پیشرفت فیزیکی مرکز آیندهپژوهی دریاچه ارومیه به ۷۵ درصد رسید
گروه استانها-مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: هم اکنون پیشرفت فیزیکی مرکز آیندهپژوهی دریاچه ارومیه به ۷۵ درصد رسیده و در سه ماه آینده توسط مسئولان کشوری افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، مهران نظری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: دریاچه ارومیه سبب تعدیل درجه هوا و رونق صنعت گردشگری شده و نیز خاصیت درمانی داشته است و با خشکی آن، این مزایا از بین میرود.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر زیستگاه جانوران بوده و جایگاه ملی و بینالمللی دارد و از سوی دیگر بحران خشکی آن برای پوشش گیاهی و حیات وحش آن خطراتی به همراه دارد و ضمن اینکه سبب ایجاد کانونهای گرد و غبار در حاشیه دریاچه ارومیه میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: مهمترین نیاز محیطزیستی کنونی، تامین آب تالابها به ویژه دریاچه ارومیه است و اعتبارات محیطی زیستی از سال 93 به این سو 258 هزار و 254 میلیون ریال بوده است.
وی در ادامه با اشاره به احداث مرکز آیندهپژوهی بیان کرد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی مرکز آیندهپژوهی دریاچه ارومیه به 75 درصد رسیده و در سه ماه آینده توسط مسئولان کشوری افتتاح میشود.
بوتهکاری و تولید بوته در بیش از 2 هزار هکتار
در ادامه مدیرکل منابع طبیعی آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه هرگونه کوتاهی بر عرصههای منابع طبیعی و ملی پیامدهای جبرانناپذیری به همراه دارد اظهار داشت: در اثر خشکی دریاچه ارومیه، بیابانزایی به وجود آمده و گرد و غبار حادث میشود.
سیدهادی قاسمی با اشاره به پروژه نهالکاری و تولید نهال برای مقابله با غبار نمکی که بر اثر خشکی دریاچه ارومیه حادث شده است بیان کرد: همچنین بوتهکاری و تولید بوته نیز در بیش از دو هزار هکتار انجام شده است.
وی از احداث بادشکن غیرزنده خبر داد و گفت: در این راستا 20 کیلومتر در سال گذشته و در مجموع 162 کیلومتر احداث بادشکن انجام شده است و از سوی دیگر اصلاح و پرورش گززارهای طبیعی در 644 هکتار و همچنین جلوگیری از چرای بیرویه در حاشیه دریاچه ارومیه در 487 هزار و 70 هکتار انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی آذربایجانغربی با اشاره به اجرای پروژه بینالمللی ترسیب کربن اظهار داشت: در سال 93 این پروژه در ارومیه و سلماس فعال بوده و در سال آینده تعداد شهرستانهایی که در آنها پروژه ترسیب کربن انجام میشود به 12 شهر میرسد.
اجرای پروژههای باغبانی در شهرستانهای 9گانه برای احیای دریاچه ارومیه
در ادامه مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: در راستای احیای دریاچه ارومیه اقداماتی همچون مطالعه و اجرای خطوط انتقال و شبکههای فرعی و پایاب سدها، تهیه نقشه کاداستر و اجرای پروژههای باغبانی در شهرستانهای 9گانه بوده است.
اکبر کرامتی تصریح کرد: همچنین اجرای پروژههای زراعت و باغبانی که بیشترین میزان کاهش مصرف را داشته، استفاده از ارقام پایه رویشیو نیز توسعه کشت گیاهان دارویی مانند زعفران و گل محمدی از سایر اقدامات بوده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشت نشایی برای احیای دریاچه ارومیه مورد توجه قرار گرفته است بیان کرد: از سوی دیگر استفاده از نوار تیب برای آبیاری در سطح مزارع، اصلاح آرایش کشت و استفاده از ارقام زودرس با نیاز آبی کمتر و نیز استفاده از کشت جایگزین از سایر اقدامات بوده است.
انتهای پیام/7548/ح