چرایی کوچ بازیکنان آکادمی‌های سپاهان و ذوب‌آهن/ استعدادهایی که صادر می‌شوند


چرایی کوچ بازیکنان آکادمی‌های سپاهان و ذوب‌آهن/ استعدادهایی که صادر می‌شوند

گروه استان‌ها- چرایی کوچ بازیکنان آکادمی‌های باشگاه‌های سپاهان و ذوب‌آهن و عدم جذب آنها به تیم‌های بزرگسالان به علامت سوال بزرگی در فوتبال اصفهان تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آکادمی‌های دو باشگاه سپاهان و ذوب‌آهن اصفهان همواره جزء آکادمی‌های فعال فوتبال ایران بوده‌اند که با بهره‌مندی از استانداردهای قابل‌قبول به بازیکن‌سازی در فوتبال ایران مشغول‌اند، اما با این وجود رد پای بازیکنان ساخته و پرداخته آکادمی‌های دو باشگاه کمتر در تیم‌های بزرگسالان آنها به چشم می‌خورد.

قانون جدید سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال مبنی بر منع جذب بازیکن خارجی توسط تیم‌های لیگ برتری بار دیگر لزوم بازیکن‌سازی در باشگاه‌ها را گوشزد کرد، اما سوال اینجاست که چرا باشگاه‌های اصفهانی نتوانسته‌اند از خروجی آکادمی و تیم‌های پایه خود استفاده کنند؟

آیا این موضوع حاصل تصمیمات سلیقه‌ای مربیان یا بی‌توجهی به بازیکنان بومی است، آیا پای پدیده دلالیسم و فشارهای فراباشگاهی در میان است، محصولات آکادمی کارایی مورد نظر را نداشته‌اند و یا انتظار بالای هواداران برای نتیجه‌گیری مانع استفاده از بازیکنان پرورش‌یافته در آکادمی‌ها می‌شود؟

مدیر آکادمی باشگاه سپاهان در این خصوص اظهار داشت: تمام موارد فوق به نوعی در این امر دخیل است و باید به آنها، فلسفه و آینده‌‌ای که یک باشگاه برای خود در نظر می‌گیرد را هم اضافه کرد.

محمدعلی بصیریان درباره اینکه آکادمی باشگاه سپاهان مدرسه فوتبال محسوب می‌شود یا آکادمی افزود: نه می‌توانیم بگوییم مدرسه است و نه آکادمی چون در یک آکادمی، ورزشکار صبح وارد مجموعه می‌شود و تمام آموزش‌های لازم را دریافت کرده و صبحانه، ناهار و شام را در آکادمی می‌خورد و امکانات خوابگاهی هم دارد. متأسفانه در کشور ما هیچ‌کدام از باشگاه‌ها چنین شرایطی ندارند. مدرسه فوتبال نیز برای کسانی است که تازه به فوتبال وارد می‌شوند و از فوتبال اطلاعات کمی دارند و در مدارس آموزش می‌بینند تا وارد آکادمی شوند. آکادمی باشگاه سپاهان در واقع سطح بالاتری از یک مدرسه فوتبال است.

وی درباره فلسفه وجودی آکادمی باشگاه سپاهان گفت: لازم است تیم‌های حرفه‌ای و لیگ برتری به پرورش بازیکن هم بپردازند و زمانی که یک باشگاه سیستم و سبک داشته باشد باید بر اساس آن بازیکن هم تربیت کند. هم‌اکنون 53 بازیکن لیگ برتری از محصولات آکادمی سپاهان هستند، پس آکادمی سپاهان کار خود را خوب انجام می‌دهد، اما دلیل اینکه این بازیکنان در سپاهان بازی نمی‌کنند وجود شکافی است که باید به آن توجه شود.

مدیر آکادمی باشگاه سپاهان ادامه داد: زمانی که بازیکن به رده سنی امید می‌رسد هنوز توانایی بازی کردن در رده بزرگسالان را ندارد، در حالی که فلسفه هیئت‌مدیره باشگاه‌هایی مانند سپاهان، استقلال و پرسپولیس هم قهرمانی است، بنابراین به‌ دنبال بازیکن ستاره می‌گردند. اگر 80 درصد یک تیم از بازیکنان آکادمی تشکیل شود قطعاً به سوی قهرمانی نمی‌رود و اینجا است که هواداران از تیم توقع دارند و تصمیم‌گیری مدیران به سوی جذب بازیکنان ستاره می‌رود.

وی اضافه کرد: البته برای رسیدن بازیکن به سطح لیگ برتر تیم‌ سپاهان نوین تشکیل شده که بازیکنان برای تیم بزرگسالان تربیت شوند. سپاهان نوین هم قرار نیست قهرمان شود و وظیفه آن آماده کردن بازیکنان برای تیم بزرگسالان است. تیم سپاهان نوین چند سالی فعالیت نداشت و اکنون که دوباره فعال شده مطمئن باشید در یکی دو سال آینده 20 تا 30 بازیکنان تیم بزرگسالان سپاهان می‌تواند از تیم‌های پایه باشگاه باشد.

بصیریان بیان کرد: چون چند سالی تیم سپاهان نوین نداشتیم مجبور بودیم به بازیکنان رضایت‌نامه بدهیم و در نهایت به نتیجه رسیدیم که تیم سپاهان نوین بزرگسالان تشکیل شود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که بازیکن به سن بزرگسالان برسد یا فروخته می‌شود یا ترانسفر و یا به صورت قرضی به تیم دیگری می‌رود و این‌طور نیست که بازیکن را به صورت رایگان به باشگاه‌های دیگر بدهیم و روی موضوع حق رشد هم تأکید داریم تا از بازیکنان درآمدزایی کنیم.

مدیر آکادمی باشگاه ذوب‌آهن نیز معتقد است پاسخ به این سوال که چرا باشگاه‌های اصفهانی نتوانسته‌اند از خروجی آکادمی و تیم‌های پایه خود استفاده کنند، در دو باشگاه سپاهان و ذوب‌آهن کمی متفاوت است چون شرایط آنها یکسان نیست.

مهدی سلیمی در این خصوص گفت: سپاهان برای قهرمانی بسته می‌شود، اما از ذوب‌اهن انتظار قهرمانی نمی‌رود و بودجه دو باشگاه هم متفاوت است.

وی افزود: البته نمی‌توانم وجود دلالی در فوتبال ایران را کتمان کنم و از طرف دیگر نمی‌توانم بگویم این موضوع قطعاً در سپاهان و ذوب‌آهن وجود دارد یا ندارد.

مدیر آکادمی باشگاه ذوب‌آهن ادامه داد: آکادمی‌های سپاهان و ذوب‌آهن سالیانه میلیاردها تومان صرف بازیکن‌سازی می‌کنند. سطح این آکادمی‌ها از مدارس فوتبال بالاتر است و وضعیت بینابینی داریم. رسالت آکادمی‌ها صرفاً بازیکن‌سازی است و چون باشگاه‌ها برنامه‌محور نیستند از این بازیکنان استفاده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه وقتی تیم امید ذوب‌آهن قهرمان ایران می‌شود قطعاً بازیکنان خوبی در آن حضور دارند، تصریح کرد: اما آیا مدیرعامل باشگاه در زمان مذاکره با سرمربی این بازیکنان را به او معرفی می‌کند؟ البته پس از صحبت با جواد محمدی این کار را انجام داده‌ایم و در همین چند روزی که از آغاز تمرینات تیم بزرگسالان ذوب‌آهن می‌گذرد 10 بازیکن امید و 3 بازیکن رده جوانان را به تمرین تیم بزرگسالان فرستاده‌ایم.

سلیمی تأکید کرد مدیرعامل و سرمربی تیم بزرگسالان باید جسارت استفاده از بازیکنان جوان را داشته باشند.

وی با بیان اینکه دوران شکوفایی سپاهان با حضور بازیکنانی مانند محرم نویدکیا، حسین پاپی و جلال اکبری رقم خورد، گفت: ذوب‌آهن نیز با حضور بازیکنانی مانند حمید شفیعی، علی طهماسبی و محمد صلصالی موفق بود که از آکادمی‌ها آمده بودند و رسول کربکندی با همین بازیکنان در سال 82 قهرمان جام حذفی شد و چرا اکنون نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم؟ در حالی که اگر به بازیکن اعتماد شود او جواب این اعتماد را خواهد داد.

مدیر آکادمی باشگاه ذوب‌آهن اظهار داشت: کمتر باشگاهی در ایران شرایط آکادمی‌های سپاهان و ذوب‌آهن را دارد و باید از ظرفیت آنها استفاده شود، وگرنه نیازی به آکادمی وجود ندارد.

وی افزود: متأسفانه اکنون قوانین به شکلی است که بازیکنان می‌توانند قرارداد خود را یک‌طرفه فسخ کنند. همچنین هنوز قانون مدونی برای موضوع سربازی نداریم و وقتی بازیکنان به سن سربازی می‌رسند راحت از دست ما خارج می‌شوند. قوانین اجازه نمی‌دهد تیم‌های «ب» را در داخل باشگاه تشکیل دهیم و حتماً باید در قالب جداگانه‌ای باشد که هزینه بالایی دارد و باشگاه سپاهان هم پس از چند سال موفق به تشکیل تیم سپاهان نوین شد.

علی خدادادی بازیکن سابق تیم فوتبال ذوب‌آهن و بازیکن فعلی نیروی زمینی اما معتقد است هوادار در هر صورت از تیمش انتظار نتیجه‌گیری دارد، چه بازیکن آکادمی در تیم باشد و چه نباشد.

وی درباره پدید دلالی گفت: از سالی که آقای گل لیگ امید شدم و در تیم ملی بودم با دلالی مواجه شدم اما به آن اعتنا نکردم. اولین بار زمانی که به اردوهای تیم ملی نوجوانان دعوت می‌شدم افرادی تماس می‌گرفتند و می‌گفتند می‌خواهیم تو را به گالاتاسرای ببریم. من هم تنها 16 سال داشتم و در نهایت با پدرم مشورت کردم. می‌گفتند تو را می‌بریم و از مبلغ قراردادت درصدی برمی‌داریم و بازیکنانی بودند که گرفتار این موضوع شدند.

این بازیکن اصفهانی درباره اینکه تمایل دارد روزی به ذوب‌آهن برگردد، افزود: با باشگاه ذوب‌آهن یک فصل دیگر قرارداد دارم. ذوب‌آهن تیم بزرگی است و نایب‌قهرمان آسیا بوده و دوست دارم در باشگاهی که در آن پرورش یافته‌ام بازی کنم. اما زمانی که به تیم دیگری می‌رویم هواداران از سختی‌هایی که بازیکن در گذشته کشیده اما دیده نشده و به او بها داده نشده است، خبر ندارند.

امیرحسین کریمی بازیکن سابق سپاهان و فعلی تیم شهرخودرو نیز  ضعف مدیریتی را در کوچ محصولات آکادمی باشگاه‌های اصفهانی موثر دانست.

وی در پاسخ به اینکه چرا جذب تیم بزرگسالان سپاهان نشد، اظهار داشت: از 16 سالگی و در دوره سرمربیگری کرانچار و قلعه‌نویی در سپاهان بازی کردم و نسبت به سن خود خوب بودم اما سپاهان مانند درختی بود که به بار نشست اما باشگاه‌های دیگر از میوه‌های آن استفاده کردند.

کریمی ادامه داد: به جایی رسیدیم که به ما بها داده نشد و من و بازیکنانی مانند میلاد سرلک، حسین مرادمند، علی کریمی، عارف غلامی و غیره به تیم‌های دیگر رفتیم و شکوفا شدیم. اگر باشگاه بخواهد این بازیکنان را برگرداند مانند عابر بانکی می‌ماند که از سرمایه خالی شده و مدیران آکادمی باشگاه باید چند سال تلاش کنند تا دوباره چنین بازیکنانی پرورش دهند.

انتهای پیام/165/ف

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon