رئیسی: صدای کارگران باید شنیده شود / قوه قضائیه ۱۲۰۰ کارگاه و کارخانه را از وضعیت رکود خارج کرد
گروه استانها-رئیس قوه قضائیه گفت: فراخور تاکید و منویات مقام معظم رهبری احصا و پیگیری مشکلات حوزه تولید جزو اولویتهای دستگاه قضایی با هدف رونق و جهش تولید است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سیدابراهیم رئیسی شامگاه امروز در برنامه زنده تلویزیونی در اردبیل اظهار داشت: باتوجه به اهمیت حوزه تولید و اشتغال و بنابر تاکید مقام معظم رهبری بر تسهیل شرایط تولید و رفع موانع کارآفرینی و اشتغال برای دستیابی به اهداف جهش تولید دستگاه قضایی به جد پیگیر بخش اعظمی از مشکلات حوزه تولید بوده چرا که در این راستا معتقد هستیم که صدای کارفرما، کارآفرین و کارگران باید شنیده شود.
وی تصریح کرد: به فراخور تاکید مقام معظم رهبری و وظیفه دستگاه قضا سال گذشته همکاران ما توانستند با ورود به حوزه حل مشکلات تولید و اشتغال یک هزار و 200 کارگاه و کارخانه را از وضعیت رکود خارج کنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز وظیفه تمام مسئولان به تبعیت از فرمان مقام معظم رهبری در هر بخشی با هر مسئولیتی فعالیت در راستای رونقبخشی و جهتدهی به تولید است چه بسا که امروز در میدان یک مجاهدت ضرورت دارد، طوری که باید تولید رونق یابد و این هدف هرگز با سخن محقق نمیشود و باید تمام حرفهای مسئولان ما در عمل به عینه دیده شود.
رئیسی بحث نظارت را از دیگر وظایف دستگاه قضا دانست و یادآور شد: قوه قضائیه در دو بخش نظارت و قضاوت در حوزهها و عرصههای مختلف وارد عمل شده و هر دو بخش به یک اندازه وظیفه ما است.
به گفته وی مسئله روز کشور مسئله تولید است و برخی از مشکلات در عین سادگی به راحتی و با یک پیگیری ساده قابل حل و برطرفسازی است.
رکود چند ساله 90 درصد از ظرفیت کارخانه سبلان پارچه یک اشتباه فاحش است
رئیس قوه قضائیه با اشاره به وضعیت کارخانه سبلان پارچه اظهار داشت: در سفر به اردبیل مشکل سبلان پارچه در حضور امام جمعه و استاندار و مسئولان محلی طرح و بررسی شد که در عین ناباوری برای ما عجیب بود که بیش از 90 درصد از ظرفیت این کارخانه عظیم به مدت سالها راکد و بلااستفاده بوده است.
رئیسی با اشاره به اینکه نیاز به کار در این استان یک نیاز اساسی است، افزود: وقتی زمینه به خوبی فراهم و آماده است و کارخانهای همچون کارخانه سبلان پارچه ظرفیت اشتغال و بکارگیری هزاران نفر از بیکاران این استان را دارد روا نیست که 9 سال دست روی دست گذاشته و به علت یک مشکل اداری کار را معطل کنیم.
وی تصریح کرد: در گام نخست در کارخانه سبلان پارچه اردبیل 6 هزار کارگر قابل جذب هستند که به حول الهی مشکل این واحد تولیدی با یک پیگیری جدی قابل حل است که در این راستا ضرورت دارد همه مسئولان یک حس مضاعف به این موارد داشته باشند.
تعیین تکلیف کشت و صنعت مغان بر عهده هیئت داوران؛ همه چیز حول عدالت خواهد بود
رئیس قوه قضائیه با یادآوری تشکیل جلسه خصوصی چندساعته برای تعیین و تکلیف کشت و صنعت مغان اردبیل تصریح کرد: قبل از سفر ما به این استان 17 تیم قضایی تشکیل و در شهرهای مختلف استقرار یافته نسبت به احصا، شناسایی و بررسی مشکلات پرداختند که در سفر به این استان ما میدانستیم که یکی از مشکلات بزرگ منطقه وضعیت نامعلوم و نامطلوب کشت و صنعت مغان میباشد.
رئیسی با بیان اینکه کشت و صنعت به یک دغدغه کلی در استان تبدیل شده است،اضافه کرد: با ورود هیئت مستشاری دیوان محاسبات کشور برخی موضوعات در رابطه با کشت و صنعت مغان در دست بررسی است که در رابطه با این منطقه مشکلاتی از قبیل نحوه واگذاری، کارشناسی، طریقه مزایده، اقدامات قبل و بعد از واگذاری و برخی ایرادات خرد وارد است.
وی از تشکیل فوری هیئت داوری منصف در رابطه با تعیین نهایی تکلیف کشت و صنعت مغان خبر داد و عنوان کرد: ما دستور لازم را دادیم تا هیئت داوران با جمع آوری گزارشات بخشهای مختلف محلی و ملی و با نگاه به تمام مدارک و اسناد و به دور از هرگونه فشاری و تاکیدا بر محور عدالت و عادلانه هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف این منطقه اقدام نمایند.
شناسایی دقیق منافذ فساد در کشور؛ مفسد اقتصادی راه دررویی ندارد
رئیس قوه قضائیه با اشاره به فساد اقتصادی و پولشویی در کشور گفت: ذائقه نظام اسلامی فساد را برنمیتابد و ما بعنوان یکی از سه قوه اصلی کشور باید تمام منافذ فساد را شناسایی و آسیبشناسی کرده و به دنبال راه چاره برای ساماندهی وضعیت برخی از افرادی باشیم که به بیتالمال دستاندازی میکنند.
رئیسی در این رابطه ادامه داد: مسئله فساد اقتصادی در همه حوزهها است چه حوزه اجرایی و چه حوزه بانکی و پولی که در این رابطه پرونده هایی با مبالغ و افراد مختلف اما با یک جنس در دستگاه قضایی تشکیل میشود که این مهم تنها یک مسئله را مشخص میکند اینکه ما از یک سوراخ چندبار گزیده میشویم.
وی پیگیری اصلاح ساختارهای فسادزا و بسترهایی که قابلیت ایجاد فساد دارند را از مهمترین وظایف دولت و مجلس دانست و افزود: پیام 8 مادهای مقام معظم رهبری که در سال 80 ابلاغ کردند امروز هم در امور اقتصادی صدق میکند و همواره این پیام زنده است.
به گفته رئیس قوه قضائیه برخورد با مفسد اقتصادی از ضروریات بوده و باید افراد خاطی دنبال شده و به مجازات مستحقه برسد.
1100 میلیارد ریال به رفع مشکلات ضروری اردبیل اختصاص یافت
رئیس قوه قضائیه از اختصاص یک هزار و 100 میلیارد ریال در رابطه با مشکلات و کمبودهای استان اردبیل با هدف رفع مشکلات ضروری استان خبر داد و اظهار کرد: ما در جلساتی که با همکاران داشتیم کمبودها و مشکلات استان مطرح شد که در این رابطه برخی تصمیمات باید دنبال شود.
رئیسی بیان کرد: زمینخواریهایی که در برخی نقطههای استان اتفاق افتاده است از اصلیترین دغدغه عدهای از مردم شریف اردبیل بوده که دستور دادیم به دادستان کل کشور که پیگیر این موضوع بوده و مسئله زمینخواری در اسالم و حوزه گیلان را به جد پیگیری کنند.
وی افزود: برخی مشکلات و مسائلی که مربوط به حوزه بازرسی میشد به سازمان بازرسی استان سپرده شد تا به طور مثال اقدام آن دسته از افرادی که نسبت به اخذ تسهیلات اقدام کرده اما به تعهدات عمل نکردهاند باید به طور جدی مورد بررسی و پیگیری قرار داده شود.
رئیس قوه قضائیه در پایان سخنان خود استان اردبیل را دارای ظرفیتهای انسانی و طبیعی غنی دانسته و اظهار کرد: این استان مردمان سختکوش،ساعی و تلاشگر بسیاری دارد که همواره در طول تاریخ وفاداری خود به نظام و انقلاب را به اثبات رساندهاند که تقدیم 3 هزار و 400 شهید والامقام دلیل صدق این ادعاست.
انتهای پیام/ش