اندیشکده روسی|تاثیر ویروس کرونا بر صنایع نظامی جهان

اندیشکده روسی|تاثیر ویروس کرونا بر صنایع نظامی جهان

ویروس کرونا صنایع نظامی جهان را با بزرگترین بحران خود از زمان جنگ جهانی دوم روبرو کرد و خروج از این بحران به وضعیت موج دوم کرونا بستگی دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اندیشکده "روسیه در سیاست جهانی" مقاله‌ای به قلم آندری فرولوف، کارشناس مسائل بین‌الملل منتشر کرده است. فرولوف در این مقاله تاثیر ویروس کرونا بر کمیت و کیفیت فعالیتِ شرکت‌های تولیدکننده صنایع نظامی و دفاعی را مورد بررسی قرار داده است.

وی در مقدمه می‌نویسد: همه‌گیری ویروس کرونا نیروهای مسلح و صنایع دفاعی کشورها را مانند سایر بخش‌ها تحت تاثیر قرار داد. جالب اینکه ارتش اولین بخشی بود که به چالش جدید پاسخ داد و لغو تمرینات نظامیِ بین‌المللی بیانگر این مسئله است. در برخی موارد حتی نیروهای سازمان ملل در کشورهای آفریقایی، فرایند خود را متوقف کردند.

کارشناس روس ادامه می‌دهد: به طور کلی اطلاعات زیادی در این خصوص وجود ندارد، اما اطلاعات فعلی نشان‌دهنده کاهش قابل توجه در قراردادهای جدید معاملات دفاعی و برخی تجهیزات مرتبط با آن است. اما در تابستان امسال مجدداً این معاملات تا حدودی افزایش پیدا کرد. برای فهم بهتر فراز و فرود صنایع دفاعی در جهان می‌توان به نمونه سایت تولید در گرشیزی فرانسه، از تولید کننده‌های خودروهای زرهی این کشور و زیرمجموعه شرکت آرکوئِس  (آرماایکوئِس) اشاره کرد. در 17 مارس سال 2020، تنها 20 کارمند از این شرکت باقی مانده بودند که غالباً مسئول تدارکات بودند، در حالی که در یک روز عادی (در شرایط قبل از همه گیری کرونا) نیروی کار این شرکت 450 نفر است که شامل کارگران موقت و قراردادی با مدت معین می‌شدند. اوضاع فقط در اواسط ماه مه شروع به تغییر کرد، زمانی که تعداد پرسنل مجدداً به 230 نفر افزایش یافت. اما بر اساس محاسبات به منظور رسیدن به وضعیت عادی لازم بود از آن زمان هفته 30 تا 40 نفر استخدام شوند.

فرولوف اضافه می‌کند: در آمریکا نیز شرکت لاکهید مارتین از کاهش تولید جنگنده‌های اف-35 در سال جاری خبر داد و نگرانی خود را درباره این موضوع اعلام کرد. در شرکت‌های هواپیمایی آمریکا، شرکت بوئینگ نیز علاوه بر سانحه سقوط دو هواپیمای MAX-737، همه گیری ویروس کرونا تقاضاها برای خرید هواپیماهای این شرکت را کاهش داده است. بنابراین این شرکت مجبور به بستن تعدادی از سایت‌های تولیدی خود شد و در پایان ماه مه نیز بیش از 12 هزار نفر از نیروی کار اخراج شدند. همه این موضوعات بر برنامه تولید هواپیماهای بوئینگ پی-8 پوسایدن، به عنوان هواپیماهای نظامی با کاربری گشت‌زنی، شناسایی و جنگ الکترونیکی، تاثیر منفی گذاشته است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به چین، بیان می‌کند: در چین نیز ظاهراً در اثر شیوع ویروس کرونا، ساخت زیردریایی غیرهسته‌ای پروژه اس-20 برای پاکستان به طور موقت در کارخانه کشتی سازی ووچانگ متوقف شده بود. روسیه نیز از روند جهانی جدا نماند. حساس‌ترین دوره در روسیه برای صنایع دفاعی اوایل ماه آوریل بود که پس از صدور حکم ولادیمیر پوتین، مشخص نبود که محدودیت‌های قرنطینه برای شرکت‌های صنایع دفاعی چگونه قرار است اعمال شود.

وی می‌افزاید: موارد بسیاری از کارکنان مبتلا به کرونا در صنایع دفاعی روسیه وجود داشت که برای نمونه در پایان ماه آوریل 111 مورد در روس کاسموس (شرکت فضایی روسیه) مبتلا به ویروس کرونا اعلام شد. بنابراین در این شرکت‌ها و مراکز تولید صنایع دفاعی، نیاز به ضدعفونی و تنظیم پروتکل‌های بهداشتی بود که تا حد زیادی عملکرد عادی آنها را کاهش داد. با این حال اختلال جدی‌ای در شرایط تحویل تسلیحات مطابق با قرارداد در روسیه وجود نداشته است و بر همین اساس سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در تاریخ 5 آگوست اعلام کرد که 1100 نمونه تسلیحات ویژه به نیروها تحویل داده شده است.

فرولوف در پایان تاکید می‌کند: می‌توان گفت که در سال 2020، صنعت دفاعی جهان با بزرگترین بحران خود از زمان پایان جنگ جهانی دوم مواجه شده است. سرعت خروج از این بحران بستگی به اتخاذ تدابیر در مواجه با موج دوم ویروس کرونا دارد. وضعیت اقتصادی جهان و رکود بزرگ امسال، می‌تواند هزینه‌های دفاعی حداقل تا دو یا سه سال آینده به طور قابل توجهی کاهش دهد. ظاهراً در اوایل پاییز باید انتظار شفافیت بیشتری در این زمینه داشت.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon