روایت تسنیم از فعالیت کارآفرین گنابادی؛ مانع خروج میلیونها دلار ارز از کشور شدیم
گروه استانها- کارآفرین گنابادی میگوید مانع خروج میلیونها دلار ارز از کشور شدیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شد و هدف گذاری تمامی دستگاه ها و واحدهای صنعتی به این سمت سوق پیدا کرده آن هم در شرایط کرونایی که نمی تواند از تاثیر این ویروس براقتصاد چشم پوشی کرد.
در بین این همه هیاهوی کرونایی و اخبار مختلف و منفی که مخابره شد ولی خبرهایی هستند که امید را در دل انسان زنده میکنند مانند خبر انتخاب یک واحد صنعتی در شهرستانی مانند گناباد به عنوان واحد نمونه صنعتی تا هنوز مردم بدانند صنعت و اشتغال در جریان است و کرونا در خیلی جاها نتوانسته نفوذ کند.
به سراغ تولید کنندهای میرویم که سه سال واحد نمونه صنعتی شده و این روزها به دور از حاشیهها در جنوبیترین شهر استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت است.
هادی رفیع را تمامی مردم گناباد میشناسند نه به دلیل مدیرعامل شرکت تولیدی در گناباد او چهرهای اجتماعی و عضو شورای شهر گناباد است که به راحتی میتوان پیدا و از تجربیاتش استفاده کرد.
در دفتر کارش قرار مصاحبه را میگذارد، وارد مجموعه که میشویم جنب و جوش نیروها و رفت و آمد ماشینها نشان از زنده بوده کارخانه دارد اتاقی کوچک به دور از تجملات، لباسش هم مانند کارگران فرم کارخانه است.
مدیرعامل این کارخانه تولیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد میگوید: مجموعه ما در سال 1376 ثبت و در سال 81 به بهره برداری میرسد و در ابتدا با ظرفیت تولید 150 تن گندم در شبانه روز و در این مسیر فراز و فرودهایی نیز داشتهایم.
وی ادامه می دهد: قیمت امروز گندم که از کشاورز خریداری میشود نصف قیمت واقعی است، قیمت جهانی امروز 5 هزار تومان میباشد و ما 2500 تومان خرید میکنیم و این باعث میشود برای قاچاق صرف داشته باشد تا آرد و یا گندم را از کشور خارج کنند.
رفیع که همه او را به صراحت و نظم میشناسند بیان میکند: تجربه نشان داده هرجایی که دولتها یارانه پرداخت کردهاند در هما جا فساد به وجود آمده است به عنوان مثال در حوزه کاری ما دولت در سال 15 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میکند با این وجود کارخانهدار، دولت و مردم همه ناراضی است.
این کارآفرین گنابادی عنوان میکند: با رعایت تمامی استانداردها و قوانین امروز توانستهایم به 13 استان صادرات داشته باشیم و در مجموع سه استان خراسان 3 واحد هستیم که قابلیت صادرات به خارج کشور را داریم که ما نیز به کشورهایی مانند افغانستان و عراق صادرات را داشتهایم.
وی در حالی که از مشکلات صادرات میگوید: هزینه حمل را از نقاط حساس در کار خود میداند وبه عنوان مثال میگوید در سال 94 هزینه حمل یک کیسه آرد به تهران از گناباد 5 هزار تومان بوده و امروز این هزینه رسیده است به 12 هزار تومان که در این رابطه چاره اندیشی باید کرد.
رفیع بازارهای بکر اطراف ایران را از نقاط کلیدی در صادرات میداند و بیان میکند؛ اگر دولت زمینه صادرات را آسان کند به راحتی میتوان این بازارها را در دست گرفت، در حال حاضر تولید آرد کشور در حدود 10 الی 12 میلیون تن است در حالی که مجموعههای ما در کشور توان تولید 17 الی 18 میلیون تن را دارند که این اضافه تولید را میتوان به کشورهای همسایه صادر کرد و ارز آوری داشت.
این تولید کننده گنابادی تحریمها را در عینی که فشار میداند ولی به نوعی آن را یک فرصت هم میداند، بیان کرد: در این شرایط میتوان کالایی با کفیت تولید کرد و در بازار به فروش رساند و بازار رقابتی خوبی شکل میگیرد.
وی عدم ثبات قیمت دلار را یک مشکل در حوزه کاری خود میداند و گفت: اگر دلار ثابت باشد میتوانیم گندم را از خارج وارد و فرآوری و دوباره صادر کنیم که یک اشتغالزایی مناسبی را به همراه دارد.
رفیع با اشاره به برنامههای توسعهای کارخانه خود بیان کرد: در سال 90 یک سیلوی 25 هزار تنی را به مجموعه اضافه کردهایم و از سال 94 میزان تولید خود را به 300 تن در شبانه روز رساندهایم و هماکنون تعداد 40 نفر به صورت مستیم و بیشتر از این تعداد به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی داشتهایم.
مدیرعامل این واحد صنعتی گفت: باید به نیروهای داخلی اعتماد کرد و در راستای اقتصاد مقاومتی تولیدات داخلی را حمایت کرد به عنوان مثال ما برای گسترش کارخانه و خرید دستگاه از ترکیه و چین استعلام کردیم ولی بعد با یک شرکت داخلی قرار داد بستیم و امروز تمامی دستگاههای مجموعه ما ایرانی است و افتخار میکنیم به این موضوع و جواب هم گرفتهایم.
وی در رابطه با انتخاب به عنوان واحد نمونه صنعتی در چند سال متوالی بیان کرد: در این رابطه فرمهایی است که باید تکمیل کنیم که این فرمها شامل انظباط مالی، جذب نیرو، مالیات و گسترش کار است که بحمدالله در این حوزهها موفق بودهایم.
گزارش از یاسرسالاری گناباد
انتهای پیام/281/ی