هفته دفاع مقدس| طرح سردار سلیمانی برای جمع آوری خاطرات خانواده شهدا چه بود؟
گروه استانها- نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: سردار شهید سلیمانی ۷سال پیش طرحی را در کشور عملیاتی کرد که براساس آن خاطرات خانواده شهدا و جانبازان جمع آوری تا از دل آنها الگوی تربیتی استخراج شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بهمناسبت هفته دفاعمقدس نشست بررسی ادبیات داستانی مقاومت در دفتر خبرگزاری تسنیم با حضور عبدالصاحب رومزی پور نویسنده بیش از 21 جلد کتاب و 14 کتاب بازنویسی شده در حوزه دفاع مقدس برگزار شد. رومزیپور سابقه همکاری با حوزه هنری انقلاب اسلامی و بسیج هنرمندان را دارد و اکنون با بنیاد نشر ارزشهای دفاع مقدس در بخش تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان فعال است.
در این نشست، عبدالصاحب رومزی پور درباره ادبیات دفاع مقدس بیان داشت: جرقه اصلی ورود من به عرصه نویسندگی به دوران دانش آموزی برمیگردد. در دوران مدرسه خیلی اهل ریاضی و حساب نبودم و بیشتر به ادبیات علاقه داشتم.
وی افزود: بسیاری از داستانها و کتب ادبی را مطالعه کرده بودم و بعضی از مواقع که معلم نمی آمد؛ من سرکلاس به دانش آموزان ادبیات تدریس میکردم.
این نویسنده عرصه دفاع مقدس ادامه داد: بعد از سال 1367 که جنگ تمام شد، براساس علایقی که از دوران بچگی داشتم وارد داستان نویسی شدم. اولین مجموعه داستانی بنده مزرعه سبز فلک بود که سال 68 نوشتم.
وی اظهار داشت: در سال 76 وارد حوزه هنری خوزستان شدم.در آن موقع اساتید بزرگی حضور داشتند و این نوعی پویایی به عرصه داستان دفاع مقدس خوزستان بخشیده بود.
رومزی پور ادامه داد: یکی از برجستگیهای ادبیات دفاع مقدس، مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم است. همین باعث شد که برای مردم فلسطین داستان بنویسم و برای همین به یادگیری زبان عربی و خواندن رمانهای عربی پرداختم.
این رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: پس از کار مطالعاتی دقیق، کتاب "زیتونهای تلخ" را با جزئیات درباره فلسطین نوشتم. پس از اتمام در سفارت فلسطین تقدیم سفیر این کشور کردم که وقتی جزئیات و ادبیات قوی این کتاب را دید بسیار متعجب شد.
وی به مساله عرصه داستان دفاع مقدس گریزی زد و اظهار داشت: بسیاری از رمانهای که مینویسم با جان و دل به نگارش درمی آورم و به کلمات روح میبخشم. بسیاری از رمانهای که نوشتم را خود در جنگ دیده بوده و لمس کرده بودم.
رومزی پور با اشاره به یکی از داستانهای خود گفت: به طور مثال یادم است در وسط معرکه جنگ, ما در محاصره کامل بودیم و یکی از دوستان قرار شد آب برای رزمندها بیاورد. خمپاره مثل آتش بر سر ما میبارید. همین که سرباز آب را پر کرد و در مسیر برگشت خمپاره تمام بندش را تکه تکه کرد.
وی افزود: در این بین ما پاهای سرباز را گرفتیم تا به داخل سنگر بیاوریم که خمپاره دوم به سر این سرباز نیمه جان خورد و مثل آبکش بدنش سوراخ سوراخ شده بود. این صحنهها را من دیدم و اکنون وقتی مینویسم بعضی مواقع منقلب می شوم.
این فعال حوزه دفاع مقدس با انتقاد از کوتاهی در تهیه محصولات فرهنگی فاخر متناسب با جنگ گفت: غرب هنوز برای جنگ جهانی دوم فیلم و داستان میسازد ولی ما با اینکه خیلی زمانی نگذشته است اثر و فیلم برای دفاع مقدس ارائه نمیکنیم.
وی ادامه داد: برخی مدعی هستند ژانر دفاع مقدس دیگر تکراری شده در صورتی که اینگونه نیست و هر لحظه جنگ متفاوت بود و اگر دقیق به جنگ بپردازیم میتوانیم آثار برجسته فیلم و داستان برای 8 سال دفاع مقدس تهیه کنیم.
رومزی پور به طرح شهید سردار سلیمانی در سال 91 اشاره و گفت: سردار سلیمانی 7 سال پیش تیمهای را در استانها بسیج کرده بود که این افراد خاطرات مادران و پدران و خانواده شهدا و جانبازان را مکتوب کنند تا از دل این خاطرات الگوی تربیتی و فرهنگی استخراج شود.
وی در ادامه به مساله حوزه کودک و دفاع مقدس اشاره و بیان داشت: حوزه کودک در انتقال فرهنگ دفاع مقدس خیلی حوزه مهم و حیاتی است. در این سالها از این ژانر کوتاهی و غفلت کردیم.
این فعال حوزه دفاع مقدس همچنین به مسئله شهدا و جانبازان مدافع حرم اشاره و گفت: این حوزه هنوز متولی خاصی ندارد درحالی که این حوزه میتواند برای جوان امروز ملموس تر باشد. رسانهها نقش مهمی در تکثیر و تولید محتوای دفاع مقدس دارند. لازم است رسانهها به طور ویژه به این عرصه بپردازند و اجازه ندهند این حقایق مورد غفلت و فراموشی قرار گیرند.
انتهای پیام/341/ ع