اردوگاه موریا؛ عامل بالا گرفتن مناقشات پناهندگی در اروپا


اردوگاه موریا؛ عامل بالا گرفتن مناقشات پناهندگی در اروپا

وقوع آتش سوزی گسترده در اردوگاه موریا در یونان بار دیگر مناقشات بر سر مسئله پناهندگی در اتحادیه اروپا را تشدید کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از وقوع آتش سوزی مهیب در اردوگاه پرازدحام موریا بار دیگر بحث ها درباره چگونگی رفتار با پناهندگان در اتحادیه اروپا و به ویژه در آلمان بالا گرفته است.

وضعیت اردوگاه موریا همچنین مناقشات جدیدی را در دولت ائتلافی آلمان ایجاد کرده است. اکثر نمایندگان حزب سوسیال دموکرات خواستار پذیرش مهاجران بیشتری در کشورشان هستند.

92 تن از حدود 152 نماینده حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان نامه‌ای را امضا کردند که در آن از "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان درخواست کردند مهاجران بیشتری از اردوگاه موریا بپذیرد. این نمایندگان در این نامه تعهد فعلی دولت آلمان برای پذیرش تنها 150 کودک از این اقامتگاه را مناسب ندانسته و آن را شرم آور خواندند.

نمایندگان حزب سوسیال دموکرات شرایط پناهندگان در اردوگاه موریا را قبل از وقوع آتش سوزی هم فاجعه بار عنوان کردند و اعلام کردند که حالا شرایط انسانی دراماتیک تری ایجاد شده است.

درخواست های ایالات آلمان برای پذیرش پناهندگان از این اردوگاه تا به حال به دلیل مخالفت دولت مرکزی شکست خورده است. نمایندگان حزب سوسیال دموکرات اعلام کردند که وزارت کشور آلمان باید موافقت خود با این مسئله را اعلام کند.

نمایندگان حزب سوسیال دموکرات ایجاد منطقه اسکان موقت در محل این اردوگاه بدون تخلیه پناهندگان و انتقال آن ها به اروپا و یونان را خطر بزرگی دانستند که دوباره وضعیت ناخوشایندی را ایجاد می کند.

اردوگاه موریا بر اثر آتش سوزی مهیبی که اخیرا در آن اتفاق افتاده است کاملا نابود شده است. مقامات یونانی بر این عقیده‌اند که مهاجران این آتش سوزی را ایجاد کرده‌اند. در این اردوگاه که ظرفیت پذیرش حدود 3 هزار پناهنده را دارد حدود 12 هزار پناهنده در شرایط بسیار بدی زندگی می کردند. اخیرا هم گزارش هایی مبنی بر شیوع کرونا در بین ساکنان این اردوگاه منتشر شده است.

صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه بعد از وقوع این آتش سوزی اعلام کردند که این دو کشور همراه با برخی کشورهای اروپایی حدود 400 کودک بدون همراه را می پذیرند.

"گرت مولر"، وزیر توسعه آلمان هم فاجعه آتش سوزی در اردوگاه موریا را یک اعلام بیداری برای سیاست پناهندگان اروپا عنوان کرده و با توجه به دیداری که قبل از وقوع این فاجعه از این اردوگاه داشت گفت: شرایط انسانی در این اردوگاه غیر قابل قبول بود.

فراکسیون حزب چپ پارلمان آلمان هم خواستار پذیرش همه پناهندگان اردوگاه موریا در ایالات آلمان شدند.

رئیس فراکسیون حزب چپ پارلمان آلمان هم موریا را یک بدبختی منحصر به فرد دانسته و گفت: در موریا ارزش های اتحادیه اروپا در شعله های آتش سوخته است. وی موریا و دیگر اقامتگاه ها در دریای مدیترانه را نقطه عمیق در مسائل حقوق بشری عصر حاضر دانست.

وی هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان را به دلیل جلوگیری از پذیرش پناهندگان به رفتارهای غیر انسانی متهم کرد.

هورست زیهوفر در عین حال از سیاست های خود در قبال پناهندگان حمایت کرده و تاکید کرد که به این ایده خود که وقایع سال 2015 نباید دوباره تکرار شود پایبند است.

وی اعلام کرد که اگر آلمان بر این باور باشد که به تنهایی می تواند مسائل پناهندگان در اروپا را حل کند در این صورت وقایعه سال 2015 دوباره تکرار شده و دیگر یک راه حل اروپایی وجود نخواهد داشت.

"اوته فوگت"، از سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات هم این انتقاد را به رئیس کمیسیون اروپایی وارد کرده است که همچنان هیچ راه حل اروپایی برای این مسئله را ارائه نداده است. وی این را شرم آور دانست که ابتدا درباره بودجه آینده اتحادیه اروپا مذاکره می شود و حالا تازه به سیاست پناهندگی پرداخته می شود.

وی تاکید کرد: کسی که در پذیرش پناهندگان در اروپا ابراز همبستگی نمی کند باید حمایت های بودجه ای کم تری از اروپا دریافت کند. وی همچنین از وزیر کشور آلمان خواست که پیشنهاد پذیرش پناهندگان از طرف ایالات آلمان را بپذیرد.

لوکزامبورگ هم انتقاد شدیدی به مواضع دولت اتریش در قبال مسئله پناهندگان وارد کرده است. "یان آزلبورن"، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ شخص صدر اعظم تریش را مسئول شکست کامل سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا ارزیابی کرده است.

وی ضمن یادآوری مخالفت های اتریش برای پذیرش پناهندگان و پیشنهادهای این کشور برای بستن مرزها همچنین اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی را موظف دانست که کشورهایی را که مواضعی مشابه اتریش در مسئله تقسیم پناهندگان در اروپا دارند را به همبستگی با این اتحادیه وا دارد.

آزلبورن تاکید کرد که اروپا تا زمانی که راه چاره ای برای بحران پناهندگان نیابد بیمار باقی می ماند.

حالا تمام چشم ها بعد از وقوع آتش سوزی در موریا به این اردوگاه دوخته شده است. اتحادیه اروپا می خواهد تا اواخر سپتامبر پیشنهاداتی را برای این مسئله ارائه دهد.

"هورست زی‌هوفر"، وزیر کشور آلمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مارگاریتیس شیناس، کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا اعلام کرد که آلمان، اسلوانی، بلژیک، پرتفال، سوییس، فرانسه، فنلاند، کرواسی، لوکزامبورگ و هلند تصمیم گرفته‌اند 400 تن از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست این اردوگاه را بپذیرند.

شیناس هم تاکید کرد که مهاجرت، مهم‌ترین موضوع اتحادیه اروپاست و این اتحادیه تا 30 سپتامبر برنامه خود را در ارتباط با سیاست مشترک مهاجرت اعلام خواهد کرد.

پناهجویان در اردوگاه موریا بارها با اعتراض به شرایط ناهنجار اقامتگاه، خواستار انتقال خود به دیگر مناطق یونان یا دیگر کشورهای اروپایی شده‌اند.

اما بی توجهی مسئولین اروپایی به خواسته های آن ها حالا منجر به وقوع این فاجعه شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon