سمنان| کارآفرینی و هدایت شغلی نیاز امروز جامعه؛ برنامهریزی برای اشتغال جوانان چیست؟
گروه استانها- بحران اشتغال امروزه بهعنوان یکی از مشکلات اساسی کشورمان ایران در دورهمیهای خانوادگی و نشستهای نخبگانی مطرح میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آنچه امروزه بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته است، تلاش برای ایجاد اشتغال پایدار توسط جوانان با اتکا به توانمندیهای خودشان و حمایتهای خانوادههاست که حداقل از ایجاد کسبوکاری خرد با راهاندازی یک مغازه تجاری، شروع میشود و تا افتتاح کارگاهی صنعتی و یا کسبوکاری گروهی ادامه مییابد.
اینکه جوانان و بهویژه جوانان تحصیلکرده، چاره یافتن کسبوکاری مناسب با روحیاتشان را در برنامهریزی مدیران دستگاههای مختلف نمیبینند، نکتهای قابلتوجه و نقطه عطفی به شمار میرود اما باید دید که نهادها و سازمانهای دستاندرکار امر اشتغال جوانان، چه برنامهریزی برای این بحران روز کشور دارند.
محسن مسعودیانراد مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: تا پایان امسال، سه هزار و 475 فرصت شغلی در استان سمنان با اعتباری بالغبر یک هزار و 30 میلیارد ریال، ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال 640 طرح اشتغالزایی برای بهرهمندی مددجویان و نیازمندان، همراه با پرداخت تسهیلات، اجرایی شده است، گفت: امسال 13 بانک عامل در استان سمنان متعهد شدهاند تا پرداخت 71 درصد تسهیلات، برای اشتغال مددجویان کمیته امداد را بر عهده بگیرند.
وی اضافه کرد: در زمینه اجرای طرحهای اشتغال، آن چیزی که باید موردتوجه قرار گیرد، پشتوانه علمی است که بر همین اساس، برنامهای پنجساله با هدف نظارت بر طرحهای اشتغال پیشبینیشده است.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان، تعداد کل طرحهای اشتغال این نهاد که در مرحله اجرا قرار دارند را پنج هزار و 700 طرح دانست و عنوان کرد: کسانی که بهعنوان مجری طرحهای اشتغال کمیته امداد مشغول فعالیت هستند ماهانه درآمدی بالغبر 15 میلیون ریال دارند.
مسعودیان راد با اشاره به استفاده از ظرفیت دانشجویی و تشویق جوانان برای ورود به حوزه کارآفرینی نیز بیان کرد: از شنبه 22 شهریورماه 120 نفر از دانشجویان استان، به رویداد استارتاپی «کارآفرین شو» که توسط کمیته امداد استان و با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان برگزار شد، راه پیدا کردند.
جای امید است که نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) به راهاندازی طرحهای اشتغالزایی و با رویکرد کارآفرینی، سعی در رفع نیاز اشتغال جوانان مددجوی خود دارد اما شایسته است تا سایر نهادها نیز با الگوپذیری از دست آوردهای کمیته امداد و یا دستکم با پشتیبانیهای لازم به این نهاد، نقش خود را در حل بحران بیکاری جوانان و بهویژه تحصیلکردههای این قشر جامعه، ایفا کنند.
در استان سمنان نیز با توجه به ظرفیتهای فراوان موجود، قطعاً مشاوره و هدایت شغلی جوانان بهسوی نیازهای استان، بایست در اولویت دستگاههای مسئول قرار گیرد.
انتهای پیام/363/س