کرونا با هیچ‌کس تعارف و شوخی ندارد/ با رعایت بهداشت به داد وضعیت فوق قرمز قم برسیم


کرونا با هیچ‌کس تعارف و شوخی ندارد/ با رعایت بهداشت به داد وضعیت فوق قرمز قم برسیم

گروه استان‌ها- وضعیت فوق قرمز قم در افزایش تعداد و بستری‌های بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها نشان داد متأسفانه علیرغم همه هشدارها در این روزها، بی‌توجهی برخی از شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌ها نگران‌کننده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بستری شدن 120 بیمار کرونایی در یک روز و پر شدن بخش آی سی یو بیمارستان کامکار و فرقانی، وضعیت شیوع گسترده و موجی فراگیر را در قم ترسیم می‌کند و درحالی‌که صحبت از تعطیلی یک‌هفته‌ای قم در کنترل ویروس و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمعات است، همچنان برخی از شهروندان بی‌محابا بدون اینکه ماسکی به‌صورت داشته باشند، در سطح شهر و در مکان‌های شلوغ حاضر می‌شوند؛ این در حالی است که احتمال می‌رود دو بیمارستان دیگر در جهت بستری بیماران کرونایی در قم افزوده شود و دوباره تمرکز نظام سلامت در قم به سمت‌وسوی رسیدگی به بیماران کرونایی برود، اما اگر از همین امروز، شهروندان قطعیت ویروس کرونا و خطرات انتقال آن را باور کنند، برای حفظ جان خانواده و دیگر شهروندان، مبالات بیشتری به خرج می‌دهند.

در بازدید میدانی از چند خیابان اصلی در قم و برخی از مراکز فعال، شلوغی و ترددهای غیرضروری و از همه مهم‌تر شهروندانی که ماسک نزده‌اند خود را به‌خوبی نشان می‌دهد.

به یکی از شعبات بانک در میدان توحید سری زده‌ایم هرچند بر روی درب هشدار لازم برای زدن ماسک وجود دارد، اما در داخل شعبه تعداد زیادی از شهروندان بدون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در کنار هم نشسته‌اند و برخی از شهروندان نیز باوجوداینکه ماسک زده‌اند اما آن را تا پایین چونه‌ها کشیده‌اند و هر از چند گاهی شماره‌هایی را نگاه می‌کنند که به‌کندی اعلام می‌شود.

با وجود پیشرفت‌های زیادی که در سیستم الکترونیکی بانکی شاهد هستیم، این حجم از مراجعات بسیار عجیب است، خانم سالمندی که یکی از مشتریان بانک است و دقت زیادی در زدن ماسک ندارد دراین‌باره می‌گوید با توجه به اینکه فرزندانش گرفتار و شاغل هستند و صبح‌ها فرصتی برای پیگیری کارهای من را ندارند، برای یک کار بانکی مجبور شده‌ام حضوری مراجعه کنم.

غلام‌زاده یکی از شهروندان نیز می‌گوید من شنیده بودم کارت‌بانکی که تاریخش به اتمام رسیده باشد، خودبه‌خود تمدید می‌شود، اما امروز تاریخ کارتم به اتمام رسیده و هیچ اعتباری ندارد و از صبح بیش از دو ساعت در این شعبه شلوغ منتظر تعویض کارت هستم، چند روز قبل هم برای کار بانکی دیگری مراجعه کرده بودم که گفتند سیستم قطع‌شده و دوباره فردای آن روزبه بانک مراجعه کرده‌ام.

دریکی از پست‌بانک‌ها در سطح شهر نیز وضعیت به همین منوال است و خبری از دقت مردم در رعایت بهداشت مناسب و فاصله‌گذاری اجتماعی نیست و برخی از شهروندان نیز برای اینکه صدای خود را به کارکنان پیشخوان برسانند گاهی ماسک را از صورت پایین می‌کشند و در شلوغی‌های یک فضای بسته، این کار بارها تکرار می‌شود، گویا صدایی به صدایی نمی‌رسد و تنها راه شنیده شدن را برداشتن چند لحظه‌ای ماسک از روی صورت می‌دانند.

خانمی به همراه فرزند 7 ساله‌اش برای ارسال بسته پست به این مرکز مراجعه کرده است، درحالی‌که کودکش ماسکی بر صورت نداشت نسبت به عدم رعایت نوبت معترض بود و می‌گوید: به دلیل اینکه بخش پست خلوت‌تر از دیگر بخش‌هاست، نیروهای این پیشخوان در قسمت‌های دیگر مشغول هستند و هرچند دقیقه یک‌بار باید تقاضا کنیم فردی برای رسیدگی به امر به این بخش بیاید.

وی گفت: در این چند روز که مدارس حضوری بود دخترم با ماسک در کلاس حاضر می‌شد، اما تهیه ماسک به تعداد کافی برای هرروز خارج شدن از منزل کار سختی است و من گاهی مجبور به استفاده از یک ماسک برای چند روز هستم، اگر ماسک با قیمت ارزان‌تری عرضه شود، همه اعضای خانواده می‌توانند روزی چند بار ماسک را موقع خروج از منزل عوض کنند.

یکی دیگر از شهروندان می‌گوید: کاغذی که در ازای کارت ملی به ما داده‌اند را گم‌کرده‌ایم و برای دریافت المثنی آن آمده‌ام اما این‌قدر مراجعه‌کننده زیاد است که هر چه تقاضا داریم نوبت را رعایت کنند، فایده‌ای ندارد و شهروندان برای اینکه نوبتشان رد نشود، مجبور به تجمع جلوی پیشخوان هستند.

گرانی ماسک‌های باکیفیت

یکی از شهروندان که بدون استفاده از ماسک در حال تردد از روی پل عابر پیاده است نیز می‌گوید: متأسفانه من به دلیل عدم کیفیت برخی از ماسک‌ها و حساسیتی که نسبت به آن دارم از ماسک استفاده نمی‌کنم و گاهی برای وارد شدن به فضاهای سربسته مجبور به استفاده کوتاه‌مدت هستم، ماسک‌های باکیفیت گران هستند و این ماسک‌های یک‌بارمصرف سه لایه‌ای گاهی امکان نفس کشیدن را هم نمی‌دهند، بنده به دلیل بیماری که دارم، واقعاً نمی‌توانم از ماسک را روی صورتم نگه‌دارم، دراین‌باره اگر فکری کنند بهتر است، حتی ماسک خانگی را هم تهیه‌کرده‌ایم اما جنس پارچه به‌گونه‌ای است که هوا را به‌راحتی عبور نمی‌دهد و استاندارد لازم را ندارد.

لزوم جدی گرفتن سلامتی از سوی مردم

خانم ربیعی فرهنگی بازنشسته‌ای دراین‌باره می‌گوید: مردم باید سلامتی را جدی بگیرند، کرونا با هیچ‌کس تعارف و شوخی ندارد، در این مدت خیلی از عزیزان خود را به‌راحتی ازدست‌داده‌ایم و حتی ممکن نبود برای تشییع و سوگواری حضور پیدا کنیم، بااین‌حال شهروندان باوری جدی نسبت به کرونا ندارند و برخی به‌راحتی به مسافرت می‌روند، اگر قرار است از این بلای بزرگ در امان باشیم در ابتدا باید باور کنیم که چنین مصیبتی وجود دارد، بعد به فکر مدیریت آن باشیم.

وی گفت: جان و حیات، یک نعمت است و متأسفانه‌ در حفظ آن کوتاهی می‌کنیم درحالی‌که در آموزه‌های دینی بر حفظ جان خود و دیگران تأکید شده است، تا زمانی که جامعه کرونا و تبعات آن را باور نکند و رعایت بهداشت و زدن ماسک به یک فرهنگ در مناسبات اجتماعی ما تبدیل نشود، نمی‌توان این بیماری را شکست داد.

به نظر می‌رسد بحران عادی شدن کرونا، از هر بحران و فاجعه‌ای در شرایط فراگیری این ویروس خطرناک‌تر است و تا زمانی که جامعه به باور درستی از تبعات و خطرات کرونا نرسد، هشدارها و پیام‌ها چندان اثربخش نیست.

انتهای پیام/457/ ع

دهه کرامت
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon