گزارش| بهترین رژیم غذایی برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از چاقی در کودکان چیست؟
گروه استانها-از ابتداى شیوع کرونا، با تعطیلى مدارس و مجازى شدن آموزشها، کودکان و نوجوانان خانه نشین شده و تحرک کافى مانند گذشته را ندارند از همین رو برای پیشگیری از ابتلا به چاقی نیاز است والدین از رژیم غذایی مناسبی برای فرزندان خود در نظر بگیرند.
به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس، از ابتداى شیوع کرونا، با تعطیلى مدارس و مجازى شدن آموزشها، کودکان و نوجوانان خانه نشین شده و تحرک کافى مانند گذشته را ندارند از طرف دیگر برخى از دانش آموزان نیز در مدرسه حضور مییابند و از آموزش حضوری بهره میبرند.
از این رو تغذیه مناسب براى دانش آموزان خانه نشین از اهمیت ویژهترى برخوردار شده است چرا که آن دسته از دانش آموزانى که به مدرسه میروند و در معرض شیوع کرونا هستند باید نکات تغذیهای را رعایت کنند، و دانش آموزان که در خانه میمانند هم باید با تغذیه مناسب، مواظب اضافه وزن و سلامت خود باشند.
میان وعدههاى مجاز مصرفی در این ایام
در این رابطه کارشناس تغذیه و رژیم درمانى جزیره قشم، در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: استفاده از میان وعده براى کودکان و نوجوانان چه در خانه و چه در مدرسه حائز اهمیت است، میتوان از خشکبار، خرما و انواع مغزها و دانهها (از نوع بدون نمک) شیر و فرآوردههای آن، نوشیدنی طبیعى، میوه، بیسکوئیت بدون کرم، کیک و کلوچه استفاده کرد.
مریم روح الامینى ادامه داد: لقمه سالم( نان و پنیر و سبزی و گردو یا گوجه و خیار، تخم مرغ و غیره) و غذاهای پخته(انواع آش و عدسی و سایر حبوبات پخته) که در خانه تهیه شده باشد، براى میان وعده مناسب است.
میان وعده و تغذیه غیر مجاز مصرفى
روحالامینى در این خصوص اظهار کرد: از مصرف فرآوردههای غلات حجیم شده(با هر نام تجاری)، انواع چیپسهاى سیب زمینی و ذرت، انواع یخمک، نوشابه های گازدار و ماءالشعیر، آدامس های حاوی مواد قندی، سوسیس ،کالباس و کلیه فرآوردههای حاوى آنها و انواع آبمیوههای دارای قند افزوده، باید پرهیز شود چراکه سالم نبوده و موجب افزایش وزن هم میشود.
وى افزود: از دوغ گازدار، انواع همبرگرهای کمتر از 70 درصد گوشت و اشترودل غیرگوشتی که بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی از وزارت بهداشت هستند، انواع لواشک، آلو و آلوچه بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت و آب نباتهایی که به سطح دندان میچسبند، نباید استفاده کرد.
تقویت سیستم ایمنى بدن با تغذیه مناسب
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانى در این رابطه گفت: در این ایام، از منابع غذایی ویتامین A مثل تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوهها مثل موز و مرکبات و سبزیهای زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، لبو، شلغم، هویج، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، استفاده شود چرا که باعث تقویت سیستم ایمنى بدن میشوند.
روح الامینى اضافه کرد: از منابع غذایی ویتامین C مانند مرکبات و سبزیهاى سبز رنگ (به ویژه آب تازه میوهها و سبزیها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد استفاده گردد چرا که سبب افزایش اشتها، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیرى از افزایش وزن میشود.
وى پیرامون مواد غذایى دیگرى که موجب تقویت سیستم ایمنى میشود، بیان کرد: از منابع غذایی روی و آهن مانند گوشت، تخم مرغ، مرغ، غلات کامل،حبوبات و انواع ماهی یا میگو استفاده شود همچنین مصرف حداقل دو بار در هفته ماهى براى تامین چربیهای امگا 3 که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، مفید است.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانى تصریح کرد: از منابع غذایی سلنیوم مانند تخم مرغ، مغزها، ماهی، میگو، قارچ، موز و برنج قهوهاى استفاده شود چرا که مصرف سلنیوم باعث کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنى بدن میشود.
روح الامینى تاکید کرد: بعنوان میان وعده از آجیلها که منبع خوبی از ویتامین E و روی و سلنیوم هستند، استفاده شود اما توجه شود که آجیلها همچنین حاوی مقادیر زیادی چربی هستند و مصرف زیاد آنها موجب اضافه وزن و چاقی میشود.
به گزارش تسنیم، علاوه بر اینکه رعایت این موارد براى سلامت کودکان و نوجوانان در ایام شیوع کرونا مهم است اما این نکات تغذیهای نسبت به گذشته تغییر چندانى نکرده است و همواره این گروه سنى باید تغذیه سالم و متنوعى جهت حفظ سلامتى خود، رشد کافى و مناسب و همچنین جلوگیرى از اضافه وزن و بروز مشکلات و بیمارى در آینده، داشته باشند.
گزارش از سمانه جیشی
انتهای پیام/868/ش