حرکت پژوهشگر مشهدی در مسیر استقلال کشور/ قانونی برای حمایت از مخترعین وجود ندارد

حرکت پژوهشگر مشهدی در مسیر استقلال کشور/ قانونی برای حمایت از مخترعین وجود ندارد

گروه استان‌ها- مخترع مشهدی که در مسیر استقلال و خودکفایی کشور قدم برمی‌دارد معتقد است قانون جامعی برای حمایت از مخترعین وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، در دهه چهارم انقلاب اسلامی نوآوری و شکوفایی، ضرورت اجتناب‌ناپذیر امروز ماست. به طوری که مقام معظم رهبری در چند سال اخیر طی سخنرانی‌های مختلف، همواره به موضوع تولید علم یا جنبش نر‌م‌افزاری تأکید نموده‌اند.

همان‌گونه که پیداست از منظر ایشان تولید علم و جنبش نرم‌افزاری نیز یعنی نوآوری و شکوفایی در علم؛ آن هم در همه عرصه‌ها و بخش‌های مختلف به گونه‌ای که ما حرف‌هایی بزنیم و کارهایی انجام دهیم که دیگران نگفته‌اند و ندارند.

برای تحقق و عینیت بخشیدن به فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه نوآوری و شکوفایی باید به ظرفیت و توامندی جوانان این مرزوبوم اعتقاد و اعتماد داشت و آنان را مورد حمایت قرار داد و از طرفی جوانان مستعد کشورمان باور ما می‌توانیم را باید در خود زنده نگه دارند و اجازه ندهند هیچ مانعی سبب شود آنان را از رسیدن به مقصدشان بازدارد.

عبدالاحد فصیحی زاده دکترای شیمی معدنی است که 27 سال در صنعت سرامیک  و شیمیایی کشورمان  فعالیت دارد.

وی در زمینه فعالیت خود در این چند سال می‌گوید: کارهای اختراعی زیادی داشتم اما روی ثبت اختراع و مراحل اداری آن به دلیل روند طولانی کار اقدامی انجام ندادم و بیشتر جنبه کاربرد صنعتی آن مورد نظر بنده بوده اما در چندسال اخیر تصمیم گرفتم در یک شرکت شیمیایی اختراعات خود را ثبت کنم.

فصیحی‌زاده ادامه داد: تاکنون دو اختراع ثبت شده دارم و آخرین اختراعی که داشتم ساخت «سیلیکات استرانسیوم نامتبلور» است که جهت بهره‌برداری و کارکرد، آن را برای اولین بار در کشور از سوی یک شرکت به صنایع لعاب معرفی کردم.

وی خاطرنشان می‌کند: این ماده در صنایع لعاب جایگزین اکسید روی است که قیمت آن بسیار گران است و با قیمت دلار نوسان می‌کند. ماده‌ای به نام «کربنات باریم» که یک ماده سمی است و از خارج وارد کشورمان می‌شود ما با این اختراع جایگزینی برای این دو ماده در صنعت لعاب داشتیم که  در حقیقت جایگزینی بسیار مناسب و اقتصادی است.

این مخترح مشهدی خاطرنشان کرد: اخترع دیگر بنده هم در زمینه لعاب‌های متالیک بوده است که هنوز ثبت اختراع نشده است.

وی بزرگترین و عمده‌ترین مشکل مخترعین را نبود قانون حمایت از ثبت اختراع مخترعین عنوان کرد و گفت: در قانون حمایت از مخترعین نقایصی وجود دارد از جمله اینکه حمایت قانونی درستی از ثبت اختراع و دفاع از اختراع مخترع وجود ندارد. قانون حمایت از مخترع باید از ثبت اختراع مخترعین حمایت کند و نگذارد افرادی دیگر با تغییر کوچک روی طرحی آن را از آن خود کند.

فصیحی‌زاده عدم حمایت مالی از مخترعین را مشکل دیگری در مسیر اختراع دانست و گفت: تاکنون تمام هزینه‌های اختراعاتم را  با امکانات پایین و حقوق کارمندی متقبل شدم و پیشنهاد بنده به مخترعین این است که نگذارند کمبود امکانات مانع رشد و پیشرفتشان شود و از کمترین امکاناتی که در اختیار دارند استفاده کنند.

انتهای پیام/282/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon