سازمان شیلات هنوز به سیاست غلط خود در حمایت از "صید ترال" ادامه می‌دهد!

سازمان شیلات هنوز به سیاست غلط خود در حمایت از "صید ترال" ادامه می‌دهد!

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس از تدوین طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت صید ترال خبر داد و گفت: سازمان شیلات با وجود تذکرات و پیگیری‌های مکرر نمایندگان مجلس، هنوز به سیاست غلط گذشته خود مبنی بر حمایت از صید ترال ادامه می‌دهد.

معین‌الدین سعیدی؛ عضو فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم با انتقاد از وضعیت صید ترال انواع ماهی‌ها و  آبزیان در خلیج فارس اظهار کرد: این نوع صد، لطمات جدی به صیادان و نسل آبزیان وارد کرده که باید به طور جدی با آن برخورد شود.

وی بر ضرورت ورود جدی قوه‌قضائیه به موضوع صید ترال اشاره و تصریح کرد: صید ترال مشکلات عدیده‌‌ای برای بهره‌برداران از منابع آبی و همین طور صیادان منطقه ایجاد کرده که باید با اقدامات قضایی با آن مقابله شود.

عضو فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس خاطرنشان کرد: متأسفانه سازمان شیلات با وجود تذکرات و پیگیری‌های مکرر نمایندگان مجلس، هنوز به سیاست غلط گذشته خود مبنی بر حمایت از صید ترال ادامه می‌دهد که با این سیاست آسیب‌های جدی هم به محیط زیست منطقه وارد شده و از طرف دیگر لطمات اقتصادی نیز به صیادان وارد شده است.

سعیدی متذکر شد: طرح سؤالی از آقای خاوازی وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت صید ترال تهیه و تدوین شده که به‌زودی تقدیم کمیسیون کشاورزی  مجلس خواهد شد.

به گزارش تسنیم، یکی از روش‌های صید "تور ترال کفی" است که با وجود داشتن مضرات و اثرات زیست‌شناختی و فیزیکی و زیست‌محیطی بر بوم‌سازگان، به دلیل ترکیب صید بالا کاربرد وسیعی دارد؛ آب‌های ساحلی استان خوزستان از ویژه‌ترین مناطق خلیج فارس با توان تولید بالاست و تحت اثر انواع روش‌های ماهیگیری و صنایع و بهره‌برداری‌های مختلف است.

در تحقیقی که از دی ماه 1385 تا آذر 1386 در منطقه ذکر شده انجام شد، جمعا حدود 29000  قطعه ماهی توسط طور ترال کف صید شد و مورد شناسایی و زیست‌سنجی طولی و وزنی قرار گرفت. ماهیان بررسی شده 64 گونه از 40 خانواده و میگوها 3 گونه از یک خانواده بودند؛ اکثر گونه‌ها از ماهیان غیراقتصادی و غیرهدف بوده در گروه‌های طولی و وزنی پایین و نابالغ بودند!

فشار صیادی بالا و حذف ماهیان درشت از جمعیت ذخایر و آثار متعدد دیگر روی جمعیت ماهیان هدف و غیرهدف در مجموع نشان‌دهنده آسیب جدی به محیط زیست دریایی منطقه است؛ برای ترمیم آسیب‌های ناشی از صید ترال اصلاحات فنی در تور و روش‌های قاطع مدیریتی ضروری است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران