نامه محرمانه رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به روحانی/ تاکنون تنها ۲۷درصد از یکمیلیارد دلار به بخش درمانی اختصاص یافته است
حسینعلی شهریاری با اشاره به عدمتخصیص یکمیلیارد دلار به بخش بهداشت و درمان گفت: متأسفانه تاکنون نه رئیسجمهور و نه دیگر مسئولان دولتی پاسخ مشخصی درباره عدمتخصیص درست یکمیلیارد دلار به بخش درمانی کشور به مجلس ندادهاند.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره دلنوشته اخیر وزیر بهداشت مبنی بر عدم دریافت بخش عمدهای از یک میلیارد دلاری که بهدستور رهبر انقلاب برای هزینهکرد در امور کرونا از صندوق توسعه ملی برداشت شد، گفت: بنده در این رابطه نزدیک به یک ماه پیش نامهای 10بندی به رئیس جمهور نوشتم و علت کوتاهی دستگاههای دولتی در کمک به بخش بهداشت و درمان کشور از جمله عدم تخصیص یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی را جویا شدم.
وی با بیان اینکه "متأسفانه تاکنون نه رئیس جمهور و نه دیگر مسئولان دولتی پاسخی به نامه بنده بهعنوان مسئول کمیسیون بهداشت مجلس ندادند"، خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون بهداشت در اقدامی از تمامی مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی کشور دعوت کردیم گزارشی درباره میزان پرداختی به آنها از محل اعتبار یک میلیارد دلاری بدهند که در نهایت مشخص شد تاکنون تنها 27 درصد از یک میلیارد دلار در اختیار بخش بهداشت و درمان کشور قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: بر اساس قانون سازمان برنامه بودجه وظیفه تخصیص اعتبار به تمامی دستگاهها از جمله بخش بهداشت و درمان را بهعهده دارد و مسئله عدم تخصیص نیز باید از سوی این سازمان پیگیری شود ولی از آنجا که مجلس قانوناً هیچ اختیاری مبنی بر نظارت بر سازمانهای زیر نظر معاونتهای ریاست جمهوری ندارد، ما نمیتوانیم سؤال یا استیضاح و برخوردی با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته باشیم و تنها قادر به تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه هستیم که این مکانیزم علاوه بر اینکه ماهها طول میکشد، با توجه به تجربه 4 دورهای که بنده در مجلس داشتم، در نهایت نیز نتیجه مشخصی نخواهد داشت.
شهریاری ادامه داد: در شرایط فعلی تنها مسیر قانونی برای پیگیری این مسئله جلسه سران قوا است که در آن آقای قالیباف بهعنوان رئیس مجلس باید پیگیر این مسئله باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان کرد: بنده در روزهای گذشته مجدداً نامهای مهم و محرمانه به رئیس جمهور نوشتم و در آن از وضعیت نامطلوب عدم تخصیص بموقع ارز برای تأمین دارو و واکسن آنفلوآنزا گفتم و رونوشتی از این نامه را به دفتر رهبری، دبیر شورایعالی امنیت ملی و وزیر اطلاعات ارسال کردم و عواقب و مخاطرات عدم تأمین بموقع این اقلام را یادآوری کردم.
وی افزود: تنها جوابی که دفتر رئیس جمهور به ما داده این است که "رئیس جمهور به رئیس بانک مرکزی تأکید کرده است که اولویت اختصاص ارز به تأمین دارو باشد". ما باید در روزهای آینده منتظر باشیم و ببینیم آیا این دستور رئیس جمهور تأثیری در تأمین اقلام دارویی مورد نیاز بهویژه واکسن آنفلوآنزا داشته است یا خیر.
انتهای پیام/+