گزارش| وضعیت اشتغال سمنان در حوزه فناوری اطلاعات چگونه است؟
گروه استانها- متخصصان فنآوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) تحقیق، برنامهریزی، طراحی، نوشتن، آزمایش، ارائه مشاوره و بهبود سیستمهای فناوری اطلاعات، سختافزار، نرمافزار و مفاهیم مرتبط برای کاربردهای خاص را انجام میدهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آنها همچنین برای اطمینان از عملکرد مطلوب و یکپارچگی و امنیت دادهها، مستندات و طراحیهای مرتبط، توسعه، کنترل، نگهداری و پشتیبانی از پایگاههای داده و سایر سیستمهای اطلاعاتی را توسعه میدهند.
از سال 2005 تا 2015، اشتغال متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان، یکسوم افزایش یافت.
این اشتغال از سال 2015 تا 2025، انتظار میرود حدود 10 درصد افزایش داشته باشد که به 400 هزار شغل جدید برسد. انتظار میرود که علاوه بر مشاغل جدید، کل تقاضا برای متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات را در طول دوره 2015-2025 چهار برابر کند.
گذشته از فناوری اطلاعات و خدمات اطلاعاتی، افزایش شدت ICT، تقاضا را برای این متخصصان یعنی در انبارداری و خدمات پستی (به موازات رشد تجارت الکترونیکی)، در خدمات مالی (که انتظار میرود رشد بیشتر سرویسهای تحت وب و اکتشاف دادهها افزایش یابد) افزایش خواهد داد. همچنین در فعالیتهای املاک و مستغلات، حرفهای، علمی و فنی و دیجیتالسازی نیز استمرار دارد.
توجه به این حوزه متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشتری را به تولید، آموزش و بهداشت میرساند. متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات شغلی با مهارت بالا هستند؛ بر اساس پیمایش انجام شده در سال 2015، از هر 10 نفراز متخصصان این حوزه، هفت نفر دارای مدارک عالی بوده و حدود یکچهارم آنها دارای مدارک سطح متوسط هستند. نفوذ ICT در فرآیندهای تجاری، تولید و خدمات روند الزامات صلاحیت بالا را در دوره 2015-2025 حفظ خواهد کرد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت:90 درصد از برنامه این سازمان جهت ایجاد اشتغال در حوزه ICT استان سمنان تحققیافته است بهطوریکه از ابتدای امسال تا کنون، 90 درصد از این تعهد ایجاد اشتغال در ٨ شهرستان استان به انجام رسیده است.
سید یاسر حسنپور میزان تحقق اشتغال در سه شهرستان دامغان، گرمسار و میامی را 100 دانست و تأکید کرد: هر یک از زیر بخشهای حوزه فناوری اطلاعات، شامل دفاتر پیشخوان و شرکتهای بومی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با همت و پیگیری خوبی که داشتند، این موفقیت را برای مردمان این مناطق به ارمغان آوردهاند.
کسبوکارهای حوزه آی. سی. تی حمایت میشود
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان، جایگاه فناوری اطلاعات در ایجاد و توسعه اشتغال پایدار را مهم ارزیابی و عنوان کرد: برای استفاده بیشتر از زیرساختهای ارتباطی موجود در استان، در کنار حمایت از کسبوکارهای این حوزه، برنامه این سازمان در ششماهه دوم امسال اقدامات مؤثرتر در زمینه رونق کسبوکارهای بومی در استان است.
حسنپور اضافه کرد: توسعه مشاغل خانگی و تجارت الکترونیک از جمله این کسبوکارهاست که تلاش دارد تا با بهرهمندی از ظرفیتهای حوزهی فناوری و اطلاعات علاوه بر تحقق کامل تعهد اشتغال در سطح استان، شاهد رشد و ارتباط هر چه بیشتر فعالان و متخصصان فناوری اطلاعات، برای بهرهمندی از ظرفیتهای گسترده آن با هدف رونق کسبوکارهای بومی باشیم.
باید توجه داشته باشیم که مهارتهای متخصصان ICT در برابر پیشرفتهای سریع و مداوم فناوری، آسیبپذیر است.
آنها همچنین با مؤلفههایی که نیاز به اقدام برای پاسخگویی به پیشرفتهای فناوری اطلاعات دارد؛ هنوز هم تغییرات را به چالش میکشند و دنیای شگفتانگیز فناوری ارتباطات و اطلاعات آنها را به چالش میکشاند.
شواهد نشان میدهد که سهم فارغالتحصیلان علوم کامپیوتر در استخدام ICT در دهه گذشته افزایشیافته است؛ اما فارغالتحصیلان دیگر، از ریاضیات، علوم طبیعی، مهندسی یا علوم اجتماعی که دارای مهارتهای فناوری اطلاعات هستند، میخواهند موقعیتهای ICT را پر کنند که در غیر این صورت خالی خواهند ماند.
ازآنجاکه متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات اغلب از مطالعات غیر خالص فناوری اطلاعات میآیند، برنامههای درسی غنی در سراسر تخصص مطالعات و سایر مهارتهای مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوانند از انتقال افراد به مشاغل حرفهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، صرفنظر از سوابق تحصیلی حمایت کنند.
انتهای پیام/363/ ع