غربت «سینما» در روز ملی سینما؛ تنها سالن سینمایی مرودشت به فروش می‌رود


غربت «سینما» در روز ملی سینما؛ تنها سالن سینمایی مرودشت به فروش می‌رود

این روزها حال سینماها خوب نیست؛ نه تنها حال سینماها بلکه حال دوستداران سینما نیز خوب نیست. سینماهای شهرمان فرسوده و کهنه شده و تلاشی برای احیای آنها نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بیش از 80 سال از زمانی که سینمای ناطق به ایران آمد می‌گذرد هر چند اگر به دقت و جزئی‌تر نگاه کنیم عمر هنر هفتم در ایران به 120 سال می‌رسد.

سینما برای همه ما یادآور فیلم‌های خوب و تاثیرگذار است؛ روزهایی که با دیدن فیلم «مادر» علی حاتمی دلمان به مادرانه‌‌های مادران  ایرانی گرم می‌شد یا زمانی که با دیدن هامون و آژانس شیشه‌ای اشک ریختیم؛ با دیدن شبی که ماه کامل شد شقاوت و سعادت انسان را دیدیم؛ با دیدن کمدی‌های سینما خندیدیم و خاطرات بسیار دیگری.

بسیاری از ما روزهای جوانی و نوجوانی را یا در سینما گذراندیم یا اینکه اخبار سینما را دنبال کردیم. برایمان جذاب بود که هر هفته مجله‌ها را ورق بزنیم و از آخرین تولیدات سینمایی با خبر شویم.

اما این روزها حال سینماها خوب نیست؛ نه تنها حال سینماها بلکه حال دوستداران سینما نیز خوب نیست. سینماهای شهرمان فرسوده و کهنه شده و تلاشی برای احیای آنها نیست.

یک آگهی در سایت دیوار در روز ملی سینما توجه ما را به خودش جلب کرد؛ فروش سینما ابوذر مرودشت. دیدن این آگهی آنقدر شوکه‌کننده بود که تصمیم گرفتیم صحت و سقم آن را خود بسنجیم قبل از اینکه دلایل یا بهتر بگوییم بهانه‌های متولیان فرهنگ را بپرسیم.

در قالب خریدار با فروشنده تماس گرفتیم؛ وی مدعی شد که سند این سینما آماده است و هیچ مشکلی برای فروش سینما وجود ندارد. تاکید می‌کنم « فرمانداری، شهرداری یا ارشاد برای فروش مشکلی ایجاد نمی‌کنند؟» با قطع و یقین جواب می‌دهد که « خیر، معارضی وجود ندارد».

سینما ابوذر مرودشت به عنوان تنها سالن سینمای این شهر با مساحت 823 متر به فروش گذاشته شد؛ آن هم نه برای تبدیل به مکانی فرهنگی یا استفاده مفید دیگری بلکه صرفا برای فروش یا معاوضه با ملک دیگری در شیراز.

مالک قیمت یک عمر خاطره از سینما ابوذر مرودشت را 21 میلیارد تومان عنوان می‌کند و حاضر است که با هر ملکی در شیراز یا صدرا آن را معاوضه کند.

براساس سامانه جامع اطلاعات سالن‌های سینمای ایران در استان فارس 13 سالن وجود دارد که از آن میان 3 سالن نیز کاربری خود را از دست داده است. سینما بهمن با همه خاطراتش یکی دو سال پیش در آتش سوخت، سینما حافظ که این روزها تبدیل به پارکینگ شده و سینما پرسیا هم که حال و روز خوبی ندارد و تعطیل است.

سینما ایران، فلسطین، پیام، سعدی، فرهنگ، تالار مهر ارشاد و پردیس گلستان سینماهای فعال شهر فرهنگ و ادب شیراز است که در سامانه ملی سالن‌های سینما ثبت شده است. در این میان نام سینما قدس استهبان و شهید مصلی‌نژاد جهرم نیز دیده می‌شود که اطلاع دقیقی از فعال بودن آنها نیست.

سال گذشته که معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور برای احداث سینما امید به مرودشت آمده بود، اعلام کرد که به ازای هر 134 هزار نفر یک سالن سینما در کشور وجود دارد. در جای دیگری سرانه سینمایی کشور را هر 100 هزار نفر یک سالن اعلام کرده‌اند.

با این تفاسیر استان فارس با جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر باید نزدیک به 50 سینما داشته باشد. موضوعی که خلا آن به خوبی احساس می‌شود، هر چند تنها ساخت سالن نیست که به رونق سینما کمک می‌کند بلکه باید سیاست‌هایی برای جذب دوباره مردم به سینما طراحی و تدبیر کرد.

القصه حرف اصلی در این گزارش فروش تنها سالن سینمای مرودشت در روز ملی سینماست. شهری که تاریخش به درازی عمر ایران است. شهری که دومین شهر بزرگ استان فارس پس از شیراز است.

شهری که تخت جمشید و دیگر مظاهر تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده اما حالا دیگر همان یک سالن فرسوده و کهنه سینما را نیز ندارد. مرداد سال گذشته بود که پروژه سینما امید در مرودشت کلید خورد اما شواهد امر نشان می‌دهد که این طرح نتوانسته گامی به جلو بردارد.

صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در 28 مرداد امسال اعلام کرد که « با به نتیجه نرسیدن سینما امید مرودشت احتمال دارد مجوز این سینما به شهرستان لامرد اختصاص یابد چراکه متقاضی و سرمایه‌گذار دارد و می‌تواند تا پایان سال هم به بهره‌برداری برسد».

بهروز مرامی، معاون امور هنری ارشاد نیز در همان تاریخ اعلام کرده « اگر متولیان امر در مرودشت نتوانند حداقل ظرف 2 هفته آینده تکلیف این سینما را روشن کنند؛ از کمک‌ها و اعتبارات سازمان سینمایی محروم خواهند شد و امتیاز از شهرستان مرودشت سلب می‌شود.

مرامی سینما ابوذر را فرسوده و فاقد امکان بهره‌برداری خوانده است، درحالی که شهرام صالحی، رئیس اداره ارشاد مرودشت در همان زمان درباره سینما ابوذر اعلام کرده « با توجه به اینکه همچنان از مجوز سینما برخوردار است و کاربری فرهنگی دارد، بازسازی و راه‌اندازی مجدد  آن در صورت اعلام آمادگی سرمایه‌گذار امکان‌پذیر است».

امسال هم روز سینما مانند سال‌های گذشته تمام می‌شود؛ دوستداران سینما امسال هم در صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی روز سینما را به اشکال مختلف گرامی می‌دارند اما با ادامه این روند شاید هر سال مجبور شویم یکی یکی از سالن‌های سینما خداحافظی کنیم بدون اینکه همتی برای احیای سینماها باشد.

گزارش از حلیمه زارع

انتهای پیام/424/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران