بزرگداشت شهید هاشمینژاد در مشهد / روحانی شهیدی که نقش بارزی در مبارزه با گروههای التقاطی داشت
گروه استانها- سی و نهمین سالگرد شهید هاشمینژاد؛ شهیدی که نقش بارزی در مبارزه با گروههای التقاطی و منافق داشت در مشهد برپا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، یادواره شهید حجتالاسلام والمسلمین هاشمینژاد به مناسبت سی و نهمین سالگرد شهادت این شهید ظهر امروز در پردیس دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با حضور خانواده این شهید مبارز همراه بود، نیری مدیرکل پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اظهار داشت: شهدا از ذکاوت خوبی برخوردار بودند که جانشان را با خدا معامله کردند.
بزمی رئیس پردیس دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمینژاد مشهد نیز ضمن گرامیداشت یاد شهید هاشمینژاد گفت: آنچه در شهادت این شهید مهم است این نکته است که تفکر امثال شهید هاشمینژاد به چه میزان برای گروهکهای التقاطی خطرناک بود که در نهایت منجر به چنین ترورهایی شد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین اسدی از مبارزین انقلاب اسلامی و از نزدیکان شهید هاشمینژاد با بیان اینکه عموما انسانها در طول زندگی تک بعدی هستند و تنها در یک زمینه خبره میشود، گفت: شهید هاشمینژاد فردی چند بعدی بود. ایشان در درجه اول یک انسان مخلص، انقلابی ، مومن و وفادار به مسیر مبارزاتی حضرت امام بود.
وی افزود: این شهید گرامی که از شاگردان حضرت آیتالله العظمی بروجردی و حضرت امام بود، در کنار مقام معظم رهبری و مرحوم آیتالله طبسی، رهبران انقلابی مردم مشهد و استان خراسان بزرگ بودند.
این مبارز انقلابی گفت: مشهد پیش از انقلاب وضعیت ویژهای داشت. از طرفی مبدا پیدایش انجمن منحرف حجتیه بود و از طرف دیگر بسیاری از سرکردگان گروهک منافقین نیز در این شهر ساکن بودند و فعالیت میکردند. در نتیجه مبارزین اصیل به شدت تحت تخطئه این گروهها بودند.
این همرزم شهید هاشمینژاد با بیان اینکه روحانیون مبارز از سوی برخی حوزویان نیز طرد میشدند گفت: مبارزه واقعی با رژیم پهلوی در آن زمان به شدت مشکل بود. برخی از به ظاهر روحانیون که مورد حمایت رژیم پهلوی بودند از هر فرصتی برای ضربه به روحانیون مبارز استفاده میکردند. اما از آنجایی که شهید هاشمینژاد در ابعاد مختلف شخصیتی کامل بود، توانست در ابعاد مختلف و با گروههای مختلف اعم از التقاطی و متحجر و مستکبر مبارزه کند.
اسدی با اشاره به دیگر ابعاد شخصیتی این شهید افزود: این جوانمرد فاضل در کنار سواد زیاد، شخصی خطیب بود. سخنان ایشان شیوا و اثرگذار بود. در عین حال یک تحلیگر سیاسی بود و بینش سیاسی عمیقی داشت. در کنار تمامی این ویژگیها هر لحظه برای شهادت آماده بود. ایشان خود را از لحاظ روحی و معنوی برای شهادت آماده کرده بود و این در سخنرانیهای ایشان مشهود بود.
این شخصیت مبارز با تحلیل شرایط گروهک منافقین پیش از انقلاب گفت: من از ابتدا شناخت کاملی از اعضای مجاهدین خلق نداشتم و گمان میکردم که اینها با حضرت امام همراه هستند. اما زمانی که زندانی شدم و مراوداتم با اینها بیشتر شد متوجه شدم که این افراد هیچ علاقهای به روحانیت و امام ندارد و حتی برعکس ادعایشان دیدگاه مثبتی نسبت به مرحوم طالقانی هم نداشتند.
وی افزود: ما روحانیون تلاش زیادی کردیم تا از به دام افتادن جوانان توسط منافقین جلوگیری کنیم. حقیقت این است که مبارزین اصیل و شاگردان حضرت امام در زندان گرفتار دو زندان بودند. یکی زندان رژیم پهلوی و دیگری زندان منافقین، که زندان منافقین به مراتب سختتر از زندان رژیم پهلوی بود. منافقین درون زندان فضایی به شدت مسموم را علیه روحانیون ایجاد کرده بودند. در زندان به من اثبات شد که اعضای سازمان مجاهدین خلق هیچ بویی از اسلام نبردهاند، اگرچه به اسلام تظاهر میکردند.
در ادامه حمیدرضا ترقی از مبارزین پیش از انقلاب و از اعضای حزب موتلفه اسلامی گفت: در استان خراسان شهید هاشمینژاد، مقام معظم رهبری و مرحوم آیتالله طبسی که هم از نظر علمی و هم در فن خطابه در سطح بالایی قرار داشتند، جریان اصیل مبارزه با رژیم پهلوی را رهبری میکردند. سخنرانیهای شهید هاشمینژاد در مسجد فیل گاها مستمعینی بالغ بر ده هزار نفر داشت.
وی افزود: منزل شهید هاشمینژاد محل رجوع جوانان انقلابی بود. ایشان نبوغ خوبی در پاسخگویی سریع به شبهات داشت. تفکر ایشان در مبانی اسلامی عمیق بود و انحرافات را به خوبی تشخیص میداد. در نتیجه با تمامی گروهها اعم از انجمن حجتیه، منافقین و قائلین به تفکیک دین از سیاست مبارزه میکرد.
ترقی گفت: این شهید والامقام تهجد، روشنگری و خستگیناپذیری را همزمان با هم داشت و در تمامی این شقوق سطح بالایی داشت.
این زندانی پیش از انقلاب با بیان وضعیت زندانها پیش از انقلاب گفت: شهید هاشمینژاد در زندان از روحیه خوبی برخوردار بود. او در زندان ورزش میکرد و این تاثیر زیادی در حفظ روحیه دیگر انقلابیون و روحانیون داشت.
وی با بیان شرایط منافقین پیش از انقلاب و در زندانها گفت: منافقین در زندان کاملا کانالیزه شده و از سوی افراد مشخصی با روحانیون ارتباط میگرفتند. این کار برای این بود که افکار التقاطی آنها برای دیگران افشا نشود. همین رفتارها سبب شد تا شهید هاشمینژاد نسبت به عقاید آنها دچار تردید شود. شبِ روزی که منافقین بیانیه تغییر ایدئولوژی به مارکسیسم را صادر کردند، این شهید تا صبح نخوابید و با اعضای سازمان مجاهدین خلق با صدای بلند تا صبح مباحثه کرد. از آن زمان شهید هاشمینژاد مخالف سرسخت این گروهک شد. در مجموع زندان دوران خوبی برای جریانشناسی حقیقی از گروههای مبارز پیش از انقلاب بود.
ترقی با اشاره به دوران پس از پیروزی انقلاب گفت: پس از پیروزی انقلاب بنده مسئول حزب جمهوری اسلامی در نیشابور بودم و شهید هاشمینژاد مسئول حزب در استان خراسان. پس از حادثه تروریستی 7 تیر ایشان از من خواست تا پالایشی برای تصفیه عناصر نفوذی در حزب انجام دهم. از جمله کسانی که از حزب اخراج شدند کسی بود که بعدا عامل انتحاری شهادت ایشان بود.
وی در پایان گفت: شهادت این شهید خسارت بزرگی به جریان انقلابی در استان بود. ایشان محور وحدت بسیاری از گروهها بود و تلاش زیادی برای آموزش نیروهای در تراز انقلاب انجام میداد.
در ادامه نیز حجتالاسلام و المسلمین سلطانی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی گفت: شهید هاشمینژاد، شخصیتی جامع و کامل داشت. در تمامی ابعاد کامل بود، عم عالم بود هم عامل بود و هم مبارز. این شهید عزیز با تمام وجود مبارزه و تلاش میکرد و در عین حال مشوق مبارزین نیز بود.
وی در پایان این مراسم گفت: حقیقتا غفلت کردهایم که نتوانستهایم چنین شخصیتهای بزرگی را برای جامعه الگو قرار دهیم.
انتهای پیام/282/ش