فریاد «فلسطین تنها نیست » با زبان کاریکاتور و پوستر

فریاد «فلسطین تنها نیست » با زبان کاریکاتور و پوستر

نشست رسانه ای مسابقه بین المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه ای مسابقه بین المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» با حضور محمد مهدی دادمان؛ رئیس حوزه هنری و سیدمسعود شجاعی طباطبایی؛ دبیر هنری مسابقه و مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه پیش از ظهر امروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در ادامه مشروح مباحث مطروحه در این نشست را از نظر می‌گذرانید:

محمد‌مهدی دادمان؛ رئیس حوزه هنری: این مسابقه بهانه ای است تا به همه کسانی که فکر میکنند با بازی های کودکانه سیاسی میتوانند آرمان فلسطین را به فراموشی سپارند یادآوری کنیم که اگر بازی تازه ای را علیه آرمان فلسطین شروع کنند هنرمندان متعهد به انسانیت با زبان فرهنگ و هنر به این خیانت و لکه ننگ پاسخ درخوری خواهند داد.

-سازشکاران بدانند که عادی سازی روابط با یک رژیم انسان کش غیرقابل بخشش است. میخواهیم پیام فلسطین تنها نیست به سراسر دنیا مخابره شود. 

-از همه هنرمندان آزاده جهان و دوستداران انسانیت دعوت میکنیم که با زبانی رسا و به شیوه ای هنرمندانه درباره این خیانت نابخشودنی سخن بگویند؛ از هنرمندان میخواهم رویای روزی که فلسطین بار دیگر به فلسطینیان بازخواهد گشت و آن روز بسیار نزدیک است را به تصویر بکشند.

- لازم است تأکید کنم که این مسابقه سرآغاز مسیر و طلیعه نویی در دوران جدید حوزه هنری است؛ بعد و هویت بین المللی حوزه هنری در دوره جدید تقویت خواهد شد.

- آمادگی هر کمکی را داریم تا هنرمندان فلسطینی مبارز و مقاوم غزه با قدرت بیشتری جنگ فرهنگی و هنری گسترده تری را علیه این رژیم منحوس شکل دهند. 

- یکی از دلایلی که بخش پوستر به بخشهای این دوره از مسابقه اضافه شد، این بود که بتوانیم هنرمندان رشته های دیگر هنرهای تجسمی را هم در رویدادهای بین المللی اینچنینی درگیر کنیم. 

- حوزه هنری در دوره جدید بین المللی تر خواهد بود.

سیدمسعود شجاعی طباطبایی؛ دبیر هنری مسابقه: در این دوره ما بخش جدیدی را به بخش های پیشین اضافه کرده ایم که آن بخش پوستر است. 

-یکی از محورهای این دوره از مسابقه را به مسئله توهین به پیامبران که امری نفرت پراکن است اختصاص داده ایم؛ پرسش ما این است که آیا این نفرت پراکنی را میتوان مصداق آزادی بیان دانست؟ 

-اینکه مکرون؛ رئیس جمهور فرانسه می‌گوید توهین به پیامبران در زمره مصادیق آزادی بیان است، درست نیست و با مصادیق دیگری که ما از کشور فرانسه سراغ داریم در تناقض است. آزادی بیان غربی ها حالتی دوگانه دارد.

-شارلی ابدو نشریه زرد و پرحاشیه ای است؛ این نشریه بارها به دلیل عدم استقبال مردم تعطیل شده و حالا برای جلب توجه به خلق اتفاقات جنجالی و حاشیه ای روی آورده که هدفش نفرت پراکنی است.

-محور دوم مسابقه به آرمان آزادی فلسطین بازمیگردد که آرمان بسیار مهمی در جهان اسلام است.

-محور سوم مسابقه عبارت از عادی سازی روابط برخی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی است؛ این عادی سازی باعث نمی‌شود که فلسطین تنها بماند؛ نکته مهم این است که مردم این کشورها به طور جدی مخالف این اتفاقات هستند.

-یک کاریکاتوریست اردنی به نام «عماد حجاج» کاریکاتوری را درباره عادی سازی رابطه امارات و رژیم صهیونیستی کشید که بلافاصله به زندان رفت؛ من با او در ارتباطم و اکنون درگیر امور دادگاه است.

-محور دیگری در مسابقه داریم که نام آن سازشکاران است؛ شروع سازش از انور سادات بود که همه دنیا را غافلگیر کرد.

-برای شرکت در مسابقه شرط سنی مشخصی وجود ندارد. در نظر داریم پویش‌های مردمی را هم در این ارتباط شکل دهیم و هشتگ #فلسطین_تنها_نیست را داغ کنیم.

-هر شرکت‌کننده می‌تواند 5 اثر را ارسال کند که جزییات بیشتر مسابقه در سایت ایران کارتون قابل مشاهده است.

-آخرین مهلت ارسال آثار 15 آذر ماه 1399 است؛ از 20 تا 22 آذرماه نیز داوری صورت میگیرد و 30 آذرماه مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد. دبیرخانه مسابقه نیز در حوزه هنری واقع است و صفر تا صد مسابقه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

-داوران مسابقه عبارتند از: «ناجی بناجی» از کشور مراکش؛ رئیس سایت مغرب کارتون و عرب کارتون، «سیلوان ملو» از برزیل، «جیتیت کاستانا» از اندونزی؛ رئیس سایت پنسیل کارتون.

-جوایز شرکت کنندگان در مسابقه نیز عبارت است از: 
جایزه نفر اول: 2000 یورو
جایزه نفر دوم: 1500 یورو
جایزه نفر سوم: 1000 یورو

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران