منابع درآمدی برای مساجد استان مرکزی در نظر گرفته شود
گروه استانها- استاندار مرکزی با بیان اینکه "نهضت ساخت نمازخانه باید در استان مرکزی آغاز شود" گفت: منابع درآمدی برای مساجد استان مرکزی در نظر گرفته شود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدعلی آقازاده ظهر امروز در جلسه ستاد اقامه نماز استان مرکزی با اشاره به اقدامات ستاد اقامه نماز استان اظهار داشت: بیشترین اقدامات ستاد اقامه نماز باید در حوزه سختافزاری باشد؛ به عبارتی باید امکانات و شرایط لازم برای نمازگزاران در نمازخانهها، ادارات، مساجد، شهرکها، نمازخانههای بین راهی و غیره فراهم کند و همه دستگاهها، بخش خصوصی و دولتی باید در این زمینه همکاری داشته باشند.
وی افزود: در بخش دولتی آموزش و پرورش با امکانات موجود و برنامهریزی در مدارس اقدام میکند و در ادارات هم هر دستگاهی با توجه به برپایی نمازجماعت بر اساس دستورالعملهای بهداشتی و فاصله اجتماعی باید مکان مناسب و فضای مورد نیاز نمازگزاران را فراهم کند و نسبت به حضور امام جماعت تلاش کند تا به بهترین شکل ممکن نماز برپا شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: باتوجه به مشکل کمبود نمازخانه و مسجد در زمینه مناطقی که مسجد وجود ندارد باید با همکاری معاونت عمرانی استانداری شهرکها و مناطق هدف شناسایی شوند تا بهترین تصمیم گرفته شود.
آقازاده تصریح کرد: براساس قانون در مناطقی که شهرک یا شهر جدیدی ساخته میشود باید زمین مورد نیاز مصارف عمومی از جمله مسجد، پارک، مدرسه، آتشنشانی و غیره تامین شود و در اختیار عموم قرار گیرد و خیران هم در این راستا همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای مساجد باید منابع درآمدی در نظر گرفته شود که تقریبا بیشتر مساجد برخوردار هستند به همین سبب باید مساجد را برای بهرهمندی از منابع درآمد پایدار تشویق کرد.
استاندار مرکزی عنوان کرد: آموزش و پرورش، دانشگاهها و نمازخانه سایر مراکز موظف هستند نمازخانه احداث و تجهیز کنند تا به بهترین شکل ممکن در اختیار مردم قرار گیرند و تاکید امام(ره) و مقام معظم رهبری این است که مساجد را مردم اداره کنند به طوری که مساجد اهل تسنن حدود 100 درصد مردمی هستند بنابراین باید فرهنگ استفاده از مساجد، احداث و تجهیز آنها در جامعه نهادینه شود.
15 منطقه در شهرستان اراک فاقد مسجد هستند
مهدی زندیهوکیلی معاون عمرانی استاندار مرکزی نیز با اشاره به تعداد مساجد در مناطق و شهرکها اظهار داشت: بر اساس آییننامههای شهرسازی در شهرکهای جدید باید فضایی برای مسجد در نظر گرفته و مسجد ایجاد شود بنابراین در 10 سال گذشته شهرکهایی که طراحی شدند برای آنها مسجد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در سالهای قبل به دلایلی از جمله مکانیابی و فاصله با مسجد در مناطقی وجود ندارد اما در مناطقی از جمله خیابان محسنی و حصار به سبب بافت قدیمی شهر و تراکم جمعیت بیش از استاندارد است که نشاندهنده اهمیت موضوع نماز بین مردم است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی ادامه داد: هزینه مسجد از اعتبارات دولتی بسیار ناچیز است به طوری که برای تعمیرات مسجد در شرایط اضطراری هزینه میشود و ساخت مسجد توسط هیات امنا و خیران انجام میشود.
ممکن است نیاز به ساخت مسجد بیشتر باشد
حجتالاسلام علی رودبارانی رئیس ستاد اقامه نماز استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: براساس گزارشات از سه سال گذشته تقریبا 15 منطقه در شهرستان اراک فاقد مسجد هستند که با توجه به ساخت و سازها ممکن است نیاز به ساخت مسجد بیشتر باشد به همین سبب براساس اهمیت موضوع باید تمهیداتی اندیشیده شود و مسئولان در این زمینه همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: در زمینه ارزیابی عملکرد نماز سال گذشته 44 دستگاه شهرستانی و 76 دستگاه استانی انجام شده که نتایج نشان میدهد وضعیت نسبت به سال 97 بهتر است.
رودبارانی با اشاره به عنوان اجلاسیه سراسری نماز گفت: پنجمین اجلاس استانی نماز با عنوان پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد در آذر ماه امسال به صورت سراسری به میزبانی وزارت کشور به صورت ویدئوکنفرانس برگزار میشود.
وی با اشاره به اقدامات اقامه نماز استان گفت: برگزاری پویش مردمی جشن تکلیف با حضور 2 هزار نفر با مشارکت صدا و سیما و آموزش و پرورش در ماه مبارک رمضان برگزار شد که مشارکت مردم در این برنامه بیشتر بود همچنین پیگیری برگزاری نماز جماعت در دستگاههای اجرایی انجام شد که با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
رئیس ستاد اقامه نماز استان مرکزی بیان کرد: در زمینه کمک مومنانه ستاد با همکاری یاوران نماز 150 بسته به ارزش تقریبا 200 هزار تومان تهیه و بین نیازمندان و جامعه هدف توزیع شد.
انتهای پیام/713/س