۱۱ پارک جنگلی چهارمحال و بختیاری به بخش غیردولتی واگذار می‌شود

11 پارک جنگلی چهارمحال و بختیاری به بخش غیردولتی واگذار می‌شود

گروه استان‌ها - در سال جاری ۱۱ پارک جنگلی چهارمحال و بختیاری احاله مدیریتی و به بخش غیردولتی واگذار می‌شوند، این اقدامات در راستای اقتصادی کردن پارک، ایجاد ظرفیت‌های شغلی و افزایش مشارکت مردمی در حفظ منابع طبیعی انجام می‌شوند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سید اسماعیل صالحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ، اظهار داشت: منابع طبیعی هر جامعه ثروت آن جامعه است که متعلق به نسل‌های آینده است و باید در حفظ آن بکوشیم که اگر در این زمینه دقت نکنیم قطعاً جامعه آینده توأم با فقر، گرسنگی، خالی از سکنه و آلوده خواهد بود، برای همین باید در حفظ و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی بیش از پیش کوشا باشیم تا این امانت را به نسل‌های بعد تحویل دهیم.

وی به برنامه‌های مدیریتی در برنامه ششم اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها را در سه محور اقدامات فرهنگی و ترویجی، اقدامات حفاظتی و اجرای طرح‌های مدیریت منابع طبیعی انجام می‌دهیم، همچنین با توجه به نامگذاری سال جاری به اسم جهش تولید در راستای تحقق این شعار طرحی برای سازمان‌ جنگل‌ها و منابع طبیعی به نام «طرح نو در 99» تبیین و تکلیف شده که تمام منابع طبیعی را در بر می‌گیرد و در 9 طرح برای کلیه ادارات بیان شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، ارتقاء پوشش حفاظتی با تاکید بر بلوک بندی منابع بحرانی و بهره گیری از همیاران طبیعت را اولین محوری دانست که به عنوان تکلیف باید در استان انجام شود و افزود: حفاظت از اثر طبیعی از وظایف منابع طبیعی در استان‌ها است و تمام استان‌ها برنامه‌هایی در خصوص افزایش ظرفیت ضریب حفاظتی دارند که با رویکرد پیشگیرانه در سه بخش تصرفات عدوانی در عرصه ملی، آتش‌سوزی و قاچاق چوب و محصولات فرعی اجرا می‌شوند.

صالحی ادامه داد: کاداستر اراضی ملی با اولویت عرصه‌های جنگلی که از سیاست‌های راهبردی مجموعه منابع طبیعی محسوب می‌شود دومین تکلیف، همچنین افزایش ذخیره‌گاه‌های جنگلی که در این حوزه تشخیص، تعیین حدود و آگاهی را در مد نظر قرار خواهیم داد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اضافه کرد: تعیین تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی که در این حوزه به دنبال احاله مدیریت هستیم و واگذاری پارک‌ها به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اولویت اصلی است که بنا داریم به مناسبت هفته دفاع مقدس یکی از پارک‌های جدید و یکی از پارک‌های قدیمی را به نام شهید سردار سلیمانی و یکی از شهدای خانواده جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نام‌گذاری کنیم.

وی تصریح کرد: اخذ حقوق دولتی و تقویت منابع اعتباری یکی دیگر از تکالیف وضع شده در این طرح است که بر اساس قانون بند (ب)، باید قانون افزایش بهره‌برداری، اکتشاف و بهره‌برداری از معادن، قراردادهای اجاره‌ای،  وجوه دریافتی ماده 8 قانون بهره‌برداری و غیره پیگیری شوند تا اعتبار حساب شده به خزانه بازگردانده و در راه اندازی طرح‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: توسعه دولت الکترونیک با استفاده از سامانه هوشمند و فناوری روز با استفاده از سامانه‌هایی که راه اندازی شده در دست اقدام است و روز به روز بهتر خواهد شد تا مراجعین فیزیکی به ادارات کمتر شود، همچنین توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره‌برداری از محصولات جنگلی و مراتع نیز در دستور کار است تا متقاضیان با مراجعه به شیوه نامه ماده 3 می‌توانند طرح‌های موردنظر خود را دنبال و به بهره برداری برسانند.

صالحی نهمین محور در دست اقدام را مدیریت و بهره‌برداری از مراتع در قالب طرح‌های مصوب مرتع‌داری با تکیه بر تولید گیاهان دارویی دانست و اظهار کرد: رویکرد اصلاح نظام‌های بهره برداری در این محور دنبال می‌شود و مراتع از بزرگترین پتانسیل‌ها برخوردار هستند.

وی گفت: کلیه کسانی که از سال گذشته تا پایان سال 98 پروانه چرا و یا طرح‌های مرتعداری داشتند اکنون تنها تا پایان سال 1400 فرصت دارند که به ادارات منابع طبیعی مراجعه و طرح‌هایشان را به‌روز کنند که در غیر این صورت طرح‌های آن‌ها باطل خواهد شد.

صالحی ادامه داد: طرح‌های محوری سامانه‌ای نیز علاوه بر این طرح‌ها در اداره کل اجرا می‌شود که بر اساس اعتبارات ملی و استانی در دستور کار قرار می‌گیرند که می‌توان به حفاظت کار در عرصه‌های آبخیزداری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، توسعه جنگل‌ها و پارک‌های جنگلی، اصلاح مراتع و جنگل‌ها، ترویج آموزش و ارتقاء مهارت تولید در آبخیزداری و غیره اشاره کرد که برای تحقق این طرح‌ها حوزه آبخیزداری با مجامع علمی، تحقیقاتی، تعاونی‌های و منابع طبیعی، رسانه‌ها و جوامع ملی دیگر همکاری‌ می‌کند تا از پیشنهاداتشان در تحقق طرح‌ها استفاده شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در جهت رسیدن به اقدامات تعریف شده به دور از بخشی نگری، طرح‌ها را دنبال و در سطح استان اجرایی خواهیم کرد.

هومان خاکپور در ادامه این نشست با بیان اینکه در این استان منابعی وجود دارند که از تنوع گیاهی بالایی برخوردارند لذا باید به عنوان ذخیره‌گاه در دستور کار قرار گیرند، بیان کرد: در سال گذشته 9 ذخیره‌گاه در استان شناسایی،  تعیین حدود و آگاه‌سازی شدند که امسال نیز ذخیره‌گاه دیگر شناسایی، نقطه برداری و تعیین حد شده‌اند که با اقدامات حفاظتی به عنوان ذخیره جنگل استان از ضریب بالایی برخوردار هستند.

وی به پارک های جنگلی اشاره کرد و گفت: دو نوع پارک جنگلی دست‌کاشت و طبیعی در استان وجود دارد که در پایان سال گذشته 15 پارک ثبت شد که6 پارک طبیعی در شهرستان‌های اردل، کیار، لردگان و 9 پارک دست کاشت در سایر شهرستان‌ها موجود هستند، همچنین در سال گذشته 7 پارک به بخش غیردولتی احاله مدیریت شد و در سال جاری نیز در 8 پارک طرح معرفی خواهد شد و به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و...  احاله می‌شوند.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: در سال جاری سه پارک جدید به پارک‌های استان اضافه شده که در مجموع 18 پارک جنگلی در استان وجود دارد که از این مجموع 7 پارک احاله مدیریتی شده و در سال جاری 11 پارک دیگر احاله مدیریتی خواهند شد و این اقدامات در راستای اقتصادی کردن پارک و ایجاد ظرفیت‌های شغلی و افزایش مشارکت مردمی در حفظ منابع طبیعی انجام می‌شوند .

خاکپور به طرح توسعه زراعت چوب اشاره کرد و افزود: تا پایان سال گذشته هزار و 638 هکتار اراضی مورد توجه قرار گرفت که هزار و 598 هکتار در اراضی غیر ملّی و 48 هکتار در اراضی ملی به بهره‌برداران واگذار شد و صد هکتار نیز تا پایان سال 99 واگذار خواهد شد و اراضی به زیر زراعت کشت چوب می‌روند که این اراضی در تمامی شهرستان‌های دهگانه پراکنده‌اند و 10 هکتار از هر شهرستان به زیر کشت چوب در خواهند آمد و تا پایان سال 550 هکتار از اراضی به زراعت کشت چوب اضافه خواهد شد.

وی اضافه کرد: مدیریت مراتع استانی یکی دیگر از طرح‌هایی است که مورد استفاده دامداران است که در سال جاری 127 هزار  از مراتع دارای طرح می‌شوند که در 550 هزار هکتار تاکنون تهیه شده و امسال در 127 هزار هکتار دیگر طرح اجرا خواهد شد. در سال جاری 270 هکتار از اراضی مردم به مرتعداران احاله مدیریت می شود تا از مشارکت آن‌ها با کاهش هزینه دولت و سرمایه‌های مردم طرح‌ها را عملیاتی کنیم و به دنبال بالفعل کردن سایر ظرفیت‌ها باشیم که کشت گیاهان دارویی، زنبورداری و غیره را می‌توان از جمله ظرفیت‌های مراتع اعلام کرد که در راستای ارتقای این طرح‌ها تلاش خواهیم کرد.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon