارات مسئولان آموزشی در حالی است که خود اساتید دانشگاه بوده و به تمامی مشکلات این حوزه اشرافیت دارند اما در عمل  طی سفر معاون وزیر علوم به جای تمرکز به کلنگ زنی دو ساختمان و ایجاد چند رشته می توانستند مطالبات کلیدی بر اساس نیاز استان داشته باشند که باز هم محقق نشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: از 92 شرکت فناور استان 66 مورد فعال است و در سفر معاون وزیر نیز از برخی تولیدات شرکت‌ها رونمایی شد.

حبیب ابراهیم پور دستاورد این سفر را کلنگ زنی سایت پارک علم و فناوری در 5 هکتار، آغاز عملیات اجرایی مرکز رشد و همچنین کارگاه نوآوری عنوان کرد.

وی با اشاره به اختصاص 62 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه ها و بعد از سوالات مکرر خبرنگاران از خروجی اقدامات پارک و دانشگاه مادر استان ادامه داد: البته حاضر به تشکیل کارگروه ویژه و مطالعه وضعیت استان هستیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه در حالی به مطالعه توسعه آموزش عالی استان طی بازدید دو روزه معاون وزیر علوم اشاره کرد که بسیاری از سوالات متوجه عملکرد دانشگاه تحت مدیریت وی بود.

عزیز حبیبی که قرارگیری دانشگاه محقق در رتبه بندی تایمز و جزو 7 دانشگاه برتر وزارت علوم را در هر تریبونی طرح می‌کند، در پاسخ به انتقادها از عدم پیگیری راه اندازی دانشگاه صنعتی گفت: خبرنگاران باید در همان زمان اخذ موافقت اصولی پیگیر این طرح می‌بودند.

وی تصریح کرد: این دانشگاه در سال 86 موافقت اصولی گرفت و بنده رئیس وقت دانشگاه محقق بودم. بلافاصله در سفر هیئت وزیران منابعی هم اختصاص یافت و نزدیک فرودگاه زمینی هم اختصاص دادند و حتی مجوز استخدام 20 نفر مطرح شد.

به گفته حبیبی بعد ها در سال 95 این موافقت ملغی شد و مسئولان وقت هم پیگیر آن نبودند.

وی با استفاده از لفظ غیر ضروری بودن رفتارهای ژورنالیستی به این سوال خبرنگاران که چرا دانشگاه مادر استان خود اقدام به جذب دانشجو بدون کنکور و با دریافت شهریه می کند، نشد.

وی افزود: این دانشگاه نیازمند متنوع سازی رشته‌های فنی و مهندسی است و با آمایش سرزمین این نیازمندی متناسب سازی شده است.

این اظهارات در حالی است که به نظر می رسد با جمع بندی اخیر مطالعات آمایش سرزمین توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، دانشگاه مادر استان فرصتی برای مطالعه جامع آمایش و متناسب سازی رشته‌ها با نیاز آتی آن نداشته است.

واگذاری ظرفیت پذیرش دانشگاه ها به هئیت امنای دانشگاه

در این جلسه خبر خوشی نیز از سوی سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم مطرح شد.

مهدی کشمیری در پاسخ به عدم تناسب رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار و تقاضای دانشجویان گفت: درنظر داریم طی دو سال آینده ظرفیت پذیرش را به هیئت امنای دانشگاه ها واگذار کنیم.

وی تاکید کرد: ما در مسیر اخذ گرایش و عدم کاهش آن رفته‌ایم اما با شیوه مذکور، دانشگاه می تواند متناسب با نیاز استان نسبت به تعریف ظرفیت اقدام کند و بسیاری از مشکلات فعلی حل و فصل شود.

کشمیری همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم از برنامه وزارت علوم جهت مدیریت افزایش تعداد رشته‌ها و دانشگاه‌ها و تبلیغ گسترده برای جذب پولی دانشجو، ادامه داد: لازم است این سوال از بازیگران دیگر افزایش تعداد دانشگاه‌ها نیز طرح شود.

سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم با تاکید به اینکه تنها بازیگر توسعه کمی دانشگاه‌ها در کشور وزارت علوم نیست، اظهار کرد: امروز به شدت ایستاده‌ایم تا وضعیت دانشگاه‌ها را ساماندهی کنیم.

کشمیری با ذکر مثالی به پارک های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: ما تاکید داریم هر استان یک پارک دایر شود و هر فردی علاقه مند است با پارک استان همکاری کند که اگر چنین نبود تقاضاهای متعدد برای راه اندازی پارک‌ها داشتیم.

این جلسه با نگرانی از برنامه های وزارت علوم و امیدواری برای تشکیل کارگروه ویژه در استان جهت ساماندهی رشته‌های دانشگاهی خاتمه یافت. باید منتظر ماند و دید مسئولان ارشد استانی چه تصمیمی در این خصوص اتخاذ خواهند کرد و چگونه در سال پایانی دولت مطالبات و نیازمندی به حق این استان را مصوب خواهند ساخت.

انتهای پیام/136/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon