سرلشکر باقری: تشکیل جبهه مقاومت نتیجه دفاع مقدس است/ حمایت آمریکا نباشد اسرائیل فرو‌ می‌پاشد

سرلشکر باقری: تشکیل جبهه مقاومت نتیجه دفاع مقدس است/حمایت آمریکا نباشد اسراییل فرو‌ می پاشد

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: حمایت اقتصادی آمریکا نباشد اسرائیل فرو‌ می‌پاشد.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما طی سخنانی اظهار داشت: حقیقت این است که همه عزیزانی که در دفاع مقدس به شهادت رسیدند مقرب درگاه الهی هستند و سخت است که بخواهم درباره شهید باقری صحبت کنم.

وی افزود: امروز سی و نه سال از عملیات شکست حصر آبادان می‌گذرد. شهید باقری تلاش می‌کرد بی‌نظمی و درهم‌ریختگی جبهه در اوایل جنگ را به انسجام بکشاند و در مرحله اول که تثبیت حرکت دشمن بود و بعد هم با عملیات‌های کوچک که به‌مرور انجام شد ‌و اعتمادیابی در جنگ صورت گرفت و بعد هم عملیات فرمانده‌کل قوا، عملیات ثامن الائمه(ع) طراحی شد و این اولین عملیاتی بود که فرماندهان ارتش و سپاه با هم طراحی را انجام می‌دادند.

سردار باقری تصریح کرد: شهید باقری در طراحی و شناسایی عملیات و هدایت عملیات نقش اساسی داشت. طراحی شده بود که از لوله های نفت کنار کارون نفت سیاه به رودخانه ریخته شود و کنار کارون پل‌های دشمن توسط گلوله‌های توپ به آتش کشیده شود. در عمل زودتر از برنامه‌ریزی آتش‌سوزی صورت گرفت. شهید باقری دعا می‌کند و از خدا می‌خواهد که کمک کند و این‌طور می‌شود که 100 متر مانده به قرارگاه ما دود حاصل از آتش به‌سمت دیگری منحرف می‌شود.

رییس ستادکل نیروهای مسلح ابراز کرد: جنگی بر ملت ایران تحمیل شد. جنگ پدیده شوم و نامناسبی است. ما با کسی جنگ نداشتیم و نداریم. دفاع مقدس کنار همه آسیب‌هایی که به ما زد که هنوز هم ملت ایران دچار آن هستند، کنار همه این آسیب‌ها دستاوردهای چشمگیری نصیب ما شد.

وی گفت: در حافظه تاریخی ملت ایران شاهد هستیم در جنگ‌های ایران و روس هر کس به ما حمله کرده بخشی از سرزمین ما را جدا کرده است. در جنگ اول جهانی نیمی از جمعیت ملت ایران از بین رفتند. دفاع مقدس این را کاملاً به‌عکس کرده است. این همه کشور جمع شدند و صدام و حزب بعث به ایران تهاجم کردند اما این ملت و نیروهای مسلحش هشت سال جنگیده است و اجازه نداده است یک وجب از خاک ایران جدا شود.

سرلشکر باقری ادامه داد: دفاع مقدس یک وحدت ملی ایجاد کرد و قطعه طلایی و‌ نورانی از تاریخ در این مقطع اتفاق افتاده است. ملت ایران فهمید اگر به خود متکی باشد ولو همه مقابل او ایستاده باشند می‌تواند موفق باشد. بازدارندگی‌ای که دفاع مقدس ایجاد کرده است بی‌نظیر است. دفاع مقدس نشان داد شروع جنگ شاید با دشمن باشد اما پایان جنگ با او نیست و هزینه زیادی متحمل شده است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح تأکید کرد: ما کشوری هستیم که خودمان تصمیم می‌گیریم راهبرد دفاعی‌مان چگونه باشد و چگونه بجنگیم. در دنیا تنها چند کشور این‌گونه هستند و بقیه مقلد دیگران هستند. در منطقه ما بر اثر دفاع مقدس، اسرائیل که روزی می‌گفت "مرز ما از نیل تا فرات است"، تلاش می‌کند در همین سرزمین خود را اثبات کند و اگر لحظه‌ای حمایت اقتصادی آمریکا از آن برداشته شود فرو می‌پاشد. دفاع مقدس مرزهای امنیت ملی را از مرزهای جغرافیایی جلوتر برده که شهید سلیمانی پرچمدار این حرکت بود.

سرلشکر باقری مطرح کرد: صدام قبل از جنگ شکست‌هایی را از ایران خورده بود و قبل از جنگ حدود 700 مرتبه به پاسگاه‌های ما تجاوز کرد و از اقدامات تروریستی در خوزستان حمایت کرد.

سردار باقری گفت: پس از فتح خرمشهر باید یک تصمیمی راهبردی درباره جنگ گرفته می‌شد، در مقابل هم ما با دشمنی روبه‌رو بودیم که نمی‌شد از او تعهد گرفت که دیگر به ما حمله نکند، ضمن اینکه در منطقه هم ما باید به اروندرود می‌چسبیدیم، این روند باید ادامه پیدا می‌کرد تا دنیا متجاوز را مشخص کند. اما کسی این اطمینان را به ما نمی‌داد تا اینکه بالاخره قطعنامه 598 صادر شد که جمهوری اسلامی به‌نحوی اطمینان پیدا می‌کند که به این صورت متجاوز بودن عراق را می‌توان مشخص کرد اما غرامت جنگ تا الآن هم پرداخته نشده و این طلبکاری ملت ایران است.

وی ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند یک سند مکتوب یا بیانیه‌ای ارائه کند که "شما متوقف شوید و ما به شما غرامت می‌دهیم."، دائماً گفته می‌شد که "شما آتش‌بس را بپذیرید."، از جهت نظامی هم در نقطه پایداری نبودیم که آنجا بایستیم و بگوییم جنگی اتفاق نمی‌افتد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح تصریح کرد: مسئله تحریف در تاریخ دامنه طولانی دارد. دشمن باید با تحریف این واقعیت را که باید به نسلهای بعدی اطمینان بدهد که روی پای خود بایستند بر هم بزند. البته افراد اغراق‌کننده هم خدمت نمی‌کنند. در گزارش به رهبر انقلاب عرض کردم که کارهای بزرگی هم صورت گرفته و بزرگترین کار هم پروژه‌های تحقیقاتی است که از 12 سال پیش آغاز شده و با نظارت‌های سخت علمی این کار انجام شده و 80 درصد از این پروژه‌ها انجام شده و تا حد بالایی قابل تأیید است.

وی اضافه کرد: کارهای بزرگی هم در موزه‌های تهران و استان‌های کشور برمبنای همین اسناد در حال شکل‌گیری است. بر اساس این اسناد می‌شود جلوی تحریف را گرفت البته تلاش دشمنان برای تحریف ادامه دارد.

سرلشکر باقری درباره رعایت عقلانیت در روایتگری دفاع مقدس گفت: روحیه و احساس جایگاه بالایی دارند اما پیشبرد همه‌جانبه دفاع مقدس نیاز به عقلانیت داشت، این موضوعی است که در دفاع مقدس جایگاه ویژه‌ای دارد. با اینکه فرماندهان ما در خط مقدم دفاع مقدس بودند با احساس رزمنده عجین بودند. مرحله‌بندی جنگ و این‌که چگونه دشمن را متوقف و ناامیدی را تبدیل به امیدواری کنیم موضوع بسیار مهمی بوده است.

وی افزود: این‌که چگونه دشمن را شکست دادیم نیاز به تدبیر و عقلانیت داشت. خوب، دشمن در منطقه شمال خلیج فارس سایت‌های موشکی قرار داده بود و کاروان‌های تجاری ما را هدف قرار می‌داد. یکی از جاهایی که باید انتخاب می‌کردیم برای جنگیدن شبه‌جزیره فاو است. حدود 9 ماه کار سنگین اطلاعاتی صورت گرفت و 800 تیم غواص بدون اینکه کشف شوند برای شناسایی به فاو رفتند. بعد این عملیات اجرا شد و آن پل بعثت زده شد و پدافند هوایی حدود 65 هواپیمای روز دنیا را در والفجر8 زده است. الآن اگر من برگردم و عملیات والفجر8 را طراحی کنم یک‌کلمه نمی‌توانم اضافه کنم، این عملیات حاصل عقلانیت و تدبیر بوده است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح ابراز کرد: همان موقع از لیبی و سوریه تیم‌هایی آمدند و عملیات‌های ما را بررسی کردند و از اقدامات ما تعجب کردند که چگونه ما این کارها را انجام می‌دادیم.

سردار باقری تأکید کرد: روزی که جنگ بر ما تحمیل شد ارتش عراق 400 هواپیما داشت که در طول جنگ همه اینها منهدم شد و در پایان جنگ عراق 600 هواپیما داشت. در انتهای جنگ همین کشورهای اروپایی دروغگو سلاح شیمیایی در اختیار او قرار دادند. صدام و پشتیبانان او این‌طور تعریف کرده بودند که نظام را سرنگون کنند و اروند را در اختیار بگیرند اما ما تعریف کرده بودیم که اجازه ندهیم یک وجب از خاک کشورمان جدا شود. در جنگ 33روزه چه شد که وینوگراد گفت که "حزب‌الله پیروز جنگ بود."؟ اسرائیل گفته بود که "حزب‌الله را نابود می‌کنم و رهبر ا‌و را می‌کشم."، اما حزب‌الله گفته بود "من از خاک لبنان حمایت می‌کنم و رهبرانمان را حفظ می‌کنم". اسرائیل بمب کم آورد آمریکایی‌ها از انبارهای قطر به او بمب دادند. نیروهای حزب‌الله که شهید شدند 110 نفر بودند که بزرگترین آنها یک فرمانده گروهان بود.

رئیس ستادکل ادامه داد: همه دنیا گفتند حزب‌الله پیروز جنگ بود، در دفاع مقدس هم همین‌طور بود ما کشورمان و عزت و شرفمان را حفظ کردیم، اما امروز صدام کجاست؟ در این جنگ ما چیزی حدود 115 عملیات داشتیم. طبیعی است که در برخی جاها با عدم توفیق مواجه بودیم اما در سطح کلان ما کشور و مردممان را حفظ کردیم و پیروز شدیم.

سردار باقری درباره پذیرش قطعنامه گفت: پذیرش قطعنامه موضوع دفعتی نیست این‌طور نیست که به امام تحمیل شده باشد. در نیمه دوم جنگ و بعد از کربلای5 که کمر ارتش عراق را شکست اگر توان داشتیم می‌توانستیم در صحنه فیزیکی هم پیروز جنگ باشیم. بعد از این عملیات گازهای شیمیایی خاصی را مشاهده کردیم و دیوانگی‌‌هایی را مشاهده کردیم که دنیا می‌گفت "اگر ایران این‌طور ادامه دهد صدام نابود می‌شود."

وی گفت: در کشور ما 14 درصد از بودجه در اختیار جنگ بود و کل هزینه‌کرد ما بیست میلیارد دلار بود اما عراق 200 میلیارد دلار هزینه کرد. ما به جایی رسیدیم که نخ جراحی برای مجروحین نداشتیم، به این شکل امکان ادامه نداشتیم. این‌که آیا توان دولت برای حمایت از جنگ همین بود من این را قبول ندارم. در جنگ در هور برای ایجاد سیل‌بند ما 500 کامیون داشتیم اما عراق 5000 کامیون داشت. من بعد از کربلای5 در هیئت وزیران گفتم "عراق 110 تیپ دارد که از 40 تا صد درصد منهدم شده‌اند و اگر ما یک ماه دیگر ادامه دهیم پیروز فیزیکی جنگ هستیم"، اما گفتند "بیش از این نمی‌توانیم حمایت کنیم". به‌نظر من عقلانی‌ترین کار در مرداد سال 67 پذیرش قطعنامه بود که اگر آنها دیوانگی بیشتری می‌کردند ما آسیب‌های زیادی می‌دیدیم.

سردار باقری درباره استقبال مردم از جبهه گفت: ما در طول دفاع مقدس 5/5 میلیون نفر رزمنده داشتیم. جمعیت ایران 40 میلیون نفر بودند که نصف آن خانم‌ها بودند، از این میزان نیمی بسیجی داوطلب است. بیشترین اعزام‌ها را در سال‌های پایانی جنگ داریم. ما در 27 تیر قطعنامه را پذیرفتیم و یک ماه بعد از آن هم جنگیدیم. این مردمی که می‌گویند خسته شدند با فرمان حضرت امام راهی جبهه شدند و آن‌قدر نیرو آمد که لشکرها جا نداشتند از اینها استقبال کنند.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح عنوان کرد: حوادث مربوط به دفاع از حرم اهل‌بیت(ع) مثال خوبی است. در دوره‌ای که این نبرد در سوریه جریان داشت هرجا می‌رفتیم به ما می‌گفتند "فلانی، پارتی‌بازی کن نزد سردار سلیمانی که ما را به سوریه ببرند."، امروز هم وقتی نیازی پیش می‌آید و نیاز به جوانان می‌شود اینها از خود توانایی بروز می‌دهند. هرجا اتفاقی بیفتد شما باید جلوی اینها را بگیرید که می‌خواهند بدون نظم بروند و در آنجا کار کنند. خود من در جریان کرونا جلوه‌هایی از جوانان بسیجی دیدم که کافی است به آنها بگوییم چه‌کار باید بکنند و آنها کار را انجام می‌دهند. جوانان ما این بصیرت را دارند که بین حفظ انقلاب و مشکلات روزمره تفاوت قائل باشند. البته مردم ما مطالبه هم دارند که این مطالبه بحق است.

وی تصریح کرد: آنچه در صنعت دفاعی اتفاق می‌افتد و پیچیدگی این بخش قابل مقایسه با صنایع مرتبط با نیازهای مردم نیست. وقتی یک سامانه پدافندی باور373 را می‌سازیم قابل قیاس با وضعیت خودروی کشور نیست. پیچیده‌ترین بخشی که در صنعت خودرو وجود داشت توسط صنایع دفاعی مرتفع شد. این‌که چرا در بخشی از کشور این اتفاقات می‌افتد سؤال خود من هم هست، شاید نگاه سیاسی به زندگی مردم و جابه‌جایی اتوبوسی مدیران و نداشتن ثبات قدم در راه پیشرفت. وضعیت موجود چیزی نیست که بگوییم این نهایت توان ایرانی است. بعضاً مدیران ما فشار می‌آورند که "اجازه بدهید وارد صنعت خودرو بشویم"، اما این جزو مأموریت نیروهای مسلح نیست.

سردار باقری درباره تقابل مستکبرین با جمهوری اسلامی و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: در مورد دشمنی با انقلاب اسلامی باید گفت انقلاب بساطی را که اینها برای سلطه بر منطقه غرب آسیا داشتند بر هم زد و این پابرجا است. ما یک روزی در حوالی اهواز از انقلاب و کشور دفاع می‌کردیم، الآن بحث سر این است که جمهوری اسلامی در سوریه نباشد و بحث سر این است که اگر نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه باشند چه خطری برای اسرائیل دارد. البته اگر درست برنامه‌ریزی کنیم جایگاه بالاتری پیدا می‌کنیم.

وی ادامه داد: ببینید امارات ظرف یکی دو سال گذشته پیامهایی فرستاد که می‌گفت "ما مثل عربستان نیستیم و به ما با آن نگاه نگاه نکنید."، اما وقتی آمد و این رابطه را که در حد سرویس‌های اطلاعاتی بود علنی کرد و این یعنی ایجاد پایگاه نظامی و پایگاه اطلاعاتی و عملیاتی و سایبری ایجاد کنند که موضوع دیگری است. اگر پای صهیونیست‌ها به منطقه باز شود و خدشه‌ای در دفاع و امنیت ما ایجاد شود آن‌وقت ما به اینها به‌چشم کسی که به خصم پایگاه ارائه داده است نگاه می‌کنیم و رفتاری را می‌کنیم که با دشمن می‌کنیم.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon