بررسی اجرای طرحی مشابه برق امید در آب/ قبض آب ۶۰ درصد تهرانی‌ها زیر ۲۰ هزار تومان است

بررسی اجرای طرحی مشابه برق امید در آب/ قبض آب 60 درصد تهرانی‌ها زیر 20 هزار تومان است

مدیرعامل شرکت‌ آبفای استان تهران با بیان اینکه قیمت تمام شده تأمین و توزیع آب در تهران ۲۵۰۰ تومان به ازای هر مترمکعب است، گفت: اکنون ۶۰ درصد مشترکان تهرانی زیر ۲۰ هزار تومان قبض آب پرداخت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نشستی خبری اظهار داشت: هزینه تمام شده تأمین و توزیع هر مترمکعب آب در تهران 2500 تومان است اما تنها 700 تومان از مشترکان اخذ می‌شود.

بختیاری با بیان اینکه اکنون شرکت‌های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای شرکت‌هایی زیان‌ده هستند و با زیان انباشته مواجه‌اند، گفت: در تهران زیان انباشته شده بیش از سه تا چهار هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: اکنون 60 درصد مشترکان تهرانی زیر 20 هزار تومان قبض آب پرداخت می‌کنند که با توجه به کیفیت آب و هزینه‌ای که پرداخت می‌شود می‌توان گفت که تقریبا آب مجانی در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد اما طرحی مشابه طرح برق امید، برای رایگان شدن آب مشترکان کم‌مصرف در حال بررسی است که هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده و باید منتظر مباحث مطالعاتی و کارشناسی در این زمینه باشیم.

وی ادامه داد: آب شهر تهران جزو بهترین آب‌های دنیا است و اگر می‌خواهیم میزان مصرف آب مدیریت شود باید دو مولفه فرهنگ‌سازی و اقتصاد را در نظر بگیریم در غیر این صورت کاهش مصرف نخواهیم داشت.

بختیاری با بیان اینکه قانون اجازه قطع آب را نمی دهد اما در سال‌های قبل در بخش‌هایی از شهر تهران که مصرف بی‌رویه وجود داشت مجوزهای خاصی را اخذ و نسبت به قطع آب چند روزه مشترکان اقدام کردیم، گفت: امسال قطع آب برای هیچ مشترکی انجام نشد ولی فشار آب را برای مشترکان پرمصرف به طور محسوس کاهش دادیم.

وی افزود: در تهران 60 درصد مردم زیر خط نرمال، 20 درصد در حد نرمال و کمی بیشتر و 15 تا 20 درصد در دسته پرمصرف‌ها و 5 درصد در دسته بسیار پرمصرف قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در فصل تابستان و در زمان پیک مصرف میزان افزایش مصرف مشترکان در شهر تهران از 25 درصد نسبت به آغاز شیوع ویروس کرونا به 7 تا 8 درصد کاهش یافت، گفت: این مسئله جای تشکر دارد چرا که مردم در زمان پیک همکاری بسیار خوبی با ما داشتند که اگر این همکاری صورت نمی‌گرفت با مشکلات جدی مواجه می‌شدیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی گفت: 10 سال بود که قرار بود این دو شرکت با یکدیگر ادغام شوند اما کسی جرأت نمی کرد، اکنون که این مسئله اتفاق افتاده شاهد اثرات بسیار مثبت آن هستیم تا جایی که در جنوب شرق تهران توانستیم برابر سه سال اعتبار این شهرستان‌ها در 4 یا 5 ماه گذشته هزینه کنیم و از برکات این تصمیم این است که در استان تهران طی دو تا سه سال آینده دیگر روستایی با مشکلی آب مواجه نخواهد بود و مسئله آبرسانی تانکری در استان تهران حذف خواهد شد.

بختیاری با بیان اینکه در تهران کوچکترین نشانه‌هایی از کووید 19 نه در آب شرب و نه پساب فاضلاب وجود ندارد، گفت: این موفقیت که در بین پایتخت‌های دنیا کم‌نظیر است، به علت آن حاصل شده که کیفیت آب شرب را به میزان بالاترین استانداردهای کیفیتی در نظر گرفته و به شبکه تزریق می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بازسازی شبکه آب تهران نیز گفت: 40 درصد شبکه تهران بالای 50 سال قدمت دارد و قصد داریم که امسال نیز همانند سال گذشته پروژه اصلاح و بازسازی شبکه را دو برابر بیشتر انجام دهیم اما این تلاش‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

* محمدرضا کیاشمشکی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon