نسلکُشی پرندگان مهاجر در خوزستان+ فیلم و عکس
چند سالی است شکار پرندگان مهاجر توسط صیادان به امری عادی تبدیل شده که نیازمند رسیدگی و برخورد جدی سازمان حفاظت محیط زیست با این نسلکشی است.
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، معمولا اولین دسته از پرندگان مهاجر اوایل شهریور هر سال به استان خوزستان مهاجرت میکنند، اما همزمان با مهاجرت این پرندگان صید و کشتار آنها نیز آغاز میشود، اما مهاجرت دستهجمعی بیشتر پرندگان از اوایل مهر ماه به تالابهای استان خوزستان آغاز میشود که در همین برهه نیز صیادان در کمین آنها نشسته و این پرندگان را صید میکنند.
براساس این گزارش، این صید گروهی که نوعی نسلکشی پرندگان محسوب میشود که توسط دامگاههایی بزرگ به نام "محمیه" در آبگیرهای دشت آزادگان، هویزه و تالاب هورالعظیم توسط صیادان انجام میشود.
**"محمیه" چیست؟
محمیهها آبگیرهای دستسازی هستند که توسط متخلفین احداث و قرق میشوند تا با توزیع دانه و القاء امنیت ظاهری، پرندگان را به سمت خود جذب میکنند، پرندگان آبزی و کنار آبزی که در تعداد زیاد در "محمیهها" گرفتار و سربریده میشوند، برای فروش به مقاصد گوناگونی ارسال میشوند؛ بخشی از پرندگان به بازار "کیان" اهواز منتقل و به راحتی بدون هرگونه برخورد قانونی در معرض دید عموم به فروش میرسند، بخشی دیگر نیز در روستاها و شهرهای کوچک فروخته شده و بخشی نیز به کشورهای مجاور قاچاق میشوند، "محمیهداری" به نوعی تجارت پُر سود و بی زحمت از سرمایههای طبیعی و ملی تبدیل شده که در سایه ضعف در برخورد قانونی روزبهروز در حال گسترش است. "محمیه"ها مکانهای کوچکی نیستند که از دید نیروهای محیط زیست مخفی بمانند، در صورت اراده و عزم جدی برای برخورد و جمعآوری "محمیه"ها، نیروهای محیط زیست میتوانند از ابتدای فصل مهاجرت پرندگان بساط این اقدام مجرمانه را جمع کنند.
کمکاری محیط زیست در برخورد با "محمیه"داران منجر به گستاخ شدن متخلفین و گسترش این دامگاهها در سطح استان خوزستان شده است، به طوری که در سالهای آینده برخورد قانونی با این متخلفین را سختتر خواهد کرد.
انتهای پیام/