نماینده مردم مهاباد در مجلس: ۹۰ درصد بازار صادراتی عراق از دست رفت

نماینده مردم مهاباد در مجلس: 90 درصد بازار صادراتی عراق از دست رفت

گروه استان‌ها-نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اینکه هم اکنون بیش از ۹۰ درصد بازار صادرات عراق توسط جمهوری اسلامی ایران از دست رفته است گفت: بنابراین صادرات باید همیشه برقرار باشد.

جلال محمودزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با تاکید بر اینکه علت گرانی تخم‌مرغ در بازار، صادرات آن نیست اظهار داشت: صادرات در تمامی کشورها به ویژه صادرات محصولات کشاورزی به غیر از ایران آزاد است.

وی تصریح کرد: بنابراین باید همیشه صادرات آزاد بوده و از آن جلوگیری نشود چون عدم صادرات، برخلاف اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و برخلاف اقتصاد کشاورزی است.

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مشتری خارجی مشاهده کند که طرف مقابلش، صادرات مقطعی دارد به سراغ کشورهایی می‌رود که به صورت روال عادی دارای صادرات هستند بنابراین بازارهای جهانی و مشتری‌های خارجی با صادرات مقطعی از دست می‌روند.

وی با ابراز تاسف از اینکه هم اکنون بیش از 90 درصد بازار صادرات عراق توسط جمهوری اسلامی ایران از دست رفته است افزود: بنابراین صادرات باید همیشه برقرار باشد یعنی راهکار اینکه قیمت داخلی را متعادل کرده و اجازه ندهیم قیمت محصول در داخل افزایش یابد این است که باید یک تعرفه صادراتی بسته شود.

محمودزاده تصریح کرد: در این صورت درآمد تعرفه صادراتی به سویا، کنجد و ذرت به صورت ارزان در اختیار تولیدکننده قرار گرفته تا قیمت تمام شده تولیدکننده، کاهش یابد و در نتیجه هم افزایش تولید داشته و هم کیفیت افزایش یابد.

وی گفت: این در حالی است که قیمت داخلی افزایش یافته و صادرات قطع شده است، پس باید به فکر صادرات و مشتری خارجی نیز بود و در حالت کلی با توجه به اینکه نهاده دامی وجود ندارد، هم اکنون تخم مرغ گران شده است.

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در زنجیره‌های تولید به مرغداران نهاده چندانی در نظر نمی‌گیرد و متاسفانه فقط به اندازه مصرف سه روشان به آنها نهاده داده و باید 27 روز ماه را در بازار آزاد به دنبال تهیه نهاده باشند.

وی افزود: سویایی که دو هزار و 500 تومان قیمت دولتی دارد هم اکنون کیلویی 13 هزار به فروش رفته و ذرتی که به قیمت دولتی هزار و 800 تومان در بازار پیش‌بینی شده، بین سه هزار و 700 تا چهار هزار تومان است.

محمودزاده اظهار داشت: بنابراین زمانی که مرغدار نهاده 27 روز خود را از بازار سیاه و آزاد تهیه می‌کند قیمت تمام شده آن افزایش یافته و نمی‌توان به مرغداری که قیمت تولیدش 20 هزار تومان شده است، از وی خواست که به قیمت 15 هزار تومان به فروش رساند.

وی تاکید کرد: بی‌تردید اگر کسی مرغدار را به این کار وارد کند، به سراغ جوجه‌ریزی نرفته و متاسفانه هم اکنون چنین شده است و با این وضعیتی که به پیش می‌رود تا 15 تا 20 روز دیگر، مرغ در هر کیلو به 25 هزار تومان می‌رسد.

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه پشتیبانی امور دام در کشور وجود دارد باید نهاده کافی با قیمت دولتی در اختیار تولیدکننده قرار داده و با وی قرارداد بسته شود تا او هم با قیمت منصفانه و مناسب، محصولش را تحویل پشتیبانی امور دام دهد تا آنها نیز در بازار تزریق کنند.

انتهای پیام/7548/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon