آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده گلستان| از افزایش واحدهای تخریبی تاپیشنهاد برای تسهیلات بیشتر


آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده گلستان| از افزایش واحدهای تخریبی تاپیشنهاد برای تسهیلات بیشتر

گروه استان‌ها- بیشتر از ۱۰ روز از وقوع زلزله ۵.۱ ریشتری در روستاهای کوهستانی رامیان می‌گذرد و با توجه به خشتی و گلی بودن منازل مسکونی در این مناطق هرروز بر تعداد واحدهای خسارت دیده اضافه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامیان، بیشتر از 10 روز از زلزله‌ شرق گلستان می‌گذرد، زلزله‌ای که هرچند تلفات جانی نداشت اما سبب شد که حدود 250 خانوار سرپناه خود را در آستانه پاییز و شب‌ و روزهای سرد کوهستان از دست بدهند.

خانه‌هایی که سال‌ها خاطرات تلخ و شیرین اهالی روستاهایی مانند قورچای، ویرو و الهادی در آنها شکل گرفته بود حالا به تلی از خاک و چوب تبدیل شده است.

با این حال برای اینکه سرمای استخوان‌سوز زمستان مهمان اهالی چادرنشین روستاها نشود، همه در حال تلاش هستند تا زودتر سقف این واحدها زده شود. آخرین آمارها حاکی از وارد آمدن خسارت به 195 واحد مسکونی در مناطق زلزله‌زده استان گلستان بود اما خانه‌های خشتی و گلی که با زلزله 5.1 ریشتری دیگر توان سرپا ایستادن ندارند یکی یکی در حال خراب شدن هستند.

ترک‌ها و شکاف‌های عمیق بر روی در و دیوار این خانه‌ها، آنها را ناایمن‌تر از گذشته کرده است و حالا مدیرکل بنیاد مسکن استان گفته تعداد واحدهای تخریبی تا الان به حدود 250 واحد رسیده و بیشتر از 40 خانه نیز نیاز به نوسازی دارد.

افزایش تعداد واحدهای مسکونی تخریبی در مناطق زلزله‌زده

سیدمحمد حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: با بررسی تیم‌های ارزیاب از واحدهای مسکونی در 10 روستای شهرستان رامیان تعداد 195 واحد مسکونی تخریبی و 44 واحد تعمیراتی شناسایی شدند در حالیکه پیش از این 124 واحد تخریبی و 71 واحد احداثی شناسایی شده بود.

وی گفت: همچنین پس از اعلام خسارت از روستاهای شهرستان آزادشهر 5 روستای این شهرستان از سوی گروه‌های ارزیاب بررسی شد و در نهایت 55 واحد مسکونی که در اثر زلزله اخیر تخریب شده بود، شناسایی شدند.

مدیرکل بنیادمسکن استان افزود: در حال حاضر برای همه واحدهای تخریبی و خسارت دیده پرونده تشکیل شده و صدور پرانه ساخت آنها نیز به صورت رایگان انجام شده است.

تعیین ضرب‌الاجل برای آواربرداری و پیشنهاد اختصاص 90 میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض

وی بیان داشت: با تعیین ضرب‌الاجل 10 روزه برای آواربرداری واحدهای مسکونی خسارت دیده از زلزله در شهرستان رامیان ماشین‌آلات بنیاد مسکن استان در روستاهای قورچای و ویرو مستقر شده و مشغول عملیات خاکبرداری و آماده‌سازی خانه‌های جدید هستند.

وی از به کارگیری 8 دستگاه بیل مکانیکی و بکهو و 10 دستگاه کامیون برای آواربرداری خبر داد و گفت: علاوه براین 3 دستگاه بیل مکانیکی و 5 دستگاه کامیون دیگر از فردا در روستاهای زلزله‌زده مستقر و به عملیات آواربرداری و پی کنی کمک خواهند کرد و تا کنون نیز 21 واحد خسارت دیده آواربرداری شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان با اشاره به پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات برای بازسازی واحدهای مسکونی زلزله‌زدگان بیان داشت: با توجه به وضعیت درآمدی خانوارهای روستایی شاید امکان تأمین بخشی از مبلغ موردنیاز برای ساخت و ساز واحدهای جدید در توان برخی خانوارها نباشد برای همین پیشنهاد بنیاد مسکن پرداخت 65 میلیون تسهیلات قرض الحسنه و اختصاص 25 میلیون تومان کمک بلاعوض برای هر واحد مسکونی است.

وی درباره اینکه چه زمانی پیرامون این پیشنهاد تصمیم‌گیری می‌شود، گفت: این موضوع فرآیند قانونی خود را دارد، پیشنهاد ما به ستاد بحران و وزارت کشور ارسال شده و در صورت تصویب برای اجرا به سازمان برنامه و بودجه ارجاع می‌شود. با اینحال ما منتظر این موضوع نماندیم و با منابع داخلی که در اختیار بنیاد مسکن قرار دارد کار را شروع کردیم و بخشی از کار به اتمام رسید.

حسینی ابراز امیدواری کرد واحدهای مسکونی جدید برای زلزله‌زدگان تا قبل از فرارسیدن فصل زمستان ساخته شود و مردم فصل سرد سال را زیر سقف‌های ایمن سپری کنند.

انتهای پیام/582/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon