جشنواره شهید رجایی با هدف سنجش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در گیلان برگزار شد

جشنواره شهید رجایی با هدف سنجش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در گیلان برگزار شد

گروه استان‌ها- جشنواره شهید رجایی جهت سنجش عملکرد دستگاه‌های اجرایی و نزدیک‌تر شدن مدیران دستگاه‌ها به سیره شهید رجایی در گیلان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، جشنواره شهید رجایی عصر امروز به منظور سنجش عملکرد دستگاه‌های اجرایی، نهادینه کردن فرهنگ بهبود عملکردها و با هدف نزدیک‌تر کردن مدیران دستگاه‌ها به منش و سیره شهید رجایی در کنار ارائه گزارشی از نحوه انتخاب دستگاه‌های برتر استان در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان در این مراسم شعار امسال جشنواره شهید رجایی را «افزایش اعتماد عمومی، ارتقاء فرهنگ سازمانی، شفافیت و توسعه دولت الکترونیک» اعلام کرد و اظهار داشت: برگزاری این جشنواره از سال 75 مطرح و به پیشنهاد سازمان امور استخدامی کشور و تصویب شورای اداری از سال 77 اجرایی شد.

محمد علی محمدی تاریخچه جشنواره شهید رجایی را مورد اشاره قرار داد و با تأکید بر اینکه روند برگزاری آن با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده و برخی سال‌ها اصلاً برگزار نشده است تصریح کرد: برخی از دولت‌ها اعتقادی به برگزاری جشنواره شهید رجایی نداشتند و بنابراین در سال‌های اخیر به موضوع ارزیابی دستگاه‌ها پرداخته نشد.

وی با بیان اینکه در نخستین دوره برگزاری جشنواره شهید رجایی در کشور 8 محور و 24 شاخص برای آن جهت سنجش عملکرد دستگاه‌های اجرایی مطرح شد ابراز داشت: تمرکززدایی، کاهش تصدی‌گری غیرضروری، کارآمدتر کردن امر نظارت، توسعه آگاهی‌های عمومی و تقویت نظام اداری از جمله این محورهای هشت‌گانه محسوب می‌شوند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان تغییر زاویه دید در جشنواره شهید رجایی جهت سنجش عملکرد دستگاه‌ها از سال 81 و مطالعه نظام ارزیابی چهار کشور جهان را مورد اشاره قرار داد و گفت: وقتی دستگاهی در جشنواره شهید رجایی تقدیر می‌شود به معنی کم‌کاری سایر دستگاه‌ها نیست و این کار برای افزایش انگیزه انجام می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان نیز در این برنامه تعداد دستگاه‌های ارزیابی شده استان در جشنواره شهید رجایی امسال را 50 دستگاه اعلام کرد و اظهار داشت: درصد تحقق شاخص‌های اختصاصی در گیلان در سال 98 حدود 92.64 درصد بوده است که در مقایسه با سال قبل‌تر 12 درصد کاهش دارد.

محمدرضا گلی اصلاح ساختارهای سازمانی دستگاه‌های اجرایی گیلان در سال 98 را 70 درصد خواند و با بیان اینکه در این شاخص به نسبت سال‌های گذشته 4 درصد کاهش داشتیم ابراز داشت: در بخش توسعه دولت الکترونیک عملکرد دستگاه‌های اجرایی گیلان مطلوب بود و از میزان 64 درصد در سال 97 به 72 درصد در سال 98 رسید.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی گیلان در بخش مدیریت سرمایه انسانی در سال 97 از 60 درصد به 50 درصد در سال 98 رسیده‌اند از کاهش 10 درصدی در این شاخص خبر داد و خاطرنشان کرد: در بخش بهبود فضای کسب و کار نیز شاخص عملکرد دستگاه‌های اجرایی گیلان از 70 درصد در سال 97 به 45 درصد در سال 98 رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از کاهش شاخص ارتقاء سلامت اداری، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی دستگاه‌های اجرایی استان در سال 98 سخن گفت و افزود: علت این موضوع این است که دستگاه‌های اجرایی گیلان در بخش ارائه خدمات الکترونیک به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.

به گزارش تسنیم، دستگاه‌هایی نظیر اداره کل ارتباطات و فناوری استان گیلان، اداره کل بهزیستی، معاونت خزانه‌داری اداره کل اقتصاد و امور دارایی و دفتر فناوری اطلاعات استانداری گیلان از جمله دستگاه‌هایی بودند که در ارزیابی شاخص عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان همکاری کردند.

لازم به ذکر است که در پایان جشنواره شهید رجایی امسال دستگاه‌های اجرایی برتر استان گیلان در سه محور مبارزه با بیماری کرونا، اقتصاد مقاومتی و جذب سرمایه‌گذاری و دولت الکترونیک انتخاب و از رؤسای آنان تقدیر به عمل آمد.

در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی گیلان و اداره کل بنادر و دریانوردی در بخش اقتصاد مقاومتی و جذب سرمایه‌گذار، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان در بخش دولت الکترونیک و در بحث مبارزه با بیماری کرونا نیز دانشگاه علوم پزشکی حائز رتبه‌های برتر استانی شدند.

علاوه بر این‌ها در مجموع امتیازات عمومی و اختصاصی نیز در گروه زیربنایی، توسعه زیرساخت‌ها شرکت برق منطقه‌ای گیلان، در گروه سلامت و رفاه اجتماعی اداره کل بهزیستی، در گروه دستگاه‌های تولیدی و خدماتی اداره کل دامپزشکی، در گروه دستگاه‌های عمومی و قضایی اداره کل امور اقتصاد و دارایی و در گروه بیشترین رشد عملکردی نیز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان حائز رتبه‌های برتر شدند.

بیشترین عدم تحقق در شاخص‌های عملکردی دستگاه‌های اجرایی گیلان در بخش‌های ارائه خدمات دفاتر پیشخوان، واگذاری واحدهای عملیاتی و خدمات دستگاه‌های اجرایی به بخش خصوصی و سمن‌ها و رعایت  شایسته‌سالاری در انتصاب مدیران بود.

انتهای پیام/614/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon