ساز ناکوک تعمیرکاران خودرو را بشنوید
گروه استانها ـ رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو گفت: تداخلات صنفی، واحدهای بدون پروانه کسبوکار، سختی کار مکانیک، گرانی لوازم خودرو و وجود قطعات کمی خودرو وارداتی چین را از جمله مشکلات قشر تعمیرکاران است.
سعید دهقان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد با توجه به تحریم و مشکلات اقتصادی داخلی، اوضاع بحرانی در کسبوکار اظهار داشت: متاسفانه با رکود در بازار، افزایش انواع هزینهها مانند حق بیمه، حقوق شاگرد، دارایی، عوارض شهرداری، اجاره مغازه و هزینههای جاری مواجه هستیم که بر مشکلات کاری صنوف مختلف به ویژه تعمیرکاران اتومبیل افزوده است.
وی با اشاره به اینکه تعمیرکاری خودرو 17 رسته شغلی از جمله مکانیک ماشین سبک، مکانیک ماشین سنگین، جلوبندی ساز، تنظیم موتور، گیربکس ساز، واشر ساز و بسیاری دیگر از رستههای مربوط به حیطه تعمیر خودرو را در برگرفته است عنوان کرد: این حرفه جز مشاغل سخت و زیانآور به حساب نیامده و تعمیرکاران باید 30 سال بیمه پرداخت کنند و این مسئله یکی از مشکلات عمده این اتحادیه صنفی است.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو استان ادامه داد: یکی از مشکلاتی که این اتحادیه با آن دست و پنجه نرم میکند، بیمه تأمین اجتماعی دانست و تصریح کرد: اکثر اعضای تحت نظر این اتحادیه از لحاظ پرداخت بیمه و سختی کار دچار مشکل شدند و به خاطر شرایط نامناسب اقتصادی، اکثر این قشر زحمتکش در حال تغییر شغل هستند و یا گاهی به دلیل هزینههای سنگین پرداخت بیمه مجبور به اخراج شاگردان و کم کردن نیروی کار خود میشوند و از اتباع افغانی استفاده میکنند.
دهقان افزود: با توجه به ماهیت شغلی مکانیکها از لحاظ شرایط شغلی، سختی کار، آسیبهای جسمی پیرامون آن و با در نظر گرفتن شرایط بیمهای موجود در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: سالانه چندین درخواست ابطال پروانه کسب از سوی تعمیرکاران به دلیل رکود بازار ارسال میشود، تعطیلی این کارگاهها عواقب جبران ناپذیری از جمله خروج سرمایه از بازار کار، بیکاری، ایجاد زمینه وقوع جرم و بزهکاری را به دنبال دارد.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو استان با اشاره به وجود 900 واحد صنفی پروانهدار و حدود 400 واحد بدون پروانه کسب در سطح شهر تصریح کرد: این واحدهای صنفی غیر مجاز که پروانه کسب ندارند به طور عملی فضا و فرصت را برای کسبوکار واحدهای مجاز گرفته و فعالیت آنها را مغدوش کردند.
دهقان گفت: واحدهای بدون پروانه تحت نظارت اتحادیه نیستند و تأئیدیه از کمیسیون فنی آموزش اتحادیه ندارند.
وی گفت: شهرداری انتقال مشاغل این صنف را به محدوده اطراف شهر ضروری دانسته و لازم است جهت انجام این مصوبه چند شهرک مشاغل در نقاط مختلف شهری در دسترس با تسهیلات و شرایط ویژه برای صنف تعمیرکاران ایجاد شود.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران اتومبیل استان تداخل صنفی را یکی از مهمترین مشکلات تعمیرکاران اتومبیل دانست و عنوان کرد: بسیاری از مغازهداران که اقدام به ارائه خدمات خارج از رسته و تخصص خود میکنند، موجب عدم اعتماد در بین مردم نسبت به این صنف شدهاند.
دهقان افزود: تداخلات صنفی، کسبوکار مکانیکیهای واقعی را از رونق انداخته و کیفیت خدمات و کار را پائین آورده است.
وی عدم هماهنگی، همکاری و تعامل بین اتحادیه، اتاق اصناف، سازمان صمت و اتاق بازرگانی را از دیگر مشکلات این بازار برشمرد و گفت: نظارتی که باید از سوی اتاق اصناف، تعزیرات، اداره بازرگانی استان یا سازمان صمت بر واحدهای صنفی متخلف وجود داشته باشد، نیست، نرخهای کارشناسی که از سوی اتحادیه اعلام میشود و کمیسیون نظارت باید تائید کند رد میشود، بنابراین نرخگذاری قطعات و فعالیتها به درستی انجام نمیشود و با قیمت پائینتر اعلام میشود.
رئیس کمیسیون آموزش و پژوهش اتاق اصناف یزد با اشاره به وجود قطعات تقلبی در بازار افزود: باید نظارت جدی از سوی تعزیرات، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، سازمان صمت و حتی گمرک بر قطعات و لوازم مورد نیاز تعمیرکاران اتومبیل در بازار شود، چرا که از یک طرف گرانی لوازم خودرو از طرف دیگر نبود جنس مرغوب و اجناس تقلبی در بازار روند کار مکانیکها را بیکیفیت کرده و جان انسانها را به خطر انداخته است.
وی با اشاره به اینکه عمده قطعات خودرو از چین وارد میشود عنوان کرد: بسیاری از قطعات در چین کپی هستند و با بستهبندی شکیل به بازار ایران ارائه میشوند، به این دلیل که لوازم یدکی تقلبی گاهی اوقات 50 درصد سود دارد در حالی که لوازم اصلی خودرو یا قطعه مرغوب ایرانی بین 10 تا 20 درصد سود میدهد، این اتفاق درحالی رخ میدهد که باید بیش از پیش به عنوان یک وظیفه ملی از تولید و مصرف کالای ایرانی حمایت کنیم.
دهقان افزود: با این روند، فعالیت مکانیکیها به دلیل خرابی یا بیکیفیتی قطعه خودرو زیر سوال میرود و اغلب آنها در کنار گرانی هزینههای دارایی، شهرداری و سایر هزینهها باید جریمه هم پرداخت کنند.
وی گفت: چرخه حمل و نقل به دست تعمیرکاران خودرو است و مکانیکها نقش مهمی در درست کردن خودروهای اورژانس، آتش نشانیها، اتوبوسها، مینیبوسها و خودروهای شخصی دارند، مکانیک مانند دکتری عمل میکند که اگر اشتباه کند جان یک نفر به خطر میافتد و اگر مکانیکها اشتباه کنند جان چندین نفر به خطر میافتد.
مسئول این اتحادیه همچنین تحریم ها را موجب دور ماندن مکانیککاران از فناوری و دانش روز دانست و گفت این موضوع از رشد کاری کاسته است.
وی تغییرات تکنولوژی خودروهای امروزی و ارتقا سیستم عملکردی آنها به مکاترونیک شدن را یک هشدار جدی به تعمیرکاران تحت پوشش خود دانست و اظهار داشت: که اگر تعمیرکاران به دنبال آموزش و ارتقا سطح دانش فنی خود نباشند در آینده با ورشکستگی شغلی مواجه میشوند و از اعضای اتحادیه خواست تا جهت ارتقا دانش فنی خود با آموزشهای نوینِ کمیسیون آموزش اتحادیه که تیمی قوی را تشکیل دادند در ارتباط باشند.
مشاور شرکتهای دانش بنیان و پارک علم و فناوری استان در پایان گفت: امیدواریم هیئت رئیسه جدید اتاق اصناف با توجه به عملکرد مناسبی که در ابتدای فعالیت خود داشتند حمایت لازم را با مشورت و همکاری بیشتر بین همه ارگانها و اتحادیهها داشته و شاهد گشایش مشکلات باشیم.
انتهای پیام/784/ش