نیم‌نگاهی به مؤلفه‌های بازآفرینی شهری/ آیا بافت‌های فرسوده سمنان بازآفرینی می‌شوند؟


نیم‌نگاهی به مؤلفه‌های بازآفرینی شهری/ آیا بافت‌های فرسوده سمنان بازآفرینی می‌شوند؟

گروه استان‌ها- پروژه‌های بازآفرینی شهری سمنان نیاز به چشم‌انداز ویژه برای دمیدن روح تازه به کالبد شهر دارند که این امر مستلزم به‌کارگیری دانش و تجربه کافی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بازآفرینی شهری از نظر مفهومی شبیه به تعدیل مجدد زمین است؛ با این تفاوت که در مناطق شهری اتفاق می‌افتد و غالباً شامل یک منطقه‌بندی مجدد توسط نهادهای مربوطه و شهرداری‌ها است و از یک واحد کوچک مانند واحد مسکونی یک خانواده تا تراکم بالاتر مانند کاربری‌های مختلط یا تجاری را شامل می‌شود و همچنین با فراهم‌سازی بهبود زیرساخت‌ها در حمل‌ونقل فراگیر، مانند خطوط مترو همراه است.

به‌عنوان بخشی از این فرآیند، در کشور ما یک شهرداری، املاک خصوصی را جمع می‌کند و یک طرح توسعه بالاتر جدید را در پیش می‌گیرد و زیرساخت‌های لازم را ارائه می‌دهد. در پایان نیز آن شهرداری به هر صاحب زمین سهمی از توسعه کلی جدید را که معادل مالکیت زمین یا مالکیت اصلی آنها است، بازمی‌گرداند. سهمی از این توسعه را نیز که پس‌ازآن می‌فروشد، برای بازیابی هزینه‌های بهبود زیرساخت‌های شهری نگه می‌دارد.

پروژه‌های موفق بازآفرینی شهری نیاز به چشم‌انداز برای دمیدن روح تازه در یک فضا و همچنین دانش و تجربه ارائه آنها دارد. با تأکید بر همه عناصر یک رویکرد پایدار در بازآفرینی فضاهای شهری، می‌بایست به عناوینی همچون سیستم‌های طبیعی، فرم ساخته‌شده، ساختار اجتماعی و توسعه پایدار اقتصادی توجه شود.

تأکید شهردار سمنان بر تسریع در بازآفرینی بافت تاریخی این شهر

سیدمحمد ناظم‌رضوی شهردار سمنان با تأکید بر تسریع در اجرای طرح بازآفرینی بافت تاریخی شهر به خبرنگار ما گفت: توسعه شهری یکی از ثمرات اجرای این طرح است.

رضوی با اشاره به ظرفیت‌های بومی، سنتی و فرهنگی موجود در شهر سمنان اظهار داشت: بر اساس این ظرفیت‌ها پروژه‌های متعددی اجرا و به بهره‌برداری رسیده است.

وی اجرای این طرح‌ها را در بهبود زیست شهری شهروندان سمنانی مؤثر دانست و گفت: احیای بافت‌های فرسودگی و تاریخی سمنان بستری مناسب برای توسعه شهری ایجاد می‌کند.

شهردار سمنان ایجاد موزه آب، احیای خانه باغ‌ها، ایجاد مزرعه کودک و پاتوق مطالعه کودک، پاتوق محله تا، ایجاد ظرفیت‌های مختلف فرهنگی، گردشگری و اجتماعی و احیای کوچه‌باغ‌های قدیمی و سنتی را ازجمله اقدامات شاخص شهرداری سمنان در راستای توسعه شهری و بازآفرینی بافت شهری سمنان عنوان کرد.

ناظم رضوی اظهار داشت: متناسب با هر یک از بافت‌های قدیمی و فرسودگی که در مجاورت بافت‌های تاریخی قرار گرفته‌اند، طرحی خاص تهیه و تدوین‌شده است و پروژه‌های مختلف بر اساس آن اجرا می‌شوند.

وی گفت: در احیای محله‌ها باید از ظرفیت معتمدان هر محل استفاده شود تا به اهداف موردنظر در احیای محله‌های قدیمی و فرسوده دست‌یابیم.

شهردار سمنان همچنین بر استفاده از ظرفیت اقتصادی مجاور بازار تاریخی شتر سمنان، بازسازی خانه‌ها و کاروانسراهای قدیمی که تعداد آنها کم هم نیستند اشاره کرد و گفت: این امور در دستور کار جدی شهرداری سمنان قرار دارد.

باید گفت، فرآیند پردازش زمانی انجام می‌شود که یک محله یا منطقه شهری بهبودیافته و احیا شود. روند نوسازی می‌تواند شامل تخریب ساختمان‌های قدیمی یا فرسوده، ساخت مسکن جدید و به‌روز یا افزودن ویژگی‌هایی مانند تئاتر یا استادیوم باشد. شهرداری‌ها از اجرای نوسازی شهری، معمولاً به‌منظور ترغیب افراد ثروتمندتر به زندگی در آن منطقه استفاده می‌کنند. در کنار همه این‌ها، توجه به عناصر هویت‌ساز فرهنگ بومی یک شهر نیز باید موردتوجه برنامه‌های توسعه شهری قرار بگیرد چراکه در بسیاری از شهرها به دلیل فقدان توجه مدیران شهری به پیوست‌های فرهنگی طرح‌ها، شاهد از بین رفتن تدریجی بافت فرهنگی و مردم شناختی بوده‌ایم.

گزارش از مسعود کریمی

انتهای پیام/363/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon