روایت بازماندن یک گروه جهادی از رفع مشکل بیآبترین استان ایران؛ چرا برخی از آبرسانی به سیستانوبلوچستان ابا دارند؟
گروه استانها- یک گروه جهادی که قصد داشت به ۴۵۰ روستای بلوچستان آبرسانی کند حالا کلافه و سردرگم بازمانده است؛ "چرا برخی از آبرسانی به بیآبترین استان ایران ابا دارند؟"
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار ، وزارت نیرو میگوید سیستان و بلوچستان پایینترین سرانه دسترسی به شبکه آب در کشور را دارد، سرانه دسترسی به آب در این استان در خوشبینانهترین حالت 70 درصد و سرانه میانگین کشور 90 درصد است.
شرکت آبفا میگوید به 1300 روستای استان با 251 هزار نفر جمعیت با تانکرهای آبرسانی سیار آب میرساند؛ سهمیه هر نفر روزانه 15 لیتر است؛ این شرکت تاکید میکند که منابع و تجهیزاتش برای آبرسانی سیار به همه روستاهای فاقد شبکه آب کافی نیست.
برآوردها میگوید در مجموع نصف روستاهای سیستان و بلوچستان یا شبکه آب ندارند و یا شبکه آب دائمی و استاندارد ندراند؛ "حجت رحیمی" که مسئولیت یک گروه جهادی را بر عهده دارد و جهت خدمترسانی به مردم محروم سیستان و بلوچستان گروه را از دیگر استانهای کشور به این استان آورده، مدتی است به حوزه آبرسانی روستاهای منطقه بلوچستان در جنوب سیستان و بلوچستان ورود کرده؛ گروه جهادی «شهید مالکوم ایکس» حالا درمانده از آبرسانی نامهای سرگشاده خطاب به مردم سیستان و بلوچستان منتشر کرده که متن آن در زیر آمده است.
گروه جهادی شهید "مالکوم ایکس" که به یاد رهبر مسلمان سیاه پوست آمریکا که مدافع حقوق بشری سیاهپوستان آمریکایی بود نامگذاری شده و از اسمش پیداست که فراگیری در اجرا و افکار دارد، مدتهاست در نقاط مختلف کشور فعال است؛ در آخرین سیل شیراز 11 هزار وسایل الکترونیکی و گازسوز مردم که دچار مشکل شده بود را تعمیر کرد، در زلزله کرمانشاه برای تعداد زیادی از روستاییان زلزلهزده سرویس بهداشتی درست کرد و آب گرمکن تحویل داد. برای سیستان و بلوچستان هم مدتی است به طور جدی در حوزه آبرسانی وارد شده و چند پروژه تک روستایی مانند روستای «گتی» از توابع بخش «بنت» شهرستان نیکشهر را آبرسانی کرده است.
رحیمی مسئول این گروه جهادی میگوید: زمانی مشکل ایجاد میشود که بخواهیم کلان و چندین روستا را آبرسانی کنیم، تک روستا و دو روستا به مشکلی برنمیخوریم!
مسائلی وجود دارد که اصرار دارند پیمانکاران خودشان انجام دهند
وی در گفتوگو با تسنیم میافزاید: به شرکت آب اعلام کردیم آمادگی داریم به 450 روستای بیآب آبرسانی کنیم و تعهد میدهیم که این کار را انجام دهیم و بعد و قبل از قرارداد از همه نهادهای نظارتی هم میخواهیم بر کار ما نظارت کنند.
مسئول گروه جهادی شهید مالکوم ایکس تاکید میکند: تجربه کار ما در آبرسانیهای تک روستایی و کارهای بزرگ دیگر در سایر نقاط کشور نشان داد که "میتوانیم"؛ منابع خیری هم که در نظر گرفتیم منابع کمی نیست، با این حال برخی نمیخواهند و یا نمیگذارند ما وارد شویم.
رحیمی میگوید: به شرکت آب اعلام کردیم لیست 450 روستا را با اولویت و نقشه اجرایی به ما ارائه دهد، به ما اعلام شد با کدام منابع میخواهید کار بکنید، وقتی منابعمان را ارائه دادیم گفتند این منابع را به ما بدهید ما خودمان اجرا میکنیم و شما نظارت کنید!
وی با بیان اینکه "انتظار داریم شرکت آب لیست پروژهها و قراردادهای یک سال اخیر خودش را منتشر کند تا بر همگان روشن شود چه خرجهای اضافهای در پروژهها صورت میگیرد" گفت: ما هزینههای پروژه را با یک سوم شرکت آب انجام میدهیم و شرکت آب در پروژههای متداول سه برابر ما پول خرج میکند؛ ما نمیخواهیم در پروژههای خیری ریخت و پاش شود و مردم درمانده باشند؛ مردمی که آب ندارند باید سریع آبرسانی شوند، پیمانکاران ما کاملاً پای کار هستند اما پیمانکاران شرکت آب اینچنین نیستند و طولانیشدن زمان اجرای پروژههای خودشان واضح و مشهود است.
مسئول گروه جهادی شهید مالکوم ایکس میگوید: اعلام کردیم قبل و بعد از قرارداد آمادگی داریم هر دستگاه نظارتی با هر میزان که خواست ما را بررسی کند اما دوستان نمیگذارند ما پروژه را انجام دهیم؛ مسائلی وجود دارد که اصرار دارند پیمانکاران خودشان انجام دهند، برای مثال اجازه حفاری چاه آب به پیمانکاران ما داده نمیشود و شرکت آب تاکید میکند صرفاً و مشخصا پیمانکاران خودش باید حفاری کنند؛ این تاکید واقعاً برای چیست؟
وی ادامه میدهد: برای مثال گروه خیریه "طهورا" از گروههای خیری است که ارتباط خوبی با ما دارد، بارها اعلام کرده آمادگی دارد به هر میزان در هر روستایی که نیاز است آبشیرینکن ایجاد کند و آب چاهها را تصفیه و به مردم آبرسانی کند اما نتوانسته این خواسته را عملی کند.
رحیمی خاطرنشان میکند: با وجود اینکه گروه خیری ما تمام منابع پروژه را خودشان را میآورند و دولت قاعدتاً باید در این شرایط کشور از منابع جدید استقبال کند اما متاسفانه اینگونه نیست و با مصداق برای شما و خوانندگانتان گفتم که چرا نیست، امیدوارم حداقل دستها و رانتهای پشت پرده در جریان نباشد.
شرکت آب: اول حسن نیت و برادریتان را ثابت کنید!
در تماسی که خبرنگار تسنیم با کیخا معاون شرکت آبفای استان گرفت، وی در پاسخ میگوید: این گروه جهادی دی ماه گذشته تشریف آوردند و برای اجرای 6 پروژه آبرسانی در نقاط مختلف استان از جمله در کنارک، فنوج، نیکشهر و میرجاوه به توافق رسیدیم، مطالعات را برایشان انجام دادیم اما کار را رها کردند.
وی میافزاید: دوباره آمدند و میگویند میخواهند به 450 روستا آبرسانی کنند؛ خب اول پروژه قبلی را انجام دهند، بعد وارد پروژه جدید شوند. اول حسن نیست و برادری را ثابت کنند.
مسئول گروه جهادی شهید مالکوم ایکس در پاسخ به این انتقاد میگوید: کسی که قرار بود پروژه آبرسانی 6 مجتمع را انجام دهد، گروه خیری مجمع خیرین آبرسان بودند که با ما متفاوت هستند؛ درست است ما در بخشی از مذاکرات نمایندهاشان بودیم اما ساز و کارشان متفاوت است؛ ضمن اینکه همانها را هم خیلی اذیت کردند، مثلاً کیلومتری برای اجرای پروژهها مجمع خیری لوله به شرکت آب داد تا در انبارهایش نگهداری کند، بعد این لولهها را برای اینکه پروژه را انجام دهند به خودشان برنگرداندند!
رحیمی تاکید میکند: این پاسخها در اصل فرافکنی و پاک کردن صورت مسئله است، در هر صورت مشکلات پروژه 6 مجتمع را خود مجمع خیرین توضیح دهد بهتر است اما چیزی که جالب است این است که گروه جهادی مالکوم ایکس با مجمع خیرین آبرسان کاملاً متفاوت است و دوستان در پاسخهایشان به اظهارات ما قضیه آنها را بیان میکنند که قاعدتاً در آن موضوع هم خودشان مقصرند.
نماینده چابهار: کاری که وزارت نیرو با مردم بلوچستان میکند درست نیست
معینالدین سعیدی نماینده چابهار و شهرهای جنوب بلوچستان در مجلس میگوید: کاری که وزارت نیرو با مردمان این سرزمین میکند درست نیست؛ دو سد بزرگ زیردان و پیشین را ایجاد کرده اما فکری به حال شبکه پایین دستش نکرده است و آب بلااستفاده پشت سد تبخیر میشود در حالی که در پایین دست آن هزاران روستایی معطل 15 لیتر آب روزانه یک تانکر آبرسان هستند که به روستایشان برود و یا نرود.
وی پیشتر به تسنیم گفته بود: مشکل دیگر ما عدم تضمین خرید وزارت نیرو به سرمایهگذاران آبشیرینکن است. سرمایهگذاران خصوصی زیادی تاکنون برای ایجاد آبشیرینکن اقدام کردهاند اما وزارت نیرو به آنها تضمین خرید آب نمیدهد، درحالی که روزانه با تانکرهای آبرسانی سیار برای مردم آب میبرد.
وی تاکید میکند: برای ما عجیب است چرا وزارت نیرو با وجود داد و فریادهای مکرر ما، همچنان ندای تشنگی ساحلنشینان چابهاری را نمیشنود و با وجود ظرفیت بیبدیل آبهای عمان به آبشیرینکنها تضمین خرید نمیدهد .
به گزارش تسنیم؛ در هر صورت یک گروه جهادی که کمر همت بسته بود به 450 روستای منطقه بلوچستان آبرسانی حالا کلافه، سردرگم و بازمانده در حال جمع کردن اسباب و اثاثیهاش برای رفتن از استان است؛ نماینده چابهار هم از عدم تضمین خرید به سرمایهگذاران آبشیرینکن میگوید؛ چرا برخی از آبرسانی به بیآبترین استان ایران ابا دارند؟ آیا دستهای پشت پرده در میان هستند؟
گزارش از سیدامیرحسین عظیمی
انتهای پیام/395/س