شناسایی مناطق آلوده به کرونا در تهران با استفاده از سیستم ردیابی دیجیتال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در استان تهران به کمک سیستم ردیابی دیجیتال موفق به نقطه یابی ۵۰ هزار بیمار مبتلا و شناسایی مناطق آلوده استان تهران شدیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ تفاهم نامه مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با محوریت توسعه زیر ساختها، خدمات سلامت دیجیتال و پزشکی هوشمند و پیاده سازی خدمات مشاوره جراحی از راه دور با استفاده از قابلیت فناوری 5G امضا شد.
دکتر علیرضا زالی امروز یکشنبه، ششم مهرماه در آیین رونمایی از کاربستهای 5G در ایران با محوریت انعقاد تفاهم نامه مشاوره جراحی و پزشکی از راه دور، تقارن این تحول در عرصه ارتباطات را با هفته دفاع مقدس که تجلی خوداتکایی و خودباوری ایرانیان است، قابل توجه دانست.
وی با اشاره به رهیافتهای نوین و تحول گرایانه وزارت ارتباطات به ویژه در بحران کرونا، اظهار کرد: یکیاز اقدامات این وزارت در ابتدای آغاز این همه گیری، راه اندازی اپلیکیشن ac19، اولین اپلیکیشن استخراج اطلاعات و استفاده از ظرفیت آموزش همگانی و بالابردن سطح غربالگری بود که با اقبال ملی رو به رو و به عنوان یک محصول داخلی به یکی از کشورهای CIS فروخته شد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ارائه اولین گزارش ردیابی دیجیتال بیماران گیلان و قم و اولین نقشه ردیابی سیر و سفر بیماران مبتلا و ناقلین با علامت و بدون علامت را از دیگر اقدامات مهم وزارت ارتباطات در دوران شیوع کووید-19 اعلام کرد و تصریح کرد: یکی از شاخصهای ارزیابی توسعه اجرایی پارادایم مدیریتی کشورها در دنیا، ارتباط دستگاههای اجرایی و دانشگاههاست که وزیر ارتباطات این مهم را به خوبی محقق کرده است.
به گفته رییس دانشگاه، افزایش ظرفیت پهنای باند بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی کشور تاییدی بر این ادعاست.
زالی تصریح کرد: در استان تهران به کمک سیستم ردیابی دیجیتال موفق به نقطه یابی 50 هزار بیمار مبتلا و به دنبال آن شناسایی مناطق آلوده استان شدهایم که این پروسه در حال استمرار است. امیدواریم این امکان در سطح مراکز جامه سلامت نیز با همراهی وزیر ارتباطات فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه دگردیسی دیجیتال در عرصه اجتماعی ایرانیان اتفاق خوبی بود، افزود: شکافهای دیجیتال موجود نیز در آینده نیز مرتفع خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص محوریت تفاهم نامه مشترک با وزارت ارتباطات، تصریح کرد: گسترش پزشکی از راه دور بحث روز دنیاست و از سال 2017 تاکنون تنها 10 درصد خدمات در زمره پزشکی از راه دور قرار گرفته است که پیش بینی میشود تا سال 2024 این میزان به 25 درصد برسد. کشور ما نیز میتواند جایگاه خوبی داشته باشد.
زالی در ادامه گفت: تله مدیسین یا پزشکی از راه دور، رادیولوژی و مشاوره از راه دور در دوران کرونا نیز به حد زیادی محقق شده است که نیاز به گسترش دارد. مشاوره جراحی از راه دور نیز در کشور شدنی است.
وی با اشاره به مزایای جراحی از راه دور، ادامه داد: خونریزی کمتر، بهبودی سریعتر بیمار و افزایش دقت جراح به کمک تصاویر دو بعدی و سه بعدی از فواید جراحی از راه دور است. البته مهمترین مسئله در این مسیر رباتهای جراحی هستند که باید از تکنولوژی بالایی برخوردار باشند که این امر با همکاری دانشگاه تهران و صنعتی شریف محقق خواهد خواهد شد.
وی تنها مشکل در جراحی از راه دور را نبود امکان لمس اندام دانست و گفت: پزشکان در زمان جراحی با اندامها مانوس هستند و لمس اندامها نقش مهمی در کیفیت روند انجام کار دارد.
رئیس دانشگاه در پایان با بیان اینکه کاربست 5G تنها افزایش ظرفیت ارتباطی و پهنای باند و عدم انقطاع نیست بلکه عاملی برای تغییر سبک زندگی است، گفت: استفاده از کاربستهای انسانی نیاز به ملاحظات اخلاقی و حقوقی دارد که در حوزه پزشکی از راه دور، دانشگاه آمادگی کامل خود را برای ایجاد پیوست های حقوقی و اخلاق پزشکی را اعلام میکند.
اهمیت توسعه زیرساخت های پزشکی از راه دور
مهندس محمدجواد آذری جهرمی در این مراسم، با اشاره به مسئولیت وزارت ارتباطات برای ساخت آینده روشن، بر لزوم پیگیری طرح "ایران هوشمند" که با همکاری دانشگاه تهران و وزارت ارتباطات ارائه شده، تاکید کرد و گفت: در این طرح منظومه مدونی از فعالیتها و چشم اندازهای پیش رو تدوین و به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده است.
وی ادامه داد: اگر ایران هوشمند اجرایی شود، در آینده سهمی غیرنفتی خواهیم داشت که البته این مهم با تعامل سازنده و استفاده از ظرفیت علمی سایر کشورها محقق میشود. یکی از موضوعات کلیدی این طرح، راه اندازی خدمات نسل پنجم یا همان 5G بود.
مهندس آذری جهرمی، نیاز کشور را به تکنولوژی وابسته دانست و افزود: سلامت هوشمند، جراحی از راه دور و تله مدیسین، حوزههای مهمی است که همه باید برای توسعه زیرساختهای آن تلاش کنند، البته کاربست 5G در این حوزهها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
آذری جهرمی ایران را پنجمین کشور دارای تکنولوژی 5G در منطقه خاورمیانه اعلام کرد و گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه تا سال 1404، ده درصد توسعه شبکه ملی اطلاعات در بسترهای جدید مانند نسل پنجم باید انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از عقبافتادگی در حوزه اینترنت ثابت باید توسط 5G، جبران شود، افزود: تا اسفندماه سال جاری برای کاربران خانگی با ارتقای شبکه، 5G به صورت نقطهای فعال خواهد شد.
وی به وجود بیش از هزار و صد دانشگاه در کشور اشاره کرد و افزود: از این تعداد 200 دانشگاه به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و با سرمایهگذاری که باید انجام شود بقیه دانشگاههای کشور نیز باید به این شبکه متصل شوند.
وزیر ارتباطات از همکاری یکی از اپراتورهای تلفن همراه و مخابرات برای توسعه زیرساختها و نرمافزارهای دانشگاهها در مسیر آموزش مجازی خبر داد و گفت: این اقدامات باهدف این است که آموزش در شرایط کرونا تعطیل نشود. البته شیوه کنونی آموزش مجازی مناسب این فضا نیست و باید بهبود یابد.
آذری جهرمی در پایان به آغاز حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال بر اساس برنامه ایران هوشمند برای آینده روشن اشاره کرد و گفت: امیدواریم مردم بهزودی از نتایج ملموس این حرکت استفاده کنند.
انتهای پیام/