انتقاد چین از یکجانبه گرایی آمریکا در نشست سازمان همکاری شانگهای

انتقاد چین از یکجانبه گرایی آمریکا در نشست سازمان همکاری شانگهای

متاسفانه کاخ سفید سرسختانه به سیاست «اول آمریکا» تاکید می‎ورزد و با عمل به یک جانبه گرایی، بارها و بارها از سازمان‌ها و معاهدات بین‌المللی خارج شده و تعهدات بین‌المللی خود را رها کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین،  وانگ یی در نشست سازمان همکاری شانگهای گفت که در حال حاضر، شیوع بیماری کووید-19 عمیقا جهان را تغییر داده است. اقتصاد جهانی رکود بی سابقه ای را تجربه می کند، قلدری های یک جانبه گرایی شدت می یابد و سازوکار حاکمیت جهانی با مشکل رو به رو شده است. در عین حال، ما همچنین باید بدانیم که صلح، توسعه، همکاری و پیروزی مشترک هنوز روندهای برگشت ناپذیر روزگار است.

وی افزود: عملیات پر جنب و جوش برای مبارزه با همه گیری با همکاری همه طرف ها قدرت چند جانبه گرایی را نشان می دهد و ایجاد یک جامعه با آینده مشترک برای بشر به طور فزاینده ای به انتخاب بیشتر کشورها تبدیل شده است. سال آینده بیستمین سالگرد تاسیس سازمان همکاری شانگهای است. چین مایل است از نزدیک با طرف ها همکاری کند و سازمان همکاری شانگهای را در واکنش موثرتر نسبت به خطرات و چالش ها هدایت کند و برای یاری به امنیت، ثبات، توسعه و رفاه منطقه ای و جهانی کمک شایانی داشته باشد.

وزیر خارجه چین ادامه داد: متاسفانه آمریکا به عنوان یک ابرقدرت، سرسختانه به سیاست «اول آمریکا» تاکید می ورزد و با عمل به یک جانبه گرایی، بارها و بارها از سازمان ها و معاهدات بین المللی خارج شده و تعهدات بین المللی خود را رها کرده است و این باعث هزینه برای کشورهای دیگر دنیا شده است.  

وانگ گفت که سازمان همکاری شانگهای باید همواره با پایبندی به چند جانبه گرایی،  انصاف و عدالت در مسیر تاریخی صحیح حرکت کند. سازمان باید قاطعانه از مواضع اصولی سازمان ملل متحد دفاع و از اقتدار قوانین بین المللی محافظت کند و اجازه ندهد سیاست های سلطه گرایانه آمریکا آن را به «قانون جنگل» تبدیل کند و سازمان همکاری شانگهای باید در مقابل قلدری یکجانبه که مانع دمکراسی در روابط بین المللی است، بایستد.

وانگ یی پنج پیشنهاد چین را در مورد تقویت همکاری سازمان همکاری شانگهای مطرح کرد:

نخست، قاطعانه از یکدیگر حمایت کرده و از منافع اصلی یکدیگر محافظت کنند. دوم، با پایبندی بر وحدت و همکاری به طور مشترک با شیوع کروناویروس جدید مبارزه کنند. سوم، در به اشتراک گذاشتن مشکلات برای حل اختلاف پافشاری و شادی ها را باهم تقسیم کنند. چهارم، به توسعه هماهنگ پایبند باشند و بهبود اقتصادی همه کشورها را تقویت بخشند. پنجم، با حمایت از چند جانبه گرایی حاکمیت جهانی را تکمیل و پیش برند.

وزرای امور خارجه سایر کشورها نیز در سخنان خود نقش مثبت سازمان همکاری شانگهای در حفظ امنیت منطقه ای، ارتقای توسعه و مبارزه با بیماری همه گیر را مورد تایید قرار داده و ابراز تمایل کردند که همبستگی بین المللی در مبارزه با اپیدمی را تقویت بخشند و در تحقیق و توسعه واکسن و دارو فعالانه همکاری کنند. همه طرف ها از تقویت هماهنگی سیاست ها و بهبود اقتصادی و توسعه پایدار در دوران پساکرونا پشتیبانی کردند.

سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 توسط روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، چین، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد و در سال 2017 پاکستان و هند به آن پیوستند و جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان هم به عنوان عضو ناظر در آن حضور دارند.  

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران