گزینههای دولت افغانستان برای حل مسائل اختلافی آغاز مذاکرات چیست؟
باوجودی که دو هفته از مراسم افتتاحیه مذاکرات بینالافغانی میگذرد اما دولت افغانستان و طالبان هنوز مذاکرات مستقیم را آغاز نکردهاند و دیدارهای گروه تماس نیز متوقف شده است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دیدارهای گروه تماس تیمهای مذاکره کننده دولت افغانستان و طالبان در قطر برای تعیین دستورکار مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیدهاند و آخرین دیدار دو طرف چهارشنبه هفته گذشته بدون رسیدن به نتیجه نهایی و حل اختلافات پایان یافت.
طالبان در این دیدارها خواسته تا مذهب حنفی به عنوان تنها منبع تصمیمگیری برسمیت شناخته شود و بر مبنا قرار گرفتن موافقنامه قطر در مذاکرات بینالافغانی نیز تاکید دارد اما تیم مذاکره کننده دولت این خواستهها را نپذیرفته است.
«سید ظاهر مسرور» عضو پارلمان افغانستان درباره وقفه بوجود آمده میگوید: هر زمانی که دو طرف نتوانند طرف مقابل را به پذیرفتن دستورکار خود متقاعد کنند، دو طرف مجبور هستند وقفهای را ایجاد کنند تا نظرات حامیانشان را در قبال دستورکار جدید داشته باشد.
گزینههای جایگزین دولت برای حل مسائل اختلافی چیست؟
به گزارش «طلوع نیوز»، طرح جایگزین تیم مذاکراتی دولت افغانستان این است که هر گاه در جریان مذاکرات اختلافی به میان آمد براساس فقه حنفی تصمیم گرفته شود، اما حقوق، احوال شخصیه و اصول مذهبی شیعیان و اقلیتهای دینی دیگر بیتبعیض رعایت شود.
تیم مذاکراتی دولت برای توافقنامه آمریکا و طالبان نیز 4 گزینه را مطرح کرده است:
گزینه اول – هرگاه توافقنامه آمریکا و طالبان اصل پذیرفته شود اعلامیههای دولت افغانستان با آمریکا و ناتو نیز باید اصل شمرده شوند.
گزینه دوم – نه توافقنامه آمریکا و طالبان و نه اعلامیههای دولت افغانستان با آمریکا و ناتو مبنا قرار گیرد بلکه مذاکرات براساس تصمیمات لویه جرگه مشورتی صلح و قطعنامه این جرگه به پیش برده شوند.
گزینه سوم – منافع عالی کشور.
و گزینه چهارم این است که قرآن و حدیث جایگزین تمامی گزینههای دیگر شوند.
«عبدالحکیم منیب» رئیس حزب انقلاب اسلامی در واکنش به خواستههای طالبان گفت که تمام تصمیمات باید «مطابق قانون اساسی موجود و مطابق فقه جعفری باشد.»
انتهای پیام/.