در حاشیه فرهنگ| اما و اگرهایی درباره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب
درباره کم و کیف برگزاری این رویداد که علیالظاهر همزمان با هفته کتاب-که مسئولیت برگزاری آن نیز با موسسه خانه کتاب و ادبیات است- هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.
خبرگزاری تسنیم- حمید روشن ضمیر
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی در روز سه شنبه 25 شهریور ماه، موسسه تازه تاسیس خانه کتاب و ادبیات را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب کرد.
در این حکم آمده است برنامهریزی و اقدامات لازم را جهت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عمل خواهد آمد و این رویداد به منظور جبران بخشی از خسارتها و ضرر و زیان ناشی از عدم برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و نیز با هدف تامین سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی، اندیشیدن تمهیدات لازم برای فروش کتاب مورد انتظار در دست اجرا قرار گرفته است.
با آنچه در این حکم ذکر شده توسط محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تفویض شده است به طور عملی موسسه تازه تاسیس معاونت، مسئول برگزاری نمایشگاهی شده است که به نظر میرسد ساز و کار برگزاری آن با شکل غیرمجازی آن در سالهای اخیر تفاوتهای زیادی دارد.
از سویی علی الظاهر شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران که هر ساله با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بر مبنای حضور و اعلام نظر اصناف نشر تشکیل میشد از ساختار برگزاری مجازی این نمایشگاه کنار گذاشته شده است و هنوز مشخص نشده است که در سامان برگزاری نمایشگاه مجازی قرار است چگونه از نظر آنها استفاده شود. این اتفاق در حالی رخ میدهد که چندی قبل و در جریان تصمیمگیری برای لغوبرگزاری نمایشگاه کتاب در سال جاری نیز معاونت فرهنگی به صورت مستقل در این زمینه تصمیمگیری کرد و شورای سیاستگذاری و اعضای آن از درباره این موضوع و تصمیمگیری خارج از روال شورا گلایه داشتند.
حکم محسن جوادی در شرایطی صادر شده است که به نظر میرسد مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستاندرکاران آن نگاهی تازه به پلتفورم رویداد نمایشگاه کتاب در فضای مجازی و چند و چون این رویداد مجازی ایجاد کردهاند و به نظر نمیرسد به نظر نمیرسد در این زمینه تاکنون به صورت جدی از اصناف و ناشران و موزعان و کتابفروشان سوال و نظرخواهی شده باشد و احتمالا این مساله پس از شکلگیری و تصمیم بر ایجاد و انجام این رویداد سامان خواهد پذیرفت
درباره کم و کیف برگزاری این رویداد که علیالظاهر همزمان با هفته کتاب-که مسئولیت برگزاری آن نیز با موسسه خانه کتاب و ادبیات است- هنوز اطلاعاتی منتشر نشده ولی خبرها حاکی از تدارک و جلسات فشرده و متعددی در چند ماه گذشته و بررسی پلتفورمهاو برنامههای متنوعی درباره سامان دادن به این رویداد بوده است.
با این همه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب که از ابتدای سال جاری موضوع آن در میان صنف نشر ایران پررنگ بود و نیز با توجه به تجربههای صورت پذیرفته و در دست اجرای برگزاری این رویداد در سایر نمایشگاههای جهان اتفاقی مبارک و انکار ناپذیر برای بقای صنعت نشر در ایران به شمار میرود که با مکمل شدن آن به کمکهای یارانهای مجموعه وزارت ارشاد برای حمایت از خرید کتاب میتواند سال کرونا زده نشر را به کام ناشران و عاشقان کتاب شیرینتر کند.
با وجود اینکه بیش از شش زمان از ابتدای سال جاری برای برگزاری این رویداد مجازی نمایشگاه کتاب تهران از دست رفته است و زمان دو ماهه برای تصمیمگیری، سیاستگذاری و اجرای این رویداد زمانی بسیار کم به شمار میرود اما میتوان امیدوار بود با تکیه بر خردجمعی و حرکت نکردن در راههای از پیش رفته و تجربه شده این نمایشگاه بتواند به رویدادی هر ساله در تقویم نمایشگاهی ایران مبدل و حتی در افقی دراز مدت به فروش پلتفورم برگزاری آن به سایر کشورها نیز اندیشیده شود.
انتهای پیام/