دلیل کمبود گاز «ال پی جی» در همدان اورهال پالایشگاه اراک است
گروه استانها- چند روزی است در همدان گاز "ال پی جی" کم یاب شده و بسیاری از خانوادهها را گرفتار کرده است، اما نهادهای مربوطه هرکدام مشکل را به دیگری ارجاع میدهند تاجایی که اکنون تعمیرات در پالایشگاه اراک مقصر اصلی معرفی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، چند روزی است کمبود گاز "ال پی جی" در همدان حسابی مردم را کلافه کرده است. متقاضیان این نوع از سوخت امروز ازساعت 7 صبح مقابل درب یکی از مراکز توزیع کننده گاز "ال پی جی" در قره چاقاه حاضر شدند، اما باز هم دست خالی بازگشتند.
مسئولان مربوطه در گفتوگو با تسنیم دلیل این مشکل را اورهال بودن پالایشگاه اراک اعلام کردند و گفتند: این مشکل با فعال شدن مجدد این پالایشگاه بر طرف میشود.
از طرفی مدیر شرکت بخش فراوردههای نفتی در همدان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: ما همیشه بیش از نیاز استان گاز ال پی جی تامین میکنیم تا کمبودی به وجود نیاید.
مشکلات به وجود آمده برای تامین گاز ال پی جی نشان میدهد با وجود آنکه عمدتا اورهال شدن یک پالایشگاه پیشتر به اطلاع مراکز مربوطه میرسد تا تدابیر لازم را اتخاد کنند، گویا آنچنان که مسئولان همدانی میگویند نه تنها خبری از ذخیره مناسب این سوخت در استان نیست بلکه دستگاه نظارتی بر توزیع آن نیز ترجیح میدهد سکوت پیشه کند تا اینکه بخواهد از حقوق مصرف کنندگان دفاع کند.
خدمات رسانی به 3 هزار خانوار
امین روستایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان درباره مشکلات پیشآمده در بخش توزیع گاز "ال پی جی" در همدان اظهار داشت: در استان همدان هشت شرکت موزع گاز مایع "ال پی چی" فعالیت دارند که تأمینکننده مقادیر عمده سوخت آنها بر عهده ماست.
وی بابیان اینکه نزدیک به 3 هزار خانوار در استان همدان در زمره مصرفکننده گان مجاز این نوع سوخت هستند، افزود: عموم خانوارهای محروم از نعمت گاز طبیعی که جامعه هدف ما را تشکیل میدهند دارای سهمیه ماهانه 44 کیلو گرم (4 سیلندر 11 کیلویی) بوده که این مقدار در کارتبانکی عضو شتاب آنها لحاظ میشود و این عزیزان میتوانند با مراجعه به مراکز توزیع و فروشندگیها نسبت به خرید سوخت مورد نیاز خود اقدام کنند.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان تصریح کرد: علاوه بر خانوادههایی که تحت پوشش سوخترسانی شرکت پخش فراوردههای نفتی منطقه همدان قرار دارند برای هیئتهای مذهبی، جوشکاریها، صافکاریها ایزوگامکارها و دیگر اصناف نیز سهمیهای در نظر گرفتهشده است و این اقشار میتوانند با مراجعه به سامانه اینترنتی ضمن ثبت نام، در جمع مصرفکنندگان گاز "ال پی جی" قرار گیرند.
وی بابیان اینکه ما صرفا تامین کننده گاز مایع "ال پی جی" در بین مراکز موجود بوده و نظارت بر عملکرد شرکتهای موزع خارج از حدود مسئولیت ماست گفت: صنعت معدن و تجارت نقش تعیین کنندهای در توزیع سالم این فرآورده را برعهده دارد.
روستایی عنوان کرد: در سالها اخیر باوجود توسعه سبد سوختی دارندگان وسایل نقلیه، متأسفانه برخی افراد بهجای استفاده از بنزین ویا نصب تجهیزات مجاز گاز "سی ان جی" در خودروهای خود، از سیلندرهای گاز" ال پی جی" در خودروهای خود استفاده میکنند که این مسئله امنیت جانی آنها و دیگر افراد را به خطر میاندازد.
روستایی تأکید کرد: استفاده از گاز" ال پی جی" در خودروها با سیلندرهای غیر ایمن امری خلاف قانون بوده و از نظر ما کاملا مردود است.
بهزودی مشکل برطرف میشود
رئیس هیئت مدیر توزیع کنندگان گاز ال پی جی در همدان نیز دلیل کمبود گاز" ال پی جی" در همدان را اورهال بودن پالایشگاه اراک اعلام کرد و گفت: از آنجا که گاز مورد نیاز همدان از این پالایشگاه تامین میشد و حالا بار ترافیکی گاز بر دوش پالایشگاه آبادان است اندکی در تامین گاز "ال پی جی" مشکل به وجود آمده که با پایان یافتن تعمیرات این پالایشگاه، مشکل برطرف میشود.
وی افزود: خانوارهای نیازمند باید به سایت شرکت پخش فرآوردههای نفتی مراجعه و ثبت نام کنند تا در کارت یارانه آنها مطابق با نیازشان سهمیه در نظر گرفته شود افراد دیگر که به مشاغلی مانند ایزوگام کاری وغیره مشغول هستند نیز میتوانند با ثبت نام در این سامانه و با مراجعه به سازمان صنعت معدن تجارت خارج از نوبت، گاز مورد نیاز خود را دریافت کنند.
الماسی تصریح کرد: عمده افرادی که به مراکز توزیع گاز "ال پی جی" مراجعه میکنند رانندگان خودرو هستند که میخواهند سیلندرهای خودروهایشان را شارژ کنند که این نیز طبق قانون ممنوع است.
بههرحال مشکل هرچه هست قطعا مسئولان مربوطه امکان برنامهریزی برای آن را داشتهاند و اکنون که رفته رفته فصل سرما آغاز میشود بهتر است نهادهای مربوطه به جای پاسکاری و شانه خالی کردن از مسئولیتهایشان به مشکل اصلی مردم توجه داشته باشند.
لازم به یادآوری است خبرنگار خبرگزاری تسنیم امروز بارها با تلفن همراه مدیرکل صنعت، معدن، تجارت استان همدان تماس گرفت تا مشکل را از منظر این دستگاه نظارتی نیز مورد بررسی قرار دهد، اما موفق به مصاحبه نشد.
رقیه محمدی وحدتیان
انتهای پیام/742/ی