استاندار کرمان: دلایل عدم موفقیت طرح مهارت‌آموزی در محیط کار در استان کرمان باید بررسی شود


استاندار کرمان: دلایل عدم موفقیت طرح مهارت‌آموزی در محیط کار در استان کرمان باید بررسی شود

گروه استان‌ها- استاندار کرمان گفت: انتظار ما از طرح مهارت‌آموزی در محیط کار در استان کرمان محقق نشده و دلایل عدم موفقیت این طرح باید بررسی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدجواد فدائی صبح امروز در پنجاه و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار داشت: طرح کارورزی و مهارت‌آموزی در محیط کار از سال‌ها قبل در استان کرمان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون نتوانستیم عملا از این امکان استفاده کنیم گفت: باید دلایل عدم موفقیت طرح کارورزی و مهارت‌آموزی در محیط کار را بررسی کنیم.

استاندار کرمان با عنوان اینکه در هر دو طرح سهمیه‌هایی داشتیم، اما انتظار ما از آنها محقق نشد افزود: از دلایل عدم موفقیت این طرح را می‌توانعدم انگیزه‌های لازم برای کارفرمایان و مشکلات مالی است. 

وی با اشاره به تدوین پیش‌نویس طرح و یا آیین نامه قانونی این طرح برای مجلس گفت: می‌توان به عنوان آزمایشی و پایلوت این سیستم را در چند رشته دانشگاهی اجراکنیم.

فدائی با بیان اینکه میتوان از الگوهای موفق دانشگاه دنیا در این حوزه استفاده کنیم افزود: می‌توان الگوی دو ترم درس و یک ترم کار را در برخی از رشته‌های عملی در دانشگاه‌ها آزمایش کنیم.

وی با اشاره به اینکه کارگروهی در استان مشخص شود تا الگوبرداری از دانشگاه‌های موفق و روش کار را تدوین و اجرایی کند ادامه داد: در چند رشته در دانشگاه‌های استان کرمان به عنوان نمونه می‌توان این کار را انجام داد.

بی‌ارتباطی معنادار دروس دانشگاهی با نیاز واقعی بازار کار نگران کننده است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در همین جلسه، شورای گفت‌وگو را به جهت حضور نمایندگان عالی دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه ظرفیت خوبی دانست و اظهار داشت: مسائل اساسی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شود که باید از این ظرفیت بیشترین استفاده را ببریم.

سیدمهدی طبیب‌زاده با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی حلقه مفقوده کارآفرینی و اشتغال است افزود: مهارت‌‌آموزی کلید توسعه اشتغال پایدار است که به لحاظ اهمیتی که دارد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با دستورکار بررسی و رفع موانع توسعه مهارت‌های شغلی در استان کرمان برگزار شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به آمار نگران کننده 80 درصدی عدم تطابق دروس دانشگاهی با بازار کار گفت: این در حالی است که 90 درصد دروس دانشگاهی در چین با بازار کار تطابق دارند.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند افزود: این مسئله از جهت فراگیری مهارت بسیار خوب است، اما از جهت دیگر نشان دهنده این است که سیستم آموزشی ما این نیازهای این حوز را برآورده نمی‌کند.

طبیب‌زاده بیان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان مجموعه‌ بخش خصوصی و مرتبط با فرصت‌های شغلی در مراکز تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی به دنبال آن است که فارغ‌التحصیلان سیستم آموزشی، مهارت‌ها را نیز داشته باشند.

وی گفت: جلسات متعددی با دانشگاه‌ها، مجموعه فنی و حرفه‌ای، مراکز علمی و کاربردی و کارشناسان خبره برگزار شد که برای امر مهارت‌آموزی چه باید کرد، بخشی از این عوامل مربوط به قوانین و مقررات است و باید ایجاد یا اصلاحی در آنها صورت گیرد تا الزام آموزش‌ها و تکمیل آموزش فنی و حرفه‌ای حول یک محور باشد.

انتهای پیام/511/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon