رفیعی: فساد اقتصادی کشور نیاز به نظارتی ویژه دارد/ حضور افراد در پُست‌های حسّاس با وجود اختلاس

رفیعی: فساد اقتصادی کشور نیاز به نظارتی ویژه دارد/ حضور افراد در پُست‌های حسّاس با وجود اختلاس

حجه الاسلام رفیعی گفت: مردم دیگر نمی‌توانند برای فردا تصمیم‌گیری کنند، همه چیز مدام در حال تغییر است؛ اینکه به تحریم ربطی ندارد، بیشتر به دلیل سوء مدیریت و ضعف نظارت اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه قم در بیانی با اشاره به فساد اقتصادی در کشور گفت: در قرآن کریم دو کلمه داریم که بنده اسم آن را نماد فساد اقتصادی می‌گذارم؛ یعنی این دو اشاره صریح به فساد اقتصادی دارد.

وی افزود: یکی کلمه «سُحت» است؛ در قرآن می‌خوانیم: «أَكَّالُونَ لِلسُّحْتِ» این واژه برای مال منفی (مال حرام) به کار رفته است. دومین کلمه «باطل» است؛ «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَیْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ؛ ای اهل ایمان، مال یکدیگر را به ناحق مخورید.»

«اگر مصرف مال به صورت «سُحت» باشد حرام و موجب فساد در بدنه اقتصاد کشور و خانواده است. از امام صادق علیه‌السلام پرسیده شد منظور از «سحت» چیست؟ «اَلسُّحْتُ أَنْوَاعٌ كَثِیرَةٌ». سُحت انواع زیادی دارد که یکی از آنها، رشوه است.»

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: رشوه دو گونه است؛ اصل رشوه به قاضی است تا حکم را جابجا کند، موارد دوم به غیر از قاضی است؛ مثلاً فرد می‌خواهد قانونی را دور بزند. ما گرفتار این موضوع در جامعه هستیم؛ باید نیروی نظارتی باشد. مردم دیگر نمی‌توانند برای فردا تصمیم‌گیری کنند، همه چیز مدام در حال تغییر است؛ اینکه به تحریم ربطی ندارد، بیشتر به دلیل سوء مدیریت و ضعف نظارت اجتماعی است.

این کارشناس مسائل دینی گفت: چرا باید افرادی در پست‌های حسّاس سال‌ها حضور داشته باشند در حالیکه اختلاس و احکام را زیر و رو کرده است، امیرالمؤمنین علیه‌السلام صبح قاضی فرستاد و بعد از ظهر او را عزل کرد؛ آنقدر زود خبر آوردند که او سر مردم داد و فریاد می‌کند؛ لذا حضرت تصمیم گرفت مسئولیت را از او پس بگیرد. امام علی علیه‌السلام به او فرمود: به من رسانده‌اند که صدای تو از صدای ارباب رجوع بلندتر شده است.

«خودن مال یتیم، حقوق از حاکم ستمگر، پول شراب، ربا، کم‌فروشی، گران‌فروشی، حُقّه، احتکار» از دیگر اقسام «سُحت» است. قوم شعیب مبتلا به فساد اقتصادی بود و کم‌فروشی می‌کردند، پیغمبر خدا نیز می‌گفت: ای مردم! مواظب باشید «وَلَا تَنْقُصُوا الْمِكْیَالَ وَالْمِیزَانَ». در روایت داریم اگر کسی مال حرام در زندگی‌اش آمد، در ذریه‌ای اثر می‌گذارد.»

مفاسد اقتصادی , حجت الاسلام رفیعی ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران