طرحهای دوستدار محیط زیست در اولویت سرمایهگذاری در استان قزوین قرار دارد
گروه استانها- معاون اقتصادی استاندار قزوین گفت: با توجه به اهمیت موضوع آلودگی هوا و محیط زیست، طرحهایی در اولویت سرمایهگذاری در استان قزوین هستند که دوستدار محیط زیست باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، عیسی قبادی در جلسه بررسی پروندههای سرمایهداری که صبح امروز در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع آلودگی هوا و محیط زیست، طرحهایی در اولویت سرمایهگذاری در استان قزوین هستند که دوستدار محیط زیست باشند.
وی با بیان اینکه اعطای مجوز سرمایهگذاری در استان باید با نگاه کارشناسی صورت گیرد، افزود: وقتی دستگاههای متولی سرمایهگذاری در استان قزوین مخالف اجرای یک طرح سرمایهگذاری باشند باید این مخالف با دلایل و قرائن متقن و کارشناسی شده باشد و با اتکا به دادههای علمی با اجرای یک طرح سرمایهگذاری مخالفت کنیم.
قبادی با ذکر اینکه برای ما پاک بودن یک واحد صنعتی مهمتر از منافع اقتصادی آن است ادامه داد: وقتی یک طرح تولیدی یا صنعتی را بررسی میکنیم باید ببینیم که این کارگاه تولیدی چند درصد آلودگی ایجاد میکند و آیا با وجود این میزان آلودگی احداث آن برای مردم استان قزوین توجیه زیستمحیطی و اقتصادی دارد؟
محیط زیست تکلیف سرمایهگذاران در شمال آبیک را مشخص کند
معاون استاندار با اشاره به ممنوعیت فعالیت معادن در شمال شهرستان آبیک و منطقه پیغمبرکوه گفت: با توجه به اینکه تقاضاهایی سرمایهگذاری زیادی برای ایجاد کارخانه تولید شن و ماسه در آنجا وجود دارد، باید ادارات کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با استناد به دادههای علمی تاثیر دقیق ایجاد این صنایع در آلایندگی هوای شهر آبیک را برای ما معین کنند تا ما بتوانیم تکلیف متقاضیان سرمایهگذاری در این منطقه را به طور قطعی مشخص کنیم.
قبادی اضافه کرد: با توجه به اینکه سلامت مردم در اولویت نخست ما قرار دارد اگر در نهایت مشخص شود که ایجاد صنایع معدنی در شمال شهر آبیک سبب افزایش آلودگی هوای این شهر خواهد شد با احداث واحدهای تولیدی و صنعتی آلاینده در این منطقه مخالفت خواهیم کرد. چرا که میتوانیم محصولات معدنی را از استانهای دیگر وارد کنیم اما نمیتوانیم سلامت افرادی که به واسطه آلودگی دچار بیماری ریوی شدند را به آنها برگردانیم.
لزوم تصویب مقررات هدفمند برای ساماندهی فعالیت معادن
همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به نابودی کوههای پیرامون شهرستان آبیک گفت: با وجود اینکه در همه کشورهای جهان استخراجکنندگان معادن موظف هستند که بعد از عملیات استخراج کوه و منطقه حفاری شده را به حالت قبلی خود برگردانند اما متاسفانه در کوههای آبیک شاهد صحنههای دلخراشی از نابودی کوهها هستیم که نتیجهای جز از بین رفتن منابع طبیعی و زیستگاههای جانوری مختلف ندارد.
علیاکبر اسدالهی با تاکید بر لزوم تصویب مقررات هدفمند برای ساماندهی فعالیت معادن و جلوگیری از نابودی کوهها در استان قزوین افزود: اگر بخواهیم به شکل فعلی اجازه سرمایهگذاری برای معادن را در کوهها و دیگر نقاط طبیعی صادر کنیم، دیر یا زود بسیاری از عرصههای طبیعی ما نابود شده و سرمایههای نسل آینده و حتی امروز به باد خواهد رفت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیشتر مجوزهای زیادی در حوزه معادن صادر شده که هیچ کار مفیدی در معادن واگذار شده صورت نگرفته است ابتدا باید تکلیف این مجوزها و سرمایهگذاران قبلی را مشخص کنیم و بعد به فکر دادن مجوزهای جدید در حوزه معادن باشیم.
انتهای پیام/ح