خطیب زاده: راه حل نظامی نمی‌تواند به مخاصمه ارمنستان و جمهوری آذربایجان پایان دهد

خطیب زاده: راه حل نظامی نمی‌تواند به مخاصمه ارمنستان و جمهوری آذربایجان پایان دهد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت که از نظر تهران، «راه حل نظامی راه حل پایدار برای این مخاصمه چند دهه‌ای نیست.»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: «وضعیت منطقه بیش از این تحمل خشونت ها را ندارد و ما بلافاصله به دوستانمان در آذربایجان و ارمنستان گفتیم که هر چه زودتر این غائله پایان پیدا کند. فکر می کنیم که راه حل نظامی راه حل پایدار برای این مخاصمه چند دهه ای نیست.»

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: «قطعا به دنبال آتش بس فوری، پایان مخاصمه و آغاز گفتگوها هستیم.»

خطیب زاده همچنین درباره تحولات لبنان گفت که موضوع این کشور یک موضوع داخلی است و باید در فصای داخلی لبنان حل و فصل شود. هر کشور کنشگری که بتواند به این روند داخلی کمک کند خوب است، اما دست آخر این مردم لبنان هستند که باید تصمیم بگیرند.

وی افزود: بین ایران و فرانسه صحبت هایی بوده است، اما طبیعی است که ما از هیچ دولتی برای دخالت در امور لبنان دعوت نمی کنیم. ما قطعا مرز قائل می شویم بین دخالت در کمک به لبنان. موضوع لبنان موضوع تروریسم نیست، موضوع لبنان تحریم های آمریکا در میانه گفتگوهای داخلی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره افغانستان گفت: افغانستان موضوع دائمی امنیت ملی ایران و موضوع دائمی همسایگی آن بوده است. کشورهای دیگر به افغانستان حمله کرده و آن اشغال کرده‌اند و الان به فکر فرار آبرومند هستند.

به طور دوجانبه مفصل با دوستانمان در افغانستان با مقامات دولت افغانستان در تماس بوده‌ایم. اما چون افغانستان میزبان نشست دوحه نبود، در آن سطح در آن شرکت نکردیم.

از صحبت‌های نماینده کویت استقبال می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ضمن استقبال از صحبت‌های مطرح شده امیدواریم گفت‌وگوهای فراگیر را در منطقه داشته باشیم که این برای صلح و ثبات این پهنه آبی مهم است.

وی با بیان اینکه اصول و مبانی این گفت‌وگوها در طرح‌های ارائه شده بیان شده است و تحقق آن بستگی به اراده سیاسی طرف‌های مقابل دارد، گفت: کویت آماده این گفت‌وگوها بوده است و امیدواریم این کشور سایر کشورهای منطقه را هم در این رابطه آماده و همراه کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر وزیر خارجه عراق به ایران گفت: سفر فواد حسین به تهران، سفر عادی میان مقامات دو کشور است که بارها انجام شده است. ایام کرونایی موجب محدودیت این سفرها شده است. در راستای مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی‌های مدام میان دو کشور در جریان است.

خطیب‌زاده اضافه کرد: طی دو هفته آینده هیات فنی از عراق به تهران می‌آید تا درباره لایروبی اروند رود  گفت و گو کند. ضمن اینکه رایزنی‌ها  درباره راه آهن و مسائل دیگر هم ادامه دارد.

 تعرض به اماکن دیپلماتیک به هر شکل مردود است

وی با بیان اینکه ایران تعرض به اماکن دیپلماتیک را به هر شکلی مردود می‌داند، اظهار داشت: در چند ماه گذشته اماکن ما با تحریک دول خارجی مورد تعرض قرار گرفته است.

سردار سلیمانی در خاک عراق به شکل بزدلانه و در نیمه شب مورد حمله تروریستی قرار گرفت. از دولت عراق خواسته‌ایم تمامی مساعی جمیله خود را به کار گیرد تا از این تحرکات جلوگیری کند و  هرگونه تحرکی را مردود می‌دانیم.

این دیپلمات ارشد درباره انتقادات روزنامه کیهان به آیت‌الله سیستانی هم تصریح کرد: این موضع ربطی به ارکان جمهوری اسلامی ایران ندارد. ایران نظامی است که براساس مرجعیت شکل گرفته است که مرجعیت در ایران و عراق حافظ صلح امنیت و ثبات دو کشور بوده است.

خطیب‌زاده با بیان اینکه آیت‌الله سیستانی نقش بی‌بدیلی در عراق و جایگاه رفیعی در شیعیان جهان دارند، خاطرنشان کرد: آنچه را که گفته‌ایم و امروز می‌گویم خواست و مواضع ارکان نظام است که جز احترام به این رکن رکین نکته دیگری نداریم. تحمل هم نخواهیم که کسی به جایگاه مرجعیت تخطی داشته باشد.
انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon